Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ μετά τον απρόσμενο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που κάνει λόγο για έλλειψη ασθενοφόρων στα κέντρα υγείας του νομού Μαγνησίας. 

 

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης πέθανε τα ξημερώματα, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, σε ηλικία 63 ετών, με την ΠΟΕΔΗΝ να τονίζει ότι αν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού «θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς».

 

Όπως υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, τα Κέντρα Υγείας του νομού Μαγνησίας «παραμένουν ακάλυπτα από ασθενοφόρα, παρά τα πολλά τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα». «Και χθες βράδυ δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλμυρού Βόλου».

 

Πηγή από το γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου Βόλου, επιβεβαίωσε μιλώντας στο LiFO.gr ότι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, λίγα λεπτά πριν τις 7π.μ. Όμως το ΕΚΑΒ είχε δεχτεί κλήση στις 4:30 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ είχε καλέσει η ίδια η κόρη του τραγουδοποιού, μόλις αντιλήφθηκε το καρδιακό επεισόδιο του πατέρα της. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

 

«Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τον καλλιτέχνη. Μιλώντας στο LiFO.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός επιβεβαίωσε πως η ανακοίνωση αφορά στον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σχολιάζοντας πως αν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ενδεχομένως να ήταν διαφορετική η κατάληξη. 

«Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό. Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Σε επικοινωνία μας με το ΕΚΑΒ και τα γραφεία του κέντρου στο οποίο μας παρέπεμψαν στη Λάρισα, το μόνο σχόλιο στο οποίο περιορίστηκαν ήταν ότι «πράγματι, είναι λίγα τα διαθέσιμα ασθενοφόρα», προσθέτοντας πως δεν μπορούν να μας δώσουν «καμία άλλη πληροφορία» για το συγκεκριμένο περιστατικό.

 

«Υπάρχουν 3 Ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου;», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.