Καραμανλής κατά «τζαμπατζήδων»: Όποιος δεν κόβει εισιτήριο στο μετρό πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας

Καραμανλής κατά «τζαμπατζήδων»: Όποιος δεν κόβει εισιτήριο στο μετρό πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
17

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Α. Καραμανλής για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς να πληρώνουν και να ακυρώνουν κανονικά εισιτήριο. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για τζαμπατζήδες τονίζοντας πως «ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας» ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επαιτείας. 

Ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε και τα επόμενα βήματα που σκοπεύει να λάβει το υπουργείο σε επικοινωνιακό επίπεδο καμπάνιας: «Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό» είπε χαρακτηριστικά. 

«Έχει μειωθεί αρκετά ο χρόνος που κλείνει η μπάρα αλλά υπάρχει και ζήτημα ελέγχου από τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ (...) Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει μειώσει τους τζαμπατζήδες στο μετρό, έχουμε πολύ έντονο πρόβλημα στην ΟΣΥ, στα λεωφορεία όπου πραγματικά δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Κάποια στιγμή πρέπει η πολιτεία να εφαρμόσει τον νόμο».

Κληθείς από τον Άρη Πορτοσάλτε να απαντήσει σε ερώτημα για την επαιτεία που από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο «κύλησε και στο μετρό», όπως είπε ο δημοσιογράφος, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι διαβοήτες αλλαγές στον ποινικό κώδικα σχεδόν την επιτρέπουν, αν δεν την ανέχονται, την επαιτεία» εκφράζοντας ο ίδιος την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση ειδικά για τους χώρους του μετρό που «πρέπει να είναι η βιτρίνα κάθε πόλης». 

Ο κ. Καραμανλής αρχικά αναφέρθηκε στον μικρό αριθμό μηχανημάτων για την έκδοση εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές, καθώς και στον συνωστισμό τις ώρες αιχμής. Όπως αποκάλυψε, το 34% των συρμών σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό είναι παροπλισμένο ενώ συγκεκριμένα στο μετρό από του 97 ενεργούς συρμούς οι 23 είναι ακινητοποιημένοι. «Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει», σχολίασε. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για σωστό προγραμματισμό των αδειών καθώς το καλοκαίρι ένα τεράστιο ποσοστό εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ βρίσκεται σε άδεια. 

Το επίμαχο απόσπασμα στο 15:33

 
*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι το απόβρασμα της κοινωνίας; Από τον Άρη Δημοκίδη
Πολιτική
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Παραβάτες είναι και μόνο αυτό αφορά την πολιτεία και τον όποιο οργανισμό συγκοινωνιών.Βρίσκεις τρόπους να περιορίσεις το τζαμπέ,μπαίνει και κανένα πρόστιμο,για να μη χάνονται έσοδα,για να πληρώνουν όλοι για τις υπηρεσίες,που χρησιμοποιούν,και τέλος.Άντε να κάνεις και μια καμπάνια,που επιβραβεύει τον ευσυνείδητο,γιατί συνεισφέρει στη βελτίωση των συγκοινωνιών κτλ.Τι σαλταρισμένα πράγματα είναι τέτοιες ηθικολογικές κρίσεις για έναν άνθρωπο,που δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο;Σιγά μην πέφτει και προβολέας πάνω στον παραβάτη και ακούγεται απ'τα μεγάφωνα "βρωμερό σκουλήκι".
Λοιπόν έχω τοποθετηθεί πολλές φορές κατά της λαθροεπιβίβασης στα ΜΜΕ και εννοείται ότι πρέπει να καταπολεμηθεί. ΑΛΛΑ, δεν περιμένω από υπουργό, νέο άνθρωπο, με όρεξη κτλ κτλ κτλ να μιλάει για αποβράσματα και τζαμπατζήδες... Από έναν υπουργό περιμένουμε να ακούσουμε μέτρα και χάραξη πολιτικής και όχι διχαστικό λόγο και χαρακτηρισμούς. Ακόμη, ο τρόπος που διατυπώθηκε το ερώτημα για την επαιτεία από τον αμερόληπτο αυτόν δημοσιογράφο προφανώς και δεν έχει να κάνει με ποια μέτρα η πολιτεία θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό (άνθρωποι στην επαιτεία) και περισσότερο με το "θα τους πάρετε από το μετρό να μην τους βλέπουμε;".
Εγώ αναρωτιέμαι, ποιός είναι το πραγματικό απόβρασμα της κοινωνίας; Αυτός που παίρνει τρεις κι εξήντα και δίνει το δέκα - δεκαπέντε τοις εκατό του μισθού του για να μετακινείται και αποφασίζει να μην κόψει εισιτήριο επειδή μπορεί να μην του έχει μείνει μία για να κόψει εισιτήριο (που είναι ούτως ή άλλως πανάκριβο);Ή αυτός που, από την ασφάλεια που του δίνει η σιγουριά ότι δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να ανησυχήσει για την επιβίωση του ίδιου και της οικογένειας του, τσουβαλιάζει και όχι μόνο χαρακτηρίζει με απύθμενο θράσος αυτόν που δεν έκοψε εισιτήριο ως "απόβρασμα της κοινωνίας", αλλά θέλει να τον πείσει κιόλας, να τον αυθυποβάλλει να νιώθει ως απόβρασμα;Ειλικρινά, ποιος από τους δύο είναι το πραγματικό, το αυθεντικό, το ορίτζιναλ απόβρασμα;
Καλά και εμείς που κόβουμε εισιτήριο δεν είμαστε και το ζεύγος Αγγελόπουλου ούτε έχουμε διασφαλίσει την επιβίωσή μας για πάντα. Απλά από τον μισθό μας έχουμε ως δεδομένο ότι 30 ευρώ θα δίνουμε τον μήνα για τη μετακίνησή μας, και δεν σκεφτήκαμε προκλητικά "έλα μωρε θα χτυπήσει άλλος και θα μπω"
Και, για να μην παρεξηγηθώ, ακόμα κι αν ο τσαμπατζής δεν βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια, από που κι ως που "απόβρασμα"; Και, κυρίως, τι δηλώνει αυτή η νοοτροπία και οι χαρακτηρισμός που την συνοδεύει για εκείνον που την εκφράζει; Ποιος επιδεικνύει μεγαλύτερη (βγάζει μάτι) αντικοινωνικότητα; Ο παράνομος, ή ο υπερασπιστής του νόμου και αρμόδιος για την τήρηση του; Τι θέση κατέχει; Ποιός τον έβαλε εκεί; Θα τον αφήσει εκεί, ή θα τον αντικαταστήσει αν ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί;
Αυτή είναι δήλωση ανθρώπου που δεν έχει ανησυχήσει ποτέ στην ζωή του για το αν φτάνουν τα κουκιά για να βγει εισιτήριο. Ή μάλλον, που δεν χρειάστηκε να πάρει ποτέ ΜΜΜ, μια και ως γόνος Καραμανλή μετακινείται μόνο σε δερμάτινα καθίσματα.
Ο Μητσοτάκης πρόσφατα ήταν άτεγκτος σε δύο περιπτώσεις:https://www.lifo.gr/now/politics/240067/i-nd-diegrapse-ton-xristo-skaloympaka-gia-anartiseis-toy-sta-social-mediahttps://www.lifo.gr/now/greece/244120/ede-kai-diagrafi-apo-ti-nd-giaastynomiko-poy-dilone-oti-ellada-tha-kyvernietai-me-tin-isxy-ton-klompΟ Αχιλλέας ούτε επίπληξη. Πρέπει βλέπεις να κρατάμε και τις ισορροπίες στο κόμμα. Μην σηκωθεί ξαφνικά κανένα μπαϊράκι από την Καραμανλική πτέρυγα...
Η μηνιαία κάρτα στην Αθήνα με αυτά τα μέσα δεν θα πω πως είναι ακριβή.Αλλά απόβρασμα είναι οι υπεύθυνοι της εταιρίας Α.Μ. που αναγκάζει τους ανάπηρους που θα μπουν στο πάρκινγκ της Δ. Πλακεντίας να πληρώσουν και αυτό-λες και έχουν άλλο τρόπο να κινηθούν στη Αθήνα ή άλλο χώρο να βάλουν το αναπηρικό του αυτοκίνητο.Εκεί είναι τα μεγάλα αποβράσματα.
Εκεί που ισχύει πραγματικά η "δωρεάν συγκοινωνία" είναι στο τραμ, ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο. Ελάχιστοι μόνο ιθαγενείς με κάρτα ακυρώνουν επιδεικτικά ενώ το πλήθος κοιτά απλανώς...Θυμάμαι το 2014 στην Κωνσταντινούπολη ότι ο χώρος της στάσης του τραμ είχε διακριτική περίφραξη. Έξω από αυτήν υπήρχε υπάλληλος που απλώς παρατηρούσε. Δίπλα του, ακυρωτικό μηχάνημα.Τις λίγες μέρες που έμεινα δεν είδα κανέναν χωρίς εισητήριο.