Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια - Καταγγέλλουν αστυνομική βία και δακρυγόνα στο Κ*ΒΟΞ

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια - Καταγγέλλουν αστυνομική βία και δακρυγόνα στο Κ*ΒΟΞ Facebook Twitter
23

Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν, μετά τα μεσάνυχτα, στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.

Κατά τις πληροφορίες τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ κουκουλοφόρων και διμοιρίες των ΜΑΤ. H αστυνομική δύναμη ήταν μεγάλη στην περιοχή από νωρίς αναφέρουν μαρτυρίες.

Τα επεισόδια κράτησαν αρκετή ώρα ενώ υπάρχουν καταγγελίες για προκλητική στάση των αστυνομικών και δακρυγόνα στο Κ ΒΟΞ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται η επίθεση διμοιρίας ΜΑΤ έγινε στο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ στα Εξάρχεια και οι δυνάμεις των ΜΑΤ έσπασαν την γυάλινη είσοδο και έριξαν δακρυγόνα μέσα στο ΒΟΞ το όποιο ήταν γεμάτο με κόσμο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν τραυματισμοί από γκλομπ και πως τουλάχιστον 1 άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και τις πρώτες πρωινές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα βίντεο δείχνουν τι συνέβη στο Κ*ΒΟΞ:

 

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια - Καταγγέλλουν αστυνομική βία και δακρυγόνα στο Κ*ΒΟΞ Facebook Twitter
Ελλάδα
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Δυο φίλες μου που κατοικούν στα Εξάρχεια ( η μια στη Μεθώνης και η άλλη στην Καλλιδρομίου) μου είπαν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αλλάξει δρομολόγιο για τη βραδινή βόλτα του σκύλου τους για να αποφύγουν πυροβολισμούς. Η μια ήταν παρούσα σε πυροβολισμούς ανάμεσα σε συμμορίες στη Θεμιστοκλέους.Υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί κάτι τέτοιο ομαλή διαβίωση στη γειτονιά σου;
Δεν μπορώ να ξέρω για το συγκεκριμένο, αλλά όσα χρόνια έμενα στα Εξάρχεια έβλεπα την αστυνομία να ξακινάει μόνη της επιθέσεις (κάτω από το σπίτι μου) με δακρυγόνα, κάποιοι αντιδράνε (δε λέω ότι καλώς το κάνουν, αλλά ούτε η αστυνομία καλώς το ξεκινάει όλο αυτό), και μετά έχουμε την είδηση "ξέσπασαν επεισόδια". Χαίρω πολύ.
Όσα χρόνια ζω στα Εξάρχεια κάποιοι ανάβουν φωτιές, πετάνε μολότοφ, βάζουν κοντέινερ μόνοι τους στην πλατεία (σ.σ. εκεί είναι, ποτέ δεν εφυγε), πουλάνε τσιγάρα ή μπαφους όπου γουστάρουν, κατουρανε όπου γουστάρουν, τα μαγαζά στήνουν τραπεζάκια στο δρόμο γιατί έτσι (πχ ο Κάβουρας), καίνε καταστήματα για πλάκα, βαράνε διαφορετικούς (πχ τον Οικονόμου) ή καίνε βιβλιοπωλεία (πχ το μαγαζί του Άδωνη) που πουλάνε βιβλία που διαφωνούν και αν ποτέ πάει η αστυνομία σύσσωμοι είναι κατά της αστυνόμευσης, της αστυνομοκρατίας, της κρατικής καταστολής και άλλες παπαρδελες.
Έτερον εκάτερον. Γίνονται διάφορα για τα οποία η αστυνομία δεν κάνει τίποτα (μη μου πεις ότι δεν μπορούν οι καημένοι) και μια στις τόσες κάνουν μια επίθεση για να φανεί ότι προσπαθούν, τύπου "δείτε, κάνουμε και συλλήψεις" και τι υποβαθμισμένη και επικίνδυνη περιοχή είναι τα Εξάρχεια, ενώ η αστυνομία συμβάλλει σε αυτό ουσιαστικά.
Ή διορισμένη ηγεσία της αστυνομίας που προστάτευε τις καταλήψεις άλλαξε.Οψόμεθα...ΥΓ Η νομιμότητα δεν είναι επιλογή. Είναι μονόδρομος στις δημοκρατίες. Αλλιώς παύουν να είναι τέτοιες.
Όσα χρόνια δούλευα στα Εξάρχεια έβλεπα πολλες 'Athene' να το λένε αυτό, αν και η πραγματικότητα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Απλά λόγω βλακείας ή πολιτικών πεποιθήσεων, αγνοούσαν τις φωτιές, τα ναρκωτικά, τους πυροβολισμούς, τις πέτρες, τα λυντσαρίσματα και πετούσαν την εξυπνάδα τους για την αστυνομία που ήταν stand by στην Τρικούπη και μόνο εκεί.
Δεν αγνοώ κάτι από αυτά όπως λες, αυτό που λέω είναι ότι η αστυνομία δεν βοηθάει, αλλά συμβάλλει στο πρόβλημα. Και όχι, δεν είναι standby μόνο στην Τρικούπη. Πολλές φορές είδα να εμφανίζονται χωρίς καμία αφορμή στα στενά κοντά στην πλατεία και να πετάνε δακρυγόνα.
Αν συνεχίσει έτσι η αστυνομία εκεί κάτω βλέπω 50% τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές.(για κάποιο λόγο όταν ο "Α" καίει, σπάει, δέρνει, απειλέι είναι όλα καλά, όταν ρίξει καμιά ψιλή η αστυνομία είναι φασισμός)
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΣΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΛΕΠΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΒΟΞ ΜΕ ΚΛΟΜΠ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ! ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΖΑΒΟΛΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΚΟ ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ, ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕTwitter @Conclavios
Κατά τις πληροφορίες τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ κουκουλοφόρων και διμοιρίες των ΜΑΤ Πηγή: www.lifo.grΗ επίθεση των μπαχαλάκηδων στα ΜΑΤ ερμηνεύεται ως ''ξέσπασμα επεισοδίων μεταξύ τους''!!!!H κοινωνική αποδοκιμασία των μπαχαλάκηδων έρχεται σε κόντρα με πολλά media που τους επικροτούνε!Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...
Έχεις δίκιο. Ό σωστός ο άντρας πετάει 100 μολότοφ τη φορά, φοραει κουκούλα και λέει "ή με τις κουκούλες ή με τις γραβάτες". Ή σπάει, καίει, λεηλατεί και σε όποιον διαφωνεί υπόσχεται "φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμαλες". Και αν παρ' ελπίδα ποτέ συλληφθεί διοργανώνεται σε dt κινημα συμπαράστασης που ψέλνει "το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά".Και τελικά φυλακή δεν μπαίνει ποτέ κανείς από τους πραγματικά "πολύ" άντρες.
Ρε φιλε πραγματικά ήξερα πως θα απαντούσες εσυ και ήξερα πως θα έγραφες κατι τετοιο ...Όποιος διαφωνεί με τον ψεύτο -τσαμπουκά των αστυνομικών ,σημαίνει αυτομάτως πως συμφωνεί με όσους καίνε και πετάνε μολότοφ ?Δεν μπορώ να καταλάβω πως τσουβαλιάζεις με τόση ευκολία τον άλλο...Έγραφα κατι εναντίον της ΝΔ με αποκαλούσες Συριζαίο,γράφω κατι εναντίον της αστυνομιας με αποκαλείς υποστηρικτή των μπαχαλάκηδων ...Δεν ειναι όλα ασπρο ή μαύρο σκέψου το λίγο...
@ curren$yΌχι φίλε μου.Τσουβάλιασμα είναι κάθε πουσουκού να το παίζουμε εξεγερμένοι και μετά να γυρνάμε στην ασφάλεια των βουπού. Κι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του έχουμε και αλληλέγγυους καβάτζα.Κουβέντα δεν είπα για σένα. Όχι άλλη εθελοντική θυματοποίηση.
@Ερωτευμενος Φιλε μου διαφωνώ γιατι απλά είμαι υπέρ της απλής λογικής .Δηλαδη;Να τηρούνται οι νόμοι που υπάρχουν και έχουν ψηφιστεί.Να μην καίνε τον τόπο οι μεν,να μην κάνουν κατάχρηση εξουσίας οι δε.Τι να τους κάνουμε ;Δεν υπάρχει πιο εύκολη απάντηση:να υποστούν τις συνέπειες του νόμου για καθε παράβαση που κάνουν ανεξαρτήτως τι πιστεύει ο καθένας.Τοσο απλά.
@Γράφων στο δικό μου σχόλιο απάντησες και με αυτά που έγραψες προφανώς απευθυνόσουν σε εμένα.Αλλά όπως και στην τελευταία σου απάντηση συνεχίζεις να έχεις σαν επιχείρημα κάτι στο οποίο σου είπα πως δεν διαφωνώ.
Όντως... προκλητική η συμπεριφορά της αστυνομίας. Αποκάλεσαν έναν "βλακάκο"...Η Διεθνής Αμνηστία (aka Σακελλαρίδης) θα πάρει θεση; Το Αντιρατσιστικό (aka Κοσσυφολογου); Το Golden Dawn watch (aka Παπαιωάννου); Η Ελληνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (aka Παπαντολέων); Η Διεθνής (aka Χριστόπουλος); Όλοι αυτοί οι πρώην/ νυν πολιτευτές - στελέχη του Σύριζα;Όλες αυτές οι παρεΐτσες που τόσα χρόνια έβρισκαν τα Εξάρχεια "θαύμα" και "ελπιδοφόρα";
Στον "κοινωνικό" χώρο ΒΟΞ είναι η έδρα του Ρουβίκωνα. Τα γραφεία του.Απλά για να μην λέμε τις ειδήσεις μισές. Διότι ενίοτε η μισή αλήθεια είναι απλά ψεύδος.
Και διάφορα άλλα είναι στο ΒΟΞ αλλά είναι ένας χώρος που μέσα έχει ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τη δραστηριότητα του Ρουβίκωνα.Και ενδεχομένως να έχουν και άγνοια πχ τουρίστες,πιτσιρίκια κ.α.Δεν μπορείς ένα σώμα ασφαλείας να μπαίνει μέσα σπάζοντας τζαμαρίες και θέτοντας την ζωή άσχετων σε κίνδυνο.
Όποιος λέει ότι ένας τουρίστας πάει από άγνοια στο ΒΟΞ κοροϊδεύει. Από γνώση πάνε στο ΒΟΞ οι αναρχοτουρίστες.Ας ψαχτούμε γενικώς στα Εξάρχεια. Μπορεί να βρεθούν και στοιχεία για μέχρι τούδε αδιέξοδες αστυνομικές έρευνες.