Βορίδης: Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας για την εφαρμογή του νόμου

Βορίδης: Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας για την εφαρμογή του νόμου Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης τάχθηκε υπέρ της στάσης που τήρησε η αστυνομία, κατά τα επεισόδια με φοιτητές έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός σχολίασε χαρακτηριστικά «η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν παντού στον κόσμο, αν είναι δυνατό, να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει, σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, στοιχεία αναγκαστικότητας – το λέω γλυκά».

«Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας;» τον ρώτησε στο σημείο αυτό η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής ΣΗΜΕΡΑ, Μαρία Αναστασοπούλου για να πάρει αμέσως την απάντηση από τον Μάκη Βορίδη: «Είναι στοιχείο αναγκαστικότητας». «Η άσκηση νόμιμης βίας - ελπίζω ότι δεν σας σοκάρω με αυτό που σας λέω - είναι αυτό που κάνει η αστυνομία προκειμένου να εφαρμόσει τον νόμο».

Κλείνοντας ο υπουργός κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τήρησε αναφορικά με την επιχείρηση της αστυνομίας μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Κατά τον ίδιο, η άποψη που φαίνεται να διατυπώνει η Κουμουνδούρου είναι πως «αν δεν βρεις καλάσνικοφ, το να βρίσκεις μέσα στο πανεπιστήμιο μπουκάλια για μολότοφ, στυλιάρια για να τα παίρνουνε και να δέρνουν τους φοιτητές ή καθηγητές ή όποιον δεν τους αρέσει, και κράνη προκειμένου να μην τους αναγνωρίζει κανείς, στην αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα». 

 

Γεροβασίλη: Η ΝΔ απαξιώνει το δημόσιο πανεπιστήμιο

 

«Η ΝΔ επιχειρεί να εμφανίσει τα πανεπιστήμια σαν κέντρα ανομίας και τους φοιτητές σαν μπαχαλάκηδες. Με τον τρόπο αυτό απαξιώνει το δημόσιο πανεπιστήμιο και τους φοιτητές» δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν την τακτική δε θα συμφωνήσει ποτέ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος αναρωτήθηκε:«Η ΑΣΟΕΕ έκλεισε με απόφαση των πρυτανικών αρχών για μία εβδομάδα και 200 φοιτητές πήγαν και διεκδίκησαν το ανοιχτό πανεπιστήμιο. Ότι έσπασε ένα λουκέτο σημαίνει ότι συλλαμβάνουμε 200 φοιτητές;». 

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Η άποψη ότι πρωτεύει η διάλυση του άβατου των Εξαρχείων και πως πρέπει να υπάρξει ανοχή προς τους νταήδες αστυνομικούς γιατί αλλιώς δεν θα κάνουν οι υπόλοιποι την δουλειά τους με ζήλο είναι όχι μόνον απολύτως καταδικαστέα αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Όταν υπάρχουν αποδείξεις θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Ο δε Βορίδης να ασχοληθεί με την αγροτική ανάπτυξη.
Ο κύριος Βορίδης ως διακεκριμένος νομικός γνωρίζει σίγουρα και άλλες έννοιες πέραν της αναγκαστικότητας.Την αρχή της αναλογικότητας, τον υπερβάλλοντα ζήλο, την υπέρμετρη βία, την σρχή της ελάχιστης απαραίτητης βίας.Επίσης αν η σωματική βία είναι ενίοτε απαραίτητη, η λεκτική δεν είναι ποτέ.Και τέλος κάθε μορφή βίας στον ήδη συλληφθέντα είναι απαράδεκτη.Επειδή όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, και αρκετά συχνά δυστυχώς, ο κύριος Βορίδης καλό θα ήταν να κινηθεί προς την κατεύθυνση του περιορισμού τους.Αυτό θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός αντίλογος στους επικριτές από τους εξυπνακισμούς για τριαντάφυλλα.Αλλά πάλι, λίγο πολύ γνωρίζουμε πια τι πρεσβεύει ο καθένας στην πολιτική σκηνή, και το υπόδειγμα επιβολής της τάξης που οραματίζεται ο κύριος Βορίδης φοβάμαι ότι δεν περιποιεί τιμή στον αστικό μας πολιτισμό.
"(...)Μετά από κανα πεντάλεπτο κυνηγητό και ξύλο τέτοιου τύπου, με πιάνει πάλι ο συγκεκριμένος και με κολλάει στον τοίχο. Τότε συνέβη κάτι φοβερό. Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει «Έτσι γ@μ@νε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο»".https://omniatv.com/853454496αυτό κι αν είναι περιποίηση τιμής...
Ο κ. Βορίδης - αλλά περισσότερο η ΝΔ -, πρέπει να καταλάβει, ότι η Αστυνομία δικαιούται να ασκεί βία - φυσική αλλά και λεκτική -, αφού εξαντλήσει πρώτα όλες τις άλλες πρακτικές για την επιβολή του νόμου.Και όχι να δίνει το πράσινο φως για ανεξέλεγκτη εξαρχής βία, οπότε, κάποιοι θερμόαιμοι από προσωπικότητα αστυνομικοί - δυστυχώς, ακόμη και σήμερα υπάρχουν και τέτοιοι - βρίσκουν ευκαιρία να εκτονωθούν. Και εν πάσει περιπτώσει, αν τελικά κάποιος αστυνομικός κάνει "υπέρβαση εξουσίας", θα πρέπει αυτό να καταχωρείται στο υπηρεσιακό του φύλλο, σαν αρνητικό στοιχείο για την εξέλιξή του. Εάν δεν γίνει αυτό, η ΝΔ θα χρεωθεί για τις αυταρχικές πρακτικές της Αστυνομίας, που ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Δεν ξέρω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι όμως σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό η Αριστερά είναι τρελή για δέσιμο: ένα σύστημα που απέτυχε ολοκληρωτικά και παντού και οδήγησε σε χούντες οι εγχώριοι αριστεροί εν έτει 2020 πιστεύουν πως οι ίδιοι θα το εφαρμόσουν επιτέλους «σωστά».