H Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε ημέρα «Αγέννητου Παιδιού» - Υιοθετεί αίτημα οργάνωσης κατά των αμβλώσεων

H Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε ημέρα «Αγέννητου Παιδιού» - Υιοθετεί αίτημα οργάνωσης κατά των αμβλώσεων Facebook Twitter
8

Η Ιερά Σύνοδος προχώρησε στην καθιέρωση «ημέρας του αγέννητου παιδιού», όπως φαίνεται από σχετική εγκύκλιο που είδε το φως της δημοσιότητας. 

H μέρα που θα αφιερώνεται στο «αγέννητο παιδί» είναι η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα και φαίνεται πως η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στις 26 Ιουνίου. Πίσω από την πρωτοβουλία είναι το κίνημα «αφήστε με να ζήσω», μια οργάνωση κατά των αμβλώσεων. Στην ανακοίνωση του το «Αφήστε με να ζήσω» πανηγυρίζει για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου:

«Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Το κείμενο της εγκυκλίου: 

H Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε ημέρα «Αγέννητου Παιδιού» - Υιοθετεί αίτημα οργάνωσης κατά των αμβλώσεων Facebook Twitter
Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Το επόμενο στάδιο θα είναι να ζητηθεί επίσημα από την κυβέρνηση η απαγόρευση της έκτρωσης, όπως στις Η.Π.Α.. Δηλαδή, να τρέμουν οι άνθρωποι οπότε κάνουν σεξ μήπως προκύψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Για ποιο θεό μιλάει το κίνημα “αφήστε με να ζήσω”;; Όσοι συμμετέχουν στο κίνημα, ας αφήσουν ό,τι θέλουν να ζήσει και να αφήσουν τους υπόλοιπους να κάνουν ό,τι θέλουν κι αυτοί. Όσο για την ιερά σύνοδο, εντάξει, περίμενε κανείς κάτι προοδευτικό;;
Αν δημιουργηθεί τέτοιο πράγμα εγώ θα πάω στο Πρωτοδικείο για να συστήσω την οργάνωση "Πολίτες για την απαγόρευση της εκκλησίας της Ελλάδας λόγω ρητορικής και πρακτικών μίσους". Να δούμε ποιος θα έχει περισσότερα μέλη και υποστηρικτές.
Αυτο που το παπαδαριο αγωνίζεται για την προστασία της ζωής χωρίς όρους και προϋποθέσεις του «αγγενητου παιδιου» και μετα ευλογει καθε πολεμο που σκοτωνει τους γεννημενους ειναι... ωραιοΣημειολογικα παντως εχει ενδιαφερων που και οι παπαδες το’χουν πιασει πλεον και χρησιμοποιουν τα Οργουελικα κολπα της Πολιτικης Ορθοτητας: δεν το λεμε εμβρυο αλλα «αγεννητο παιδι».
Είχα την αίσθηση πως στο συγκεκριμένο θέμα η πολιτική ορθότητα μιλά για "ομάδα από κύτταρα"- σιγα να μην μιλούσε για έμβρυα.Ό όρος του "Παπαδάριου" πάντως είναι πιο κοντά στην δυναμική πραγματικότητα του εμβρύου από τον πολιτικώς ορθό όρο του φεμινισμού (που δεν το διαχωρίζει καν από το σώμα της μητέρας).