Πετρούπολη: «Συναποφάσισαν να σκοτώσουν το νεογνό» - Ελαφρυντικά στη 19χρονη, βαριά ποινή στη μητέρα της

Πετρούπολη: «Συναποφάσισαν να σκοτώσουν το νεογνό» - Ελαφρυντικά στη 19χρονη, βαριά ποινή στη μητέρα της Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
3

Ενοχή κατά ευνοϊκότερη μετατροπή της κατηγορίας για την 19χρονη και για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μητέρας της προτείνει στο ΜΟΔ ο εισαγγελέας Έδρας για την υπόθεση του μωρού που βρέθηκε στα σκουπίδια.

«Συναποφάσισαν να σκοτώσουν το νεογνό» είπε ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει τις δύο γυναίκες για την δολοφονία του μωρού στην Πετρούπολη, ζητώντας ωστόσο ενοχή κατά ευνοϊκότερη μετατροπή της κατηγορίας για την 19χρονη που γέννησε το μωρό και για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την μητέρα της.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε στο Δικαστήριο να κηρύξει ένοχες τις δύο γυναίκες για την αφαίρεση της ζωής του νεογνού που είχε βρεθεί σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη τον Φεβρουάριο του 2018, κρίνοντας ωστόσο πως η νεαρή πρέπει να καταδικαστεί όχι για ανθρωποκτονία από πρόθεση όπως της έχει αποδοθεί αλλά για παιδοκτονία. Αν γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση από το δικαστήριο η 20χρονη θα έχει ελαφρύτερη αντιμετώπιση στην επιβολή της ποινής.

Κατά την άποψη του εισαγγελέα, η μητέρα πρέπει να κηρυχθεί ένοχη κατά την κατηγορία, καθώς μαζί με την κόρη της αποφάσισαν να σκοτώσουν το νεογέννητο. Όπως ανέφερε, η 19χρονη δεν γέννησε μόνη της όπως ισχυρίζεται: «Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Αναφερόμενος στην μητέρα της 19χρονης ο εισαγγελέας είπε πως δεν στήριξε την κόρη της και όχι μόνο δεν την απέτρεψε αλλά ήταν αυτή που πήγε το νεκρό νεογέννητο στα σκουπίδια: «Δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει "τι κάνεις;" πήρε το παιδί και πήγε και το πέταξε.. Η μητέρα είχε τη γνώση και παρόλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό».

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στην 19χρονη το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Στην απολογία της η κατηγορούμενη μητέρα επανέλαβε πως δεν είχε καταλάβει ότι η κόρη της ήταν έγκυος και πως δεν αναμείχθηκε στον τοκετό αφού η 19χρονη είχε κλειδωθεί μόνη της στο μπάνιο. Όπως υποστήριξε όταν είδε την κόρη της να αιμορραγεί πίστεψε πως είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση όταν είχε ήδη ψάξει στο ίντερνετ, όπως είπε η ίδια, πως θα γεννήσει; Κοινώς, είχε αποφασίσει να γεννήσει στο σπίτι της και φαντάζομαι πως είχε αποφασίσει εκ των προτέρων και να το "ξεφορτωθεί". Είναι τουλάχιστον σκανδαλώδες να απολαύσει ελαφρυντικά στην ποινή της.
Πω πω ειδησαρα...Εγω λεω να καταδικαστει το κρατος για τις ανυπαρκτες δομες του.Για την πλατη που χει γυρισει σε πολιτες που λογω οικονομικων ή αλλων προβληματων τους εχει παραχωσει στον υπονομο και τη βγαζει καθαρη( τη συνειδηση του) με καποιο επιδομα
Το πρόβλημά τους ήταν πρωτίστως κοινωνικό (τι θα πει ο κόσμος, ανύπανδρη μάνα και άλλα τέτοια κομπλεξικά). Το (χρεωκοπημένο) κράτος τι ήθελες να κάνει σε τέτοια περίπτωση; Να παρακολουθεί ποιες κυοφορούν εξώγαμα για να τις στέρξει;