Δημοσκόπηση Metron Analysis: Υψηλή δημοτικότητα Μητσοτάκη - Θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Υψηλή δημοτικότητα Μητσοτάκη - Θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης Facebook Twitter
2

Θετικά οι αποτιμούν οι πολίτες τις πρώτες εβδομάδες της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τη Metron Analysis, το 68% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, το 21% αρνητικά και το 6% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα. Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο. Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής: Οικονομία (26%), Ανεργία (24%), Προσφυγικό (13%), Ιατρική (6%), Παιδεία (5%).

 

Για την συνταγματική αναθεώρηση το 20% θέλει συνεννόηση το 76% σύγκρουση. Για την αντιπολίτευση η γνώμη των πολιτών παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως την περίοδο των εκλογών: 63% αρνητικά, 25% θετικά, 6% ούτε αρνητικά ούτε θετικά. 

Αρνητικοί οι πολίτες απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Αντιθέτως, αρνητικοί είναι οι πολίτες - 60 ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση -έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ το 63% των ερωτηθέντων τον κρίνουν αρνητικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, το 25% θετικά ενώ 6% απαντούν Ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ο Τσίπρας να συνεχίσει να αντιπολιτεύεται με τσιτάτα 2014, με ανθρώπους σαν τον Πολάκη, με τα γνωστά ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ και με σύμβουλο τον Καρανίκα. Βασικά αυτό θα κάνει γιατί πρέπει να έχει και ένα ελάχιστο επίπεδο για να κάνεις κάτι παραπάνω από αυτό, οπότε είναι τελειωμένος έτσι κι αλλιώς. Καλά ξεμπερδέματα και σε αυτά που του έρχονται.
Ζαιοι που ειστε; που ειναι το 31% ? που ειναι οι "πολλοι" τελικα ηρθαν οι βαρβαροι αλλα τα κανουν πολυ καλυτερα απο οτι η φαρσοκωμμωδια αριστεροδεξιων