Πέθανε σε ηλικία 39 ετών η Μαρία Βλάχου, η γυναίκα «σύμβολο» των start-ups επιχειρήσεων

Πέθανε σε ηλικία 39 ετών η Μαρία Βλάχου, η γυναίκα «σύμβολο» των start-ups επιχειρήσεων Facebook Twitter
3

Πέθανε σε ηλικία μόλις 39 ετών η επιχειρηματίας Μαρία Βλάχου, έπειτα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η αδελφή της, Πένυ, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

«Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε, ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία Μας σήμερα έγινε πεταλούδα», έγραψε η αδερφή της, Πένυ, στο Facebook.

Πέθανε σε ηλικία 39 ετών η Μαρία Βλάχου, η γυναίκα «σύμβολο» των start-ups επιχειρήσεων Facebook Twitter

Η Μαρία Βλάχου αποτέλεσε σύμβολο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς, μαζί με την αδερφή της, δημιούργησαν το 2007 την Fereikos, μια εταιρεία με έδρα την πατρίδα τους, την Κορινθία, που ασχολείται με την εκτροφή και επεξεργασία σαλιγκαριών αλλά και την παρασκευή έτοιμων γευμάτων.

Όπως έλεγε, η ιδέα για την εταιρεία, που κατέκτησε πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, ξεκίνησε όταν βρισκόταν στην Ελβετία.

«Τρώω μια μερίδα σαλιγκάρια που κάνει 37 ευρώ!» είχε πει η Μαρία Βλάχου στην αδερφή της. «Τι ωραία ιδέα» της απάντησε εκείνη. «Έχουμε εκατοντάδες σαλιγκάρια έξω από την κήπο μας. Μήπως να ασχοληθούμε και εμείς;

«Τότε δούλευα στις Βρυξέλλες ως μεταφράστρια. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά έστελνα το βιογραφικό μου και κανένας δεν με έπαιρνε. (...) Οπότε για μένα τα σαλιγκάρια ήταν ο τρόπος να γυρίσω στη χώρα μου» είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Μαρία Βλάχου γεννήθηκε το 1980. Μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες, έκανε διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία και προ ετών εκλήθη από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Η κηδεία της Μαρίας Βλάχου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Πουλίτσα Κορινθίας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Να κατι που μπορει να κανει το "Ιδρυμα Νιαρχος" που πρωτοπορει τα χρονια της κρισης στην ελληνικη κοινωνια : Να δημιουργησει εναν θεσμο στο ονομα της Μαριας, ενα βραβειο επι παραδειγματι για τις τρεις καλυτερες νεοφυτες εταιρειες στην Ελλαδα, βραβειο που να προσφερεται καθε τρια χρονια σε οποια start-up πετυχαινει σειρα προκαθορισμενων στοχων 'η προσφορας στην ελληνικη κοινωνια ή πρωτοποριας κοκ..Συλληπητηρια στην οικογενεια της.