Για πρώτη φορά βίντεο με άνδρα φυλής που ζει στον Αμαζόνιο ανέγγιχτη και απομονωμένη

Για πρώτη φορά βίντεο με άνδρα φυλής που ζει στον Αμαζόνιο ανέγγιχτη και απομονωμένη Facebook Twitter
Σπάνιο υλικό από βίντεο που κατέγραψε άνδρα φυλής η οποία ζει στον Αμαζόνιο ανέγγιχτη και απομονωμένη
1

Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει για πρώτη φορά με τόσο κοντινά πλάνα έναν άνδρα μέλος μιας φυλής η οποία ζει απομονωμένη από τον πολιτισμό στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Τα πλάνα έδωσε στη δημοσιότητα μια ομάδα εγχώριων μέσων ενημέρωσης που θέλει να ευαισθητοποιήσει για την απειλή που θέτουν οι παράνομοι υλοτόμοι, οι ανθρακωρύχοι και οι διακινητές ναρκωτικών, για τις φυλές αυτές.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα με ένα δόρυ, ο οποίος πιστεύεται ότι ανήκει στη φυλή Awá. Ο άνδρας διακρίνεται να φεύγει ανήσυχος όταν καταλαβαίνει πως παρακολουθείται.

 

Οι Awá έχουν περιγραφεί ως η πιο απειλούμενη φυλή στον κόσμο από τη ΜΚΟ Survival International, η οποία έχει παρακολουθήσει δολοφονίες μελών της. Πολλοί από την κοινότητα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το δάσος, αλλά ορισμένοι παραμένουν σε απομόνωση με τη θέλησή τους. Η ύπαρξή τους έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από εμπορικά συμφέροντα που επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τη γη τους, αλλά το νέο υλικό έχει αναφερθεί ως απόδειξη ότι παραμένουν στην επικράτεια.

Το βίντεο καταγράφηκε από ένα μέλος μιας γειτονικής φυλής, τους Guajajara, η οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί μία από τις τελευταίες περιοχές άθικτου δάσους στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας. «Ελπίζουμε ότι αυτή η καταγραφή θα παράγει κάτι θετικό. Ελπίζουμε ότι θα έχει αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσει στην προστασία του λαού μας και του δάσους μας», δήλωσε ο Flay Guajajara, ο οποίος συνάντησε τον άνδρα ενώ κυνηγούσε στο δάσος.

Οι εικόνες προβλήθηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή Fantastico της TV Globo την Κυριακή το βράδυ μαζί με μια συνέντευξη από ανθρωπολόγους εξοικειωμένους με τους Awá. Η ειδικός Sonia Bridi είπε ότι η φυλή ζει με τέτοιο φόβο ώστε τα παιδιά τους διδάσκονται να μην κλαίνε, ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίσουν «Πόσο λυπηρό, να πρέπει να ζουν σε συνεχή φόβο», είπε.

Οι Guajajara βρίσκονται επίσης υπό πίεση, αλλά έχουν οργανώσει δίκτυα δασοφυλάκων για να περιπολούν τη γη τους. Παρόμοιες στρατηγικές υιοθετήθηκαν επίσης από άλλες φυλές.

Οι αυτόχθονες ομάδες λένε ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν επαρκώς τα εδαφικά τους δικαιώματα και τον ρόλο τους στην προστασία των δασών, που είναι παγκοσμίως απαραίτητα για την φυσική ισορροπία και την ατμόσφαιρα. Υπό την προεδρία του Ζαΐρ Μπολσονάρο, λένε ότι η κατάστασή έχει γίνει πιο δύσκολη, διότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως προστατευόμενες περιοχές πρέπει να γίνουν προσβάσιμες σε αγροτοβιομηχανίες και ανθρακωρύχους.

Περιβάλλον
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΦΑΓΗ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Περιβάλλον / Μποτσουάνα: Αντιδράσεις για την σφαγή ελεφάντων με σκοπό την προμήθεια κρέατος

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε άδεια, η οποία επιτρέπει το κυνήγι 23 ελεφάντων και άλλων άγριων ζώων για «εορταστικούς σκοπούς» ενόψει των εορτασμών για την επέτειο της ανεξαρτησίας
THE LIFO TEAM
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΛΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Περιβάλλον / Νότια Κορέα: Καρχαρίας παγιδεύτηκε σε κανάλι και προσέλκυσε 600.000 επισκέπτες

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί ένα παραθαλάσσιο πάρκο στη νότια λιμενική πόλη Μπουσάν, από τότε που ο καρχαρίας μήκους 3,5 μέτρων, εντοπίστηκε στα νερά του καναλιού
THE LIFO TEAM
ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ

Περιβάλλον / Ιός πίσω από τα νεκρά ψάρια στη λίμνη Παμβώτιδα: Τι απαγορεύεται πλέον

Η παρουσία του ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλύσεων, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως η περίοδος ωοτοκίας και η θερμοκρασία του νερού, συνέβαλε στο φαινόμενο θνησιμότητας που είχε καταγραφεί
THE LIFO TEAM
ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟΙ

Περιβάλλον / Ελ Νίνιο: Φόβοι για πάνω από 450.000 επιπλέον θανάτους τους επόμενους έξι μήνες

Οι χώρες που απειλούνται περισσότερο - Οι ερευνητές υπολόγισαν τους πιθανούς θανάτους ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο να εντοπιστούν τα σημεία όπου μπορούν να ληφθούν εγκαίρως μέτρα προστασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια