Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο του Γαλατά

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο του Γαλατά Facebook Twitter
2

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μια μέρα μετά  τη συντριβή ελικοπτέρου στον Πόρο, η οποία κόστισε τη ζωή σε τρία άτομα. Πρόκειται για τους δύο Ρώσους τουρίστες και τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Φορείς και κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν ότι το ελικοδρόμιο του Γαλατά, από όπου απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, λειτουργεί χωρίς άδεια και δίχως τις απαραίτητες πρόνοιες. Στην ουσία, όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται τίποτα παραπάνω από μια αλάνα η οποία δεν είναι καν περιφραγμένη, με συνέπεια να είναι ελεύθερα προσβάσιμη.

Μάλιστα, καταγγέλλουν πως ο συγκεκριμένος χώρος δεν διαθέτει ούτε τον κατάλληλο φωτισμό ούτε την απαραίτητη σήμανση και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα καλώδια υψηλής τάσης στα οποία προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο. Τα συγκεκριμένα καλώδια που μεταφέρουν το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου βρίσκονται σε ύψος 80-90 μέτρων από τη θάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτήσεις.

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο του Γαλατά Facebook Twitter

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τροιζηνίας, Κώστας Καραγιάννης, τόνισε επίσης πως το ελικοδρόμιο του Γαλατά δεν ήταν αδειοδοτημένο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής υποστήριξε ότι ο χώρος του ελικοδρομίου δεν ήταν ασφαλής ούτε για την προσγείωση ούτε για την απογείωση.

Όπως εξήγησε, κατασκευάστηκε το 1987-1988 από το πρώην Λιμενικό Ταμείο Πόρου, ενώ ουδέποτε δόθηκε άδεια από τη δημοτική αρχή. «Ο χώρος αυτός δεν μπορούσε να πάρει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και ως εκ τούτου, δεν ήταν ασφαλής» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Καραγιάννης.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι». Πηγή: www.lifo.grΑναρωτιέμαι, υπάρχει κάπου καταχωρημένη αυτή η καταγγελία, ή έγινε μεταξύ τυρού και αχλαδίου;
Ποιο ειναι το ονομα του υπευθυνου της ιδιωτικης εταιρειας που ανεβοκατεβαζε ελικοπτερα παρανομα απο ελικοδρομιο που δεν ειχε αδεια ;;;;Ποιο ειναι το ονομα αυτου του κυριου ;;; Ποιο ειναι το ονομα της ιδιωτικης εταιρειας ;;;Θα κανει μηνυση η οικογενεια του πιλοτου ;;;;Θα γινει ερευνα απο το κρατος και τους δημοσιογραφους ;;;;