Κόντρα Έλλης Στάη και Έλενας Ακρίτα για το σχόλιο στη φωτογραφία με τον Μητσοτάκη από το Προεδρικό

Κόντρα Έλλης Στάη και Έλενας Ακρίτα για το σχόλιο στη φωτογραφία με τον Μητσοτάκη από το Προεδρικό Facebook Twitter
H στιγμή που έπιασε ο φακός και πυροδότησε το πρώτο σχόλιο της Ακρίτα, την απάντηση της Στάη και τη συνέχεια από την πρώτη...
13

Μια νέα διαδικτυακή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Έλλης Στάη και Έλενας Ακρίτα μετά από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το πρώτο καυστικό σχόλιο από την Έλενα Ακρίτα έγινε μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας από τη βραδιά στο Προεδρικό. Ο φωτογραφικός φακός είχε καταγράψει την Έλλη Στάη να συνομιλεί σε χαλαρή διάθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέσα από μια δηκτική ανάρτηση στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα άσκησε έντονη κριτική στη στάση της δημοσιογράφου, χαρακτηρίζοντάς την «τουλάχιστον αντιδεοντολογική», ενώ έκανε επίσης λόγο για «έρωτα χωρίς ανταπόκριση».

«Έλλη Στάη Κυριάκος Μητσοτάκης. Έρωτας χωρίς ανταπόκριση αν κρίνουμε από το ύφος του; Μετά απ' αυτό πώς θα του πάρει συνέντευξη; Edit. Επειδή τώρα διάβασα κάποια σχόλια σε αυτή την ανάρτηση: δεν ενδιαφέρει ούτε η προσωπική της ζωή, ούτε η εμφάνιση της. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι οι δημοσιογράφοι δεν χαριεντιζόμαστε κατ' αυτόν - ή κατ' ουδένα - τρόπο με τους πολιτικούς. Είναι αντιδεοντολογικό to say the least», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας η Έλενα Ακρίτα.

Η Έλλη Στάη αποφάσισε να απαντήσει στην Έλενα Ακρίτα, αναρτώντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με τη Μαρέβα Μητσοτάκη από τις διακοπές τους στην Πάτμο, την οποία συνόδευσε με το εξής σχόλιο: «Εγώ προτιμώ την Μαρέβα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Εγώ προτιμώ τη Μαρέβα #patmos #friday . . . . . #photooftheday #picoftheday #igers #moodoftheday #greece #summer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli Stai (@ellistai) στις

Όμως η κόντρα έχει και συνέχεια καθώς μετά την φωτογραφία της Έλλης Στάη, η Έλενα Ακρίτα επανήλθε στο ζήτημα, με νέα ανάρτηση μέσω Facebook, δημοσιεύοντας αυτή τη φορά την φωτογραφία της Έλλης Στάη με την Μαρέβα και εκείνη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η αδέσμευτη δημοσιογραφία: με Κυριάκο στη δεξίωση, με Μαρέβα διακοπές. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις αντικειμενικές συνεντεύξεις που θα δώσει το πρωθυπουργικό ζεύγος στην αγαπητή συνάδελφο», σχολίασε η Ελενα Ακρίτα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρατάει χρόνια η κόντρα Στάη – Ακρίτα. Στην πραγματικότητα ξεκίνησε το 2016

 

 

Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Πόσο βαρετή, εισαγγελική και δικομανής εχει γίνει η Ακρίτα μεγαλώνοντας. Με το παραμικρό απειλεί ότι θα σε πάει στα δικαστήρια. Ακομη κι αν πεις ότι οι σαπουνοπερές της επι σειρά ετών ήταν σκουπίδια. Αυτό που διεκδικεί με τις απειλές της (το κύρος να τα κρίνει όλα) δυστυχώς έπρεπε να το έχει κερδίσει με το έργο της. Αλλά με παρωχημένη γλώσσα επιθεώρησης και σαπουνοπερες δεν γίνεσαι Οπρα... γίνεσαι απλώς Ακρίτα.
Να εικάσω ότι η κα Ακρίτα ουδέποτε χαριεντίστηκε με τη μαμά της ή τον μπαμπά της.ΥΓ Η κα Ακρίτα τσακώθηκε με κάποιον στο ίντερνετ και στη Σαχάρα έχει άμμο... Πφφφτ!...
Ε, ναι, αλίμονο. Τα ιερά και τα όσια κινδυνεύουν. Το Έθνος πρέπει να αφυπνισθεί επιτέλους. Εγώ πάντως έχω σταματήσει να λέω "φαστφουντάδικο". Λέω ταχυφαγείο. Και σκέφτομαι να σταματήσω να λέω κεφτέ, ντολμά, άει σιχτίρ, τζαναμπέτης, σουμιές, ζαμάν φου, ρεντίκολο, μέα κούλπα και ούτω καθ' εξής. Παρατράβηξε το αστείο.
Γιατί ο νεολογισμός "κρεολοποίηση" απ' το creolisation που προέρχεται απ' την ελληνικότατη (not) ρίζα "creo" είναι αποδεκτή λύση κατ’ εσέ και την χρησιμοποιείς στον λόγο σου (και καλά κάνεις) ενώ μία εμβόλιμη αγγλική έκφραση δεν είναι; Διαφωνείτε με την κυρία τέτοια; Καμία αντίρρηση! Καλύτερα, όμως, οι προφάσεις να μην είναι φαιδρές.
Θεσμικά κρίνοντας, συμφωνώ με την Ακρίτα.Εφόσον υπάρχει τόσο στενή σχέση, δικαίωμά της της Στάη να επιλέγει αν και με ποιους πολιτικούς θα κάνει παρέα και διακοπές μαζί, αλλά - για λόγους δεοντολογίας - με αυτούς δεν μπορεί να κάνει συνεντεύξεις (η γνωστή "εξαίρεση"). .
Η Σταη και η Ακρίτα έχουν πολλά κοινά. Γόνοι κι οι δυο αστικής τάξης, σχεδόν συνομήλικες, όμορφες ξανθές με γαλανά μάτια, είχαν κι οι δυο σπουδαίους μπαμπάδες αλλά, δυστυχώς, κι οι δύο τους έχασαν νωρίς, όταν ήταν παιδιά γύρω στα δέκα. Το άλλο κοινό είναι ότι οι μαμάδες και των δύο κατείχαν σημαντικές θέσεις στο παλιό ΠΑΣΟΚ. Της Στάη ήταν διευθύντρια ιδιαίτερων γραφείων υπουργών του ΠΑΣΟΚ και τον έναν από αυτούς (τον Πεπονή) τον παντρεύτηκε. Η μητέρας της Ακρίτα κατείχε η ίδια υπουργικό θώκο πάλι με το τότε κραταιό ΠΑΣΟΚ του '80.H Στάη μένει στην Ηρώδου Αττικού και η Ακρίτα στη Φιλοθέη. Η Στάη είναι εδώ και δεκαετίες encore woman και socialite. Είχε εξαιρετικές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι και πολύ στένη φίλη και συμμαθήτρια από το αρσάκειο της Ελένης Κόκκαλη και της οικογένειάς της στην οποία ανήκει και ο ευρωβουλευτής του συριζα, Πέτρος Κόκκαλης.https://www.daynight.gr/elounta-krhth-diakopes-pasok/Η Ακρίτα εργαζόταν στο ΔΟΛ που ήταν φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, έγραφε υπέροχα ευθυμογραφήματα στον Ταχυχρόμο και στα Νέα σαβ/κου. Εργάστηκε και στην τηλεόραση όπου έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες εως πολύ καλές εκπομπές αλλά έγραψε και σενάρια για χαζές σαπουνόπερες. Προσωπικά, συμπαθώ την Ακρίτα και παλιότερα συμφωνούσα απόλυτα με ό,τι έγραφε. Κι εδώ συμφωνώ αλλά νομίζω ότι κάπου το έχει παρακάνει με το να την πέφτει στον καθένα χωρίς να διατηρεί κάποια αμεροληψία. Την περσινή κρουαζιέρα του Τσίπρα με τη θαλαμηγό Παναγοπούλου την άφησε ασχολίαστη.
Α και να προσθέσουμε βέβαια ότι το φλερτ (κυριολεκτικό και μεταφορικό) της κυρίας Στάη με την εξουσία δεν γνωρίζει κομματικά σύνορα.. Είχα μείνει κάγκελο με την συμπεριφορά της απέναντι στον κ. Τσίπρα σε ένα βιντεάκι που είχε διαρρεύσει..
Συμφωνώ 100% με την κα Ακρίτα. Θα ήθελα βέβαια να την δω να κάνει αντίστοιχες παρατηρήσεις και για το κόμμα που προτιμά η ίδια (ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν συμβεί τέρατα και δεν έχει σχολιάσει το παραμικρό, αλλά αυτό δεν αναιρεί το πόσο σωστή είναι η παρατήρησή της. Είναι πραγματικά τουλάχιστον ανησυχητική η σχέση δημοσιογράφων και εξουσίας στην Ελλάδα και τις τελευταίες 10ετίες έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και γίνεται και τελείως απροκάλυπτα. Και φυσικά δεν ανοίγει ρουθούνι.