Ηλιόπουλος: Μία μέρα μετά την παραίτηση της Λυκούδη την διόρισαν σε άλλη θέση στον Δήμο

Ηλιόπουλος: Μία μέρα μετά την παραίτηση της Λυκούδη την διόρισαν σε άλλη θέση στον Δήμο Facebook Twitter
Πυρά κατά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, για την τοποθέτηση της Δήμητρας Ινές Αγγελή Λυκούδη σε νέα έμμισθη θέση
3

Πυρά κατά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, για την τοποθέτηση της Δήμητρας Ινές Αγγελή Λυκούδη σε άλλη θέση, λίγα 24ωρα μετά την παραίτησή της.

Την Τετάρτη, μαζί με την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε δεκτή για λόγους ευθιξίας και την παραίτηση κυρίας Λυκούδη, από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί. Σήμερα, ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνει με ανάρτησή του στο Facebook ότι ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κα Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε.

«Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα! Μόλις προχτές ο κύριος Μπακογιάννης αποδέχτηκε την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για την συμμετοχή της -ως εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος- σε συγκέντρωση το 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή. Συγκέντρωση που κατέληξε σε ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες», γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Η παραίτηση που κράτησε μια μέρα

Σήμερα, με μεγάλη έκπληξη η Ανοιχτή Πόλη πληροφορήθηκε κάτι το πρωτοφανές: ο Δήμος Αθηναίων τοποθέτησε την κυρία Λυκούδη στην έμμισθη θέση της προέδρου της διαδημοτικής εταιρείας "Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε." Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα! Μόλις προχτές ο κύριος Μπακογιάννης αποδέχτηκε την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για την συμμετοχή της -ως εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος- σε συγκέντρωση το 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή. Συγκέντρωση που κατέληξε σε ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες.

»Κύριε Μπακογιάννη, όταν σας ζητήσαμε μετ' επιτάσεως να αποπέμψετε την κύρια Λυκούδη από τη θέση της -όπως και ορθά πράξατε- δεν σας παρακινούσαμε να παίξετε τις "μουσικές καρέκλες". Ζητούσαμε το αυτονόητο: να απομακρυνθεί από κάθε θέση ευθύνης του Δήμου.

»Η επιλογή σας να την τοποθετήσετε εκ νέου σε θέση ευθύνης, συνεπάγεται ότι παρέχετε πολιτική κάλυψη στην κυρία Λυκούδη και τις ρατσιστικές της αντιλήψεις. Εκτιμούμε ότι προχωρήσατε στο ατόπημα αυτό σε μια προσπάθεια διατήρησης των εσωτερικών ισορροπιών με τους ακραίους της παράταξής σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διαχείριση των ανθρώπων που επιλέξατε να στελεχώσουν το πολυδιαφημισμένο "πολυσυλλεκτικό" σας ψηφοδέλτιο. Αυτό όμως που πραγματικά μας απασχολεί, είναι η μηδενική ανοχή που οφείλει να δείχνει ο Δήμος Αθηναίων σε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις. Να είστε σίγουρος ότι το θέμα δεν θα κλείσει εδώ».

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
σοκάρεστε; να σάς θυμίσουμε πόσοι και ποιοί έχουν προφυλακιστεί (και αθωωθεί πανηγυρικά βέβαια) για φιλικές σχέσεις με αριστερούς; κοινωνικό φρόνημα οι ναζήδες - το ακούσαμε κι αυτό... κι αν κατά τη γνώμη σας δεν είναι κακό, γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν ο δήμαρχος αποδέχτηκε την παραίτησή της; μήοως να οργανώναμε και καμμια καμπάνια στο avaaz για την κυρία; κάποια επιστολή στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;
ΟΚ, το καταλάβαμε ότι η Πως-την-Λένε κάνει ή έκανε παρέα με χρυσαυγίτες. Υπάρχει κάποιο πογκρόμ μεμονωμένων ανθρώπων για τα ιδεολογικά τους ή για τις παρέες τους; Θεωρείται τόσο επικίνδυνη αυτή η Λυκούδη για το Αέριο; ΟΚ, μπορεί να την θεώρησαν ακατάλληλη για τα παιδάκια, αλλά με το Αέριο τι;Μήπως ο κ. Ηλιόπουλος θέλει να εισαχθεί το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων; Είναι πολύ ενοχλητικό η αντιπολίτευση να πατρονάρει τον Δήμαρχο, έτσι δεν είναι;