Απειλούν με αεροπορικό χάος το Λονδίνο - Ακτιβιστές με drones ανακοίνωσαν τη δράση τους

Απειλούν με αεροπορικό χάος το Λονδίνο - Ακτιβιστές με drones ανακοίνωσαν τη δράση τους Facebook Twitter
3

Με χάος στις πτήσεις απειλείται το Λονδίνο καθώς Βρετανοί ακτιβιστές κατά της κλιματικής απορρύθμισης ανακοίνωσαν ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα απογειώνουν drones πάνω από το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Μια τέτοια ενέργεια είναι ικανή να καθηλώσει όλες τις πτήσεις και να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά και απίστευτη ταλαιπωρία. Οι ακτιβιστές έχουν στόχο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση ζητώντας να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το Χίθροου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, ανακοίνωσε πως το σχέδιο των ακτιβιστών είναι εγκληματικό και αντιπαραγωγικό. «Συμφωνούμε στην ανάγκη να αναληφθεί δράση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που απαιτεί εποικοδομητική δέσμευση και δράση. Η διάπραξη εγκληματικών αδικημάτων και η αναστάτωση επιβατών είναι αντιπαραγωγικές» δήλωσε εκπρόσωπος του  αεροδρομίου.«Η πτήση drones σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από ένα αεροδρόμιο είναι παράνομη επειδή εμπεριέχει κινδύνους. Θα συνεργαστούμε στενά με τη Μητροπολιτική Αστυνομία και άλλες αρχές για να διαχειριστούμε και να μετριάσουμε τις όποιες επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει» προσθέτει η ανακοίνωση.

Η ομάδα «Heathrow Pause» (Παύση Χίθροου) ανακοίνωσε ότι θα απογειώσει drones-παιγνίδια μέσα στην απαγορευμένη ζώνη, αλλά έξω από τους διαδρόμους πτήσης του αεροδρομίου, μια ενέργεια που, όπως λέει η οργάνωση, θα αναγκάσει το αεροδρόμιο να καθηλώσει τα αεροπλάνα.

«Είναι μια συμβολική δράση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα νομικό παραθυράκι και την αυτοθυσία των συμμετεχόντων για να τραβήξουμε την προσοχή στην πιο σοβαρή και επείγουσα κρίση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα» ανακοίνωσε η οργάνωση.

«Η αδράνεια της κυβέρνησης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και η υποβόσκουσα καταστροφή, που θα είναι η επέκταση του αεροδρομίου, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή και μας υποχρεώνουν να δράσουμε» ανακοίνωσε η οργάνωση.

Η Heathrow Pause ανακοίνωσε πως τα drones θα πετούν όχι ψηλότερα από το ύψος ενός ανθρώπου και πως θα προειδοποιήσει το αεροδρόμιο μία ώρα νωρίτερα.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Για άλλη μια φορά, τέτοιου τύπου αναρχικοί/ακτιβιστές, αμαυρώνουν κάθε άλλη κίνηση και πρωτοβουλία, κάνοντας τέτοιες πράξεις.Το να ταλαιπωρείς τον κόσμο και να προκαλείς προβλήματα σε εταιρίες οπού εργάζονται άνθρωποι, είναι λάθος και μόνο αντίδραση και έκρηξη θα προκαλέσει.Δεν βλέπω τους ακτιβιστές αυτούς να πηγαίνουν σε ΝΑΤΟικές βάσεις ή σε βιομηχανίες όπλων ή να μπουκάρουν σε σφαγεία που τροφοδοτούν McDonalds κλπ.Όχι, για άλλη μια φορά θα την πατήσει ο πολίτης που θέλει να πάει στην δουλειά του/οικογένεια του.
Και που το ξέρεις ο,τι δεν πάμε σε Νατοϊκές Βάσεις και σε σφαγεία. Παντού πάμε. Εσένα όμως δεν σε είδα ποτέ να κάνεις κάτι για τη κλιματική κρίση. Μόνο να στρέφεσαι εναντια στους ακτιβιστές. Σαν να μη τρέχει τίποτα - πάνω απ όλα "business as usual" μην τυχών και χαλάσει η ρουτίνα σου
Η ομαλή λειτουργία ενός αεροδρομίου σαν το Heathrow δεν είναι βολική ρουτίνα σαν το καλαμάκι στον καφέ. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν γνωρίζεις τί είδους αλλαγές, μικρές ή μεγάλες, έχει κάνει ο καθένας στη ρουτίνα του για λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Το "business as usual" εδώ αφορά την προβλεψιμότητα στην μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά (συν απαραίτητων πόρων, ακόμα κι αν οι ακτιβιστές θα επιμείνουν στo αποτύπωμα άνθρακα του να παραγγείλεις ένα ζευγάρι κάλτσες από το Amazon. Προφανώς υπάρχει και η αλόγιστη σπατάλη). Οι ακτιβιστές είναι αρκετά εφευρετικοί για να διαταράξουν αποτελεσματικά το "business as usual".