Οι αφίσες του Χονγκ Κονγκ που στέλνουν ουσιαστικά μηνύματα για τους ΑμεΑ

Οι αφίσες του Χονγκ Κονγκ που στέλνουν ουσιαστικά μηνύματα για τους ΑμεΑ Facebook Twitter
Φωτο: Hong Kong PHAB Association/ Ads of the World
1

Παρά τις έντονες αναταραχές που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Χονγκ Κονγκ, οι λάτρεις της τέχνης και του design καταφέρνουν να βρουν «καταφύγιο» χάρη στις ιδιαίτερες αφίσες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης και αποτελούν μια πρωτοβουλία του PHAB, της ένωσης των ανθρώπων που έχουν κάποια σωματική αναπηρία. 

Οι αφίσες αυτές έχουν σχεδιαστεί από τη διαφημιστική εταιρεία Tomorrow Communications κι έχουν ήδη γίνει viral στο Reddit, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και την υποστήριξη περίπου 46.000 ανθρώπων. 

«Αυτό που για εσένα μπορεί να φαίνεται ως κάτι απλό και καθημερινό, για κάποιους άλλους μπορεί να είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν» αναφέρει μία από τις αφίσες.

Συγκεκριμένα, τα γραφικά έχουν σχεδιαστεί από τον δημιουργό κομικς Li Chi-Tak και επί της ουσίας απεικονίζουν το πώς οι άνθρωποι που είναι σε αμαξίδια δυσκολεύονται να υπερβούν ορισμένα καθημερινά εμπόδια, όπως είναι το κενό ανάμεσα στην αποβάθρα του τρένου και τον συρμό, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ανθρώπους που τα ξεπερνούν με ευκολία. 

«Αυτό που για εσένα μπορεί να φαίνεται ως κάτι απλό και καθημερινό, για κάποιους άλλους μπορεί να είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν» αναφέρει μία από τις αφίσες. «Η ένωση PHAB του Χονγκ Κονγκ δεσμεύεται να δημιουργήσει μια κοινωνία ίση για όλους τους ανθρώπους και χωρίς φραγμούς, ανεξαρτήτως του αν έχουν κάποια μορφή αναπηρίας». 

Οι αφίσες του Χονγκ Κονγκ που στέλνουν ουσιαστικά μηνύματα για τους ΑμεΑ Facebook Twitter
Φωτο: Hong Kong PHAB Association/ Ads of the World

Οι λάτρεις του design φαίνεται πως έχουν ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένη καμπάνια, με έναν χρήστη του Redddit να αναφέρει πως «η καμπάνια αυτή με κάνει πραγματικά χαρούμενο, γιατί περιγράφει ακριβώς το πώς αισθάνεται κανείς όταν θέλει να πάει κάπου έξω». 

«Δεν θα ήμασταν ανίκανοι να κάνουμε πράγματα εάν ο κόσμος ήταν εξίσου φτιαγμένος τόσο για εμάς όσο και για τους υπόλοιπους ανθρώπους» συμπληρώνει ένας άλλος χρήστης. 

Με πληροφορίες από το Design Taxi

 

Design
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Babel»: Το νέο αριστουργηματικό graphic novel του Soloúp

Προδημοσίευση / «Babel»: Το νέο graphic novel του Soloúp

Μια συναρπαστική εικονογραφημένη ιστορία που συνδέει με χιούμορ και συγκίνηση τις αφηγήσεις του παππού του και της παρέας του με τα βιώματα των ανθρακωρύχων κάθε εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας στις στοές του Βελγίου.
M. HULOT
Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Design / Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Είκοσι δύο δημιουργοί από τον χώρο του design και των τεχνών εμπνέονται από οκτώ αρχειακά κομμάτια της διάσημης επιπλοποιίας, αναδιατυπώνοντας την έννοια του κλασικού επίπλου στην εποχή μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
H παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πύλες της

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Η παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες της

Η LiFO μπήκε στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο το οποίο, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, θα υποδεχθεί ξανά το κοινό στις αρχές του 2026.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
εδώ τους έχουμε κλεισμένους στα σπίτια τους για να παρκάρουμε τα αμάξια, μηχανάκια πινακίδες κλπ στα πεζοδρόμια.Με τις καταλήψεις στα πεζοδρόμια θα ασχοληθεί ποτέ κάποιος δήμαρχος;