ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.7.2019 | 19:57

Μήπως τελικά;

Μήπως τελικά απλά δεν κάνω καλό μάρκετινγκ στον εαυτό μου για να επιβιώσω στα ερωτικά μέσα από όλον αυτόν τον ανταγωνισμό που υπάρχει;
10
 
 
 
 
σχόλια
παιδιά ας μην γελιόμαστε, ζούμε στην εποχή της εικόνας, στην εποχή του είμαι ότι λέω πως είμαι και ότι δείχνω πως είμαι. Τα social media πλέον παίζουν τεράστιο ρόλο αν όχι καθοριστικό τόσο για την γνωριμία όσο και για την απόκτηση σχέσεων. Πλέον δεν έχεις να επιλέξεις σε 5 αγόρια/κορίτσια αλλά σε 20 ( λέω μια γενικευμένη αναλογία) αυξάνεται ο ανταγωνισμός, ψάχνεις τρόπους να είσαι το κάτι διαφορετικό πολλές φορές ίσως από ματαιοδοξία, ίσως από ανάγκη την ανάγκη να συνάψεις σχέση, ίσως επειδή είσαι ερωτευμένος/η με κάποιον και θέλεις να τον διεκδικήσεις. Πιστεύω στον ρομαντισμό όμως για πόσους πιστεύετε ότι μετράει ο εσωτερικός σας κόσμος ειδικά το πρώτο διάστημα; σίγουρα είναι στα μεγάλα συν σου μια ισορροπημένη προσωπικότητα αλλά δεν μετράει η εμφάνιση σου; Ας μην λέμε ψέματα στους εαυτούς μας. Μετράει, διαφωνώ με τον όρο "εμπόρευμα". όχι δεν είσαι εμπόρευμα αν θέλεις να κάνεις καλό μάρκετινγκ στον εαυτό σου και κατά συνέπεια να προσελκύσεις κόσμο γύρω σου. Καλό μάρκετινγκ δεν σημαίνει να γίνεις ο/η basic influencer με τις πάμπολλες στημένες φωτογραφίες σου και τα ατελείωτα στόρι σου. Καλό μάρκετινγκ για μένα τουλάχιστον σημαίνει να διατηρείς έναν λογαριασμό μέσα από τον οποίο μοιράζεσαι τα ενδιαφέροντα σου, τα ταλέντα σου, την αισθητική σου, γίνεσαι πιο κοινωνικός, εμπνέεσαι και εμπνεείς, μοιράζεσαι όμορφες στιγμές σου, καλαίσθητες στιγμές σου. Αν είναι να έχουμε για κάποιον λόγο όλα αυτά τα social media τότε ας είναι για να μας ανοίγουν τα μάτια να δουν και λίγο πιο πέρα και να τα χρησιμοποιούμε όσο πιο δημιουργικά γίνεται.
Βρίσκω τρελό μανίκι την ιδέα να προσέχω την εικόνα που δίνω σε έναν λογαριασμό, κατανοώ ωστόσο ότι προφανώς στην αρχή της γνωριμίας μας δείχνουμε τα καλαίσθητα κομμάτια της προσωπικότητάς μας. Η εικόνα, η εντύπωση που αφήναμε στους άλλους ανέκαθεν μετρούσε, τότε ήταν αίσθημα τώρα για αρκετούς ίσως περνάει μέσα από το ψηλάφισμα ενός προφίλ κάποιου σε ένα κοινωνικό δίκτυο... Προσωπικά δεν το έχω καθόλου με το καλό πρόμο στο διαδίκτυο. :) Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να γνωριστούμε κι αλλιώς, αρκεί να ξέρουμε/μπορούμε να σταθούμε σε μια κοινωνική κουβέντα, τώρα για την εμφάνιση... φροντίζουμε αυτό που έχουμε και δεν καθόμαστε να σκάμε για όλες τις μικροατέλειες που κάποιοι έχουμε...Αν είναι να νιώσει την έλξη γι' αυτό που βλέπει ο άλλος, ας μην είναι από μια σέλφι μου. :)
Άσε που δεν είναι καλό να υποκρίνεται κάποιος για να κερδίσει. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό κάνουν. Πλασάρουν μια ψεύτικη εικόνα για να δελεάσουν τους άλλους, αυτό βλέπω γύρω μου. Μας έχουν κυκλώσει ο σούπερ επιτυχημένος κσι η κυρία αψεγάδιαστη.Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι τέτοιο ως μάρκετινγκ.
Προσέλαβε μάνατζερ.Ειλικρινά πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να κάνει κάποιος καλό μάρκετινγκ στον εαυτό του (αλλά και γενικά στους άλλους). Πώς μπορεί αυτό να λειτουργήσει σε ανθρώπους;Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό σου, μοιράσου τη μαζί μας.
Επιτρέψτε μου: ίσως με το "καλό marketing" να εννοείται η δυνατότητα όχι του να προβάλει κανείς μια ψεύτικη εικόνα ή να καυχιέται για τα επιτεύγματά του, αλλά το να τονίζει έμμεσα τα θετικά του σημεία. Αρνητικά πράγματα θα βρεθούν πολλοί να πουν για τον καθένα μας, οπότε οι ίδιοι έχουμε λίγες ευκαιρίες να προβάλουμε μια πιο θετική εικόνα του εαυτού μας. Εδώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική. Σύμμαχοί μας ή διάθεση αυτοσαρκασμού, η αγάπη προς τον εαυτό μας χωρίς αυταρέσκεια, όπως και η ικανότητα να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις δυναμικά.Ένα παράδειγμα, φτωχό μεν, αντιπροσωπευτικό δε: ας πούμε ότι είστε άνεργος και συναντάτε έναν άνθρωπο στον οποίον θα θέλατε ν' αφήσετε θετική εντύπωση. Αλλιώς ακούγεται η σκέτη δήλωση "είμαι άνεργος" και αλλιώς το "δυστυχώς δεν εργάζομαι αυτή την περίοδο, όμως εκμεταλλεύομαι τον ελεύθερο χρόνο για να βρω τι θα ήθελα πραγματικά να κάνω/να επιδιώξω αυτομάθηση/να προσφέρω εθελοντική εργασία." Δεν λέτε ψέματα, μόνο αντισταθμίζετε μια αρνητική κατάσταση στη ζωή σας με κάτι θετικό που κάνετε, οπότε αμέσως σχηματίζετε την εικόνα ενός θετικού και ενεργητικού ανθρώπου.
Θα συμφωνήσω ότι ο άνθρωπος δεν είναι εμπόρευμα. Για να έρθουν κοντά δυο άνθρωποι, απαιτούνται άλλα πράγματα. Πέρα απ' αυτό που βλέπει κάποιος, υπάρχει και αυτό που είσαι μέσα σου και το κατά πόσο ο άλλος θέλει να το γνωρίσει, να το ψάξει και να εμβαθύνει. Και ο έρωτας ο αληθινός είναι μια πολύπλοκη υπόθεση και δεν αρκεί γι' αυτό ένα καλό περιτύλιγμα.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ