Τραγωδία στη Ρόδο: «Τα παιδιά μας δεν ήξεραν κολύμπι», κατέθεσαν οι γονείς των κοριτσιών που πνίγηκαν σε πισίνα

Τραγωδία στη Ρόδο: «Τα παιδιά μας δεν ήξεραν κολύμπι», κατέθεσαν οι γονείς των κοριτσιών που πνίγηκαν σε πισίνα Facebook Twitter
«Τα παιδιά μας δεν ήξεραν κολύμπι», κατέθεσαν οι γονείς των κοριτσιών που πνίγηκαν σε πισίνα - Τί έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
1

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη χθεσινή τραγωδία στη Ρόδο, όπου δύο νέες αδελφές από τη Γαλλία πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου που παραθέριζαν με την υπόλοιπη οικογένειά τους. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Ροδιακή» οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά τους δεν γνώριζαν κολύμπι. Η οικογένεια είχε ταξιδέψει στο νησί για διακοπές. Εκτός τα δύο κορίτσια που πνίγηκαν, 16 και 19 ετών αντίστοιχα, στο ξενοδοχείο διέμεναν μαζί τους οι γονείς τους, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει λίγο μετά τις 2μμ και στις 3:30 είχαν επιστρέψει στα δωμάτιά τους. Στις 5μ.μ οι δύο κοπέλες κατέβηκαν στους χώρους αναψυχής και, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, οι νεαρές έφαγαν γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες και τα κορίτσια προτιμούσαν την ρηχότερη με βάθος 1,2 μέτρα. Λίγο μετά τις 6μ.μ επισκέφθηκαν την πτέρυγα της πισίνας αλλά δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα και έτσι πήγαν στην αμέσως μεγαλύτερη, με βάθος 2 μέτρα. 

Χωρίς ναυαγοσώστη η πισίνα

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει λίγα λεπτά νωρίτερα, στις 6μ.μ ακριβώς. Οι κοπέλες μπήκαν στην πισίνα και, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκαν στο βαθύτερο σημείο της πισίνας. Εκτιμάται πως η μία προσπαθούσε να κρατηθεί ή να σώσει την άλλη και τελικά πνίγηκαν και οι δύο. 

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε αμέσως και διασώστες έφτασαν στο σημείο στις 6:20μ.μ, εντοπίζοντας τη μία κοπέλα με σφυγμό. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επιχείρησαν να επαναφέρουν την κοπέλα αλλά δεν τα κατάφεραν. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ροδιακής, ούτε οι γονείς της, ούτε κανείς άλλος παρατήρησε ότι στον πάτο της πισίνας βρίσκονταν νεκρή και η μεγαλύτερη αδελφή. Οι διασώστες επέστρεψαν για να την παραλάβουν αλλά ήταν ήδη αργά.

Μέχρι αργά το βράδυ, ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή νοτίων Δωδεκανήσων Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητή του Α/Τ Ιαλυσού Θέμη Καλαμάτα, βρίσκονταν σε επικοινωνία με τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

Με πληροφορίες από Rodiaki.gr

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια