Δημοσκόπηση Metron Analysis: Υψηλή δημοτικότητα Μητσοτάκη - Θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Υψηλή δημοτικότητα Μητσοτάκη - Θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης Facebook Twitter
2

Θετικά οι αποτιμούν οι πολίτες τις πρώτες εβδομάδες της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τη Metron Analysis, το 68% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, το 21% αρνητικά και το 6% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα. Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο. Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής: Οικονομία (26%), Ανεργία (24%), Προσφυγικό (13%), Ιατρική (6%), Παιδεία (5%).

 

Για την συνταγματική αναθεώρηση το 20% θέλει συνεννόηση το 76% σύγκρουση. Για την αντιπολίτευση η γνώμη των πολιτών παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως την περίοδο των εκλογών: 63% αρνητικά, 25% θετικά, 6% ούτε αρνητικά ούτε θετικά. 

Αρνητικοί οι πολίτες απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Αντιθέτως, αρνητικοί είναι οι πολίτες - 60 ημέρες μετά την εκλογική αναμέτρηση -έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ το 63% των ερωτηθέντων τον κρίνουν αρνητικά ως αξιωματική αντιπολίτευση, το 25% θετικά ενώ 6% απαντούν Ούτε θετικά ούτε αρνητικά.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ελπίζω, εύχομαι και πιστεύω ο Τσίπρας να συνεχίσει να αντιπολιτεύεται με τσιτάτα 2014, με ανθρώπους σαν τον Πολάκη, με τα γνωστά ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ και με σύμβουλο τον Καρανίκα. Βασικά αυτό θα κάνει γιατί πρέπει να έχει και ένα ελάχιστο επίπεδο για να κάνεις κάτι παραπάνω από αυτό, οπότε είναι τελειωμένος έτσι κι αλλιώς. Καλά ξεμπερδέματα και σε αυτά που του έρχονται.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ