Ο συνεργάτης του Τσίπρα μιλά για το άρθρο του κατά της ΝΔ στους NYT

Ο συνεργάτης του Τσίπρα μιλά για το άρθρο του κατά της ΝΔ στους NYT Facebook Twitter
9

Να απαντήσει επιχειρεί ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ματθαίος Τσιμιτάκης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τo ιδιαιτέρως αιχμηρό άρθρο του κατά της νέας κυβέρνησης της ΝΔ στους New York Times, επειδή στο βιογραφικό του στην εφημερίδα εμφανιζόταν απλώς ως «Έλληνας δημοσιογράφος», παραλείποντας το πρόσφατο εργασιακό του παρελθόν. 

Στο επίμαχο άρθρο με τίτλο «Οι ενήλικες επέστρεψαν στην διακυβέρνηση της Ελλάδας και είναι πραγματικά Δεξιοί», ο κ. Τσιμιτάκης έκανε λόγο για «οργουελική» ηγεσία και κυβέρνηση με «έκδηλες αυταρχικές τάσεις», κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για «διχαστικές πολιτικές» και «αντιδημοκρατικά ένστικτα». 

Ο συνεργάτης του Τσίπρα μιλά για το άρθρο του κατά της ΝΔ στους NYT Facebook Twitter
Η αρχική δημοσίευση στους New York Times

Με ανάρτηση στο ιστολόγιό του, ο Ματθαίος Τσιμιτάκης λέει πως η εφημερίδα γνώριζε το βιογραφικό του και, ως εκ τούτου, τη μέχρι πρότινος εργασία του στο γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κατά τον ίδιο, η εφημερίδα επέλεξε να εκθέσει μόνο τη δημοσιογραφική του ιδιότητα «γιατί θεώρησε ότι δεν χρειάζονται περισσότερα για το διεθνές ακροατήριο».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «δεν υπήρξα πολιτικό στέλεχος, αλλά ούτε και είχα την ευθύνη για τη στρατηγική επικοινωνίας του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ασχολήθηκα με τα social media», χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες και τις επικρίσεις «συκοφαντίες για τις οποίες θα ζητηθούν εξηγήσεις». 

Ο συνεργάτης του Τσίπρα μιλά για το άρθρο του κατά της ΝΔ στους NYT Facebook Twitter
Ο Ματθαίος Τσιμιτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα

Μάλιστα ισχυρίζεται πως η ενημέρωση του βιογραφικού στην ηλεκτρονική έκδοση του άρθρου, έγινε κατόπιν δικού του αιτήματος, μετά τα σχόλια διαμαρτυρίας στο Twitter, «προκειμένου να συζητηθεί ελεύθερα το περιεχόμενο του άρθρου και να σταματήσει ο θόρυβος για το δευτερεύον θέμα της υπογραφής». Κατά τον ίδιο, δεν θα άλλαζε τίποτα επί της ουσίας με την μία ή με την άλλη ιδιότητα «όπως φάνηκε από την επιλογή της εφημερίδας να το αναδημοσιεύσει στην έντυπη έκδοση και στην πιο προβεβλημένη θέση της πρώτης σελίδας, αφότου είχε ξεσπάσει ο θόρυβος και είχε ζητηθεί η διόρθωση».

«Για κάποιον λόγο τον οποίο δεν έχω ακόμα καταλάβει εκείνοι που επικαλούνται κάποιο είδος δεοντολογίας σήμερα προτιμούν την πρακτική των συντηρητικών MME στην χώρα μας, να σβήνουν άρθρα από το διαδίκτυο (...) Αν πίστευαν δε, ότι θα πρέπει οι σχολιαστές να εμφανίζονται με τις πλήρεις ιδιότητες τους, τότε θα έπρεπε κάθε βράδυ να εμφανίζονται μακροσκελείς τίτλοι στα σούπερ των δελτίων ειδήσεων, δίπλα σε ονόματα που θα ξεκινούσαν όλα με "Πρώην..."», σημειώνει ο κ. Τσιμιτάκης, έναν μήνα ακριβώς μετά τις εθνικές εκλογές και την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. 

«Σε κοινωνίες που δεν έχει κλονιστεί τόσο πολύ η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ και δεν έχει πολωθεί τόσο η συζήτηση, η υπογραφή του άρθρου μου είναι ένα δευτερεύον ζήτημα», λέει με αφορμή το άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα, στο οποίο επιτίθεται ασθματικά, μέσα σε λίγες παραγράφους, κατά της Νέας Δημοκρατίας. 

«Ούτε βουλευτής εκλέχτηκα ποτέ, ούτε υπουργός έγινα, ούτε τη διεύθυνση κανενός γραφείου ανέλαβα, ούτε καν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξελέγην ποτέ», τονίζει ο πρώην εργαζόμενος στο γραφείο τύπου του Αλέξη Τσίπρα που δηλώνει περήφανος για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα ο πρώην αρθρογράφος στην εφημερίδα Αυγή, καταλήγει σημειώνοντας ότι οι περισσότερες εργασίες του ήταν σε «δεξιά Μέσα», για τις οποίες νιώθει εξίσου υπερήφανος.

Μετά τις έντονες επικρίσεις πάντως οι New York Times αναγνώρισαν την παράλειψη και ενημέρωσαν το βιογραφικό του κ. Τσιμιτάκη. 

Ο συνεργάτης του Τσίπρα μιλά για το άρθρο του κατά της ΝΔ στους NYT Facebook Twitter
Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Μπορεί να αδικείται ο κος Τσιμιτάκης;https://www.vice.com/en_uk/contributor/matthaios-tsimitakisΜπααα... Και λίγα λέμε... Άλλο δημοσιογράφος με πολιτική άποψη και άλλο πολιτικός ντυμένος δημοσιογράφος.Εξάλλου και οι σπουδές του γίναν με κομματικό πατρονάρισμα από την ΕΣΗΕΑ.https://www.xanthitimes.gr/2016/09/09/afantos-o-symvoulos-tou-tsipra/Πόσους συριζαίους δεν θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια που φτιάξαν βιογραφικά με το στανιό μέσα σε 5-6 χρονάκια...
Κάτι έχουν πάθει οι Συριζαιοι και ξαφνικά βάλθηκαν όλοι να το παίζουν υπερκομματικοι. Δεν εξηγείται αλλιώς. Γιατί τόση ντροπή για να υπερασπιστούν το παρελθόν τους;
Ούτε Γενικός Γραμματέας υπουργείου με σύζυγο αντιπρόεδρο ΑΕ του ελληνικού δημοσίου ούτε παραιτηθείς υποψήφιος ευρωβουλευτής;Πόση ευθιξία να αντέξει κάποιος επιτέλους;
1. Τσιμιτάκης : «Σε κοινωνίες που δεν έχει κλονιστεί τόσο πολύ η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ και δεν έχει πολωθεί τόσο η συζήτηση, η υπογραφή του άρθρου μου είναι ένα δευτερεύον ζήτημα» Πηγή: www.lifo.gr2. Μετά τις έντονες επικρίσεις πάντως οι New York Times αναγνώρισαν την παράλειψη και ενημέρωσαν το βιογραφικό του κ. Τσιμιτάκη. Πηγή: www.lifo.grΠροφανώς, στην αμερικάνικη κοινωνία ΕΧΕΙ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ η εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ, αφού "επανόρθωσαν". Όχι όπως στην Ελλάδα που ζει ο κ. Τσιμιτάκης, όπου όλα τα κόμματα - με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ - είναι όλο "με το σείς και με το σας" και ΠΟΤΕ δεν ακούσαμε για βοθροκάναλα.Μα ποτέ...