Update: Έξι συλλήψεις για την υποστολή της σημαίας στα Προπύλαια

Update: Έξι συλλήψεις για την υποστολή της σημαίας στα Προπύλαια Facebook Twitter
Φωτ.: Μιχάλης Μιχαήλ/ LIFO
81

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η αστυνομία για την υποστολή της σημαίας στην οροφή του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια και την ανάρτησης των σημαίας των αντιεξουσιαστών. Με το που έγινε η κίνηση αυτή από τους αντιεξουσιαστές, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν 63 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ και από αυτές οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες θα κατηγορηθούν για προσβολή συμβόλου. Γερανοφόρο της Πυροσβεστικής αφαίρεσε τα πανό και τη σημαία των αντιεξουσιαστών, τοποθετώντας και πάλι τη γαλανόλευκη στην οροφή του κτηρίου.


Παλαιότερη ανάρτηση:

Αντιεξουσιαστές ανήρτησαν πανό και κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Προπύλαια υψώνοντας τη δική τους, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το «κατέβασμα» του indymedia και το κλείσιμο του ραδιοφωνικού τους σταθμού. Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία.

 

Update: Έξι συλλήψεις για την υποστολή της σημαίας στα Προπύλαια Facebook Twitter

Στο indymedia, το οποίο λειτουργεί και πάλι καθώς έχει γίνει κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου από ομάδα ατόμων, οι φωτογραφίες από τα Προπύλαια συνοδεύονται από το εξής κείμενο:

«Γιγαντοπανό που γράφει : "raise your voice, fight against censorship"  αναρτήθηκε στα Προπύλαια προ ολίγου στα πλαίσια δράσεων κατά της φίμωσης των μέσων αντιπληροφόρησης 

Ελλάδα
81

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
"Αντιεξουσιαστές" διαμαρτύρονται, και μάλιστα εκ του φαινομενικά ασφαλούς, δηλ. στο άσυλο, επειδή εξουσιαστικός φορέας, το πανεπιστήμιο, δεν τους παρέχει τις υπηρεσίες του. Σουρεαλισμός;(ΥΓ. Αυτό που με προσπερνά είναι ότι η όλη αισθητική του δρώμενου θεωρείται προχωρημένη...)
η σημαια εκφραζει:1 λαο σαν λαικο συμβολο 2 εθνος σαν εθνικο συμβολο 3 κρατος σαν κρατικο συμβολο ξεκαθαριστε πρωτα αυτες τις εννοιες στο μυαλο σας προσωπικα θεωρω οτι τη σημαια την προσβαλλει το ποιον αυτου που την κρατα ή αναφερεται σε αυτη πχ η σημαια στα χερια του ψωμιαδη ή των ναζι της χα ειναι μεγιστη προσβολη
"ΕΝΑ, ΔΥΟ, ΤΡΙΑ ΠΟΛΛΑ INDYMEDIA θα γεννηθούν και θα νικήσουν!!!"Ετσι μπραβο, φτιαξτε τα, δεν χρειαζεστε το ΕΜΠ. Μπραβο στον Δενδια και τον Σιμοπουλο που γινανε οι νονοι των πολλων νικηφορων INDYMEDIA!
Μπερδεμένες καταστάσεις... Οι μάζες θέλουν, οι ιδεολόγοι δε θέλουν... Εγώ διαφωνώ με την ποινικοποίηση της "προσβολής" της εθνικής σημαίας. Αν πάρω μια σημαία από κανένα μπιχλιμπιδάδικο και την κάψω, θεωρώ παράλογο να θεωρείται νομικά αξιόποινη η πράξη μου. Τώρα σ' ένα δημόσιο χώρο, αν πειράξεις τη σημαία, δεν ξέρω... Δεν μπορούσαν απλά να την ξαναβάλουν; Μπορούν να λεχθούν δίκαιες απόψεις κι από τις δυο μεριές. Δεν κατέβασαν τη σβάστικα, κατέβασαν την εθνική σημαία, που είτε μας αρέσει είτε όχι (εμένα δε μ' αρέσει), η πράξη αυτή βρίσκει απέναντι της το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Δε θα είχα πρόβλημα να κουρελιάσω τη σημαία για να μπω στο μάτι μερικών φασιστοειδών. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η ενέργειά τους στρέφεται εναντίον του κοινού αισθήματος ολόκληρης της κοινωνίας. Άλλες οι συνθήκες και η κατάσταση να "βεβηλώνεις" την εθνική σημαία έξω από τα γραφεία της Χ. Αυγής, και άλλες στην προκειμένη περίπτωση. Αλλά και πάλι, η νομική υπερευαισθησία με τα σύμβολα είναι παράλογη. Επίσης, οι αντιεξουσιαστές "σιχαίνονται" τις εθνικές σημαίες, αλλά με τη μαυροκόκκινη μια χαρά συγκινούνται και τη χρησιμοποιούν όπως και οι εθνικοί στρατοί, για να "μαρκάρουν" έτσι επιβλητικά την περιοχή τους. Δεν μπορώ να με φανταστώ να έχω συναισθηματικές σχέσεις με καμιά σημαία, είτε εθνική είτε ιδεολογική. Δε λέω, ο εθνικιστής έχει φετίχ με την εθνική σημαία, πράγμα που δε συμβαίνει και με τον αντιεξουσιαστή. Αλλά και πάλι. Με σημαίες και αυτοί συγκινούνται και τις κρατάν περήφανοι.
Ιαπετέ, μπορεί να βλέπω λίγο διαφορετικά τα πράγματα σχετικά με τη σημαία από σένα (εννοώντας ότι προσωπικά δίνω αξία στην εθνική σημαία - όχι υπεραξία, ούτε λατρεία) αλλά η ανάλυσή σου είναι υπέροχη. Και δίνεις μια άλλη, βαθύτερη διάσταση στο θέμα.Και εν τέλει, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
Μονο και μονο το οτι ασκειται λογοκρισια ("προεγκριση") στο athens.indymedia θα ηταν αρκετο για μενα να το κλεισει ο πρυτανης. Αμα θελετε ελευθερη εκφραση, τολμηστε και καντε το. Αλλοιως εισαστε αλλο ενα μαγαζι προπαγανδας και δεν εχετε θεση στο ΕΜΠ.
πισσα κ πουπουλα στους δραστες,μετα "φιλοξενια" σε εστια προστασιας λαθρομεταναστων,υποχρεωτικο μπανιο δις καθημερινως κ εθνικη κατηχηση,παρακολουθηση οπτικοακουστικου υλικου μεχρι να ανανηψουν!προς Θεου!οχι βια!
Με ποιο δικαιωμα κατεβαζεις τη σημαια; Δηλαδη αν ειχες παραπανω μεσα τι θα εκανες, θα μας εστελνες σε στρατοπεδα; Αναρχοαυτονομος φασισμος σε ολο του το μεγαλειο και κανενας σεβασμος για κανεναν. Και εφοσον δεν με σεβεσαι και την κοινωνια, γιατι να σε σεβαστω εγω; Αν σε βρω μπροστα μου ξερεις τι θα γινει; Αντε, γιατι το μονοπωλιο της μαγκιας και του τσαμπουκα δεν το εχετε μονο εσεις κωλοπαιδα.
Ο καθένας βλέπει στη σημαία αυτό που θέλει.Κάποιοι βλέπουν τη φάτσα του Σαμαρά και του Μιχαλολιάκου κάποιοι άλλοι της Αλέκας και του Αλέξη.Επίσης κάποιοι θεωρούν τον Παρθενώνα θαύμα και κάποιοι άλλοι ένα κιτς ετοιμόρροπο κοτέτσι.Αν λοιπόν ο καθένας δικαιούται βάσει των "οραμάτων" του να κάνει ότι γουστάρει βγείτε στους δρόμους και ότι δεν σας αρέσει αλλάξτε του τα φώτα.Επίσης να θυμάστε ότι την ίδια φαεινή λογική χρησιμοποιούν οι άρρωστοι και αλλάζουν τα φώτα σε έγκυες γυναίκες που καίνε ζωντανές επειδή τις βλέπουν ως απεργοσπάστριες και σε Πακιστανούς κατσαβιδώνοντας τους επειδή τους βλέπουν ως απειλή.Συγχαρητήρια...για τη γαμάτη επαναστατική-πνευματική νιρβάνα στην οποία βρίσκεστε.Εις ανώτερα.
Πόσο στόκος μπορεί να είναι κάποιος για να αναπαράγει μια τέτοια σάχλα ή να τη χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα:"Επίσης κάποιοι θεωρούν τον Παρθενώνα θαύμα και κάποιοι άλλοι ένα κιτς ετοιμόρροπο κοτέτσι."Εντάξει internet είναι και ο καθένας γράφει ότι καφρίλα του έρθει στο κεφάλι αλλά έλεος και λίγος αυτοέλεγχος δε βλάπτει.
"Επίσης κάποιοι θεωρούν τον Παρθενώνα θαύμα και κάποιοι άλλοι ένα κιτς ετοιμόρροπο κοτέτσι." Η δικη σου "πνευματικη νιρβανα" σε ολο της το μεγαλειο να φανταστω; Αηδια...
Σταμτήστε πια αυτή την καραμέλα για τους παππούδες μας που μάτωσαν για την Ελλάδα και για να έχουμε εμείς δημοκρατία και ελευθερία! Δεν έχετε ιδέα τι είναι η ελευθερία! Κατέβασαν ένα σύμβολο και θίχτηκε ο πατριωτισμός σας! Αλλά μην κοροιδευόμαστε, το θεμα σας είναι ότι ανέβηκε η μαυροκόκκινη, ε;
βγαλε καμαρι μου τις παρωπιδες, καθαρισε τα αυτακια σου λιγο..τοτε θα δεις οτι το ζητημα πολλων δεν εχει να κανει αν η σημαια που υψωσατε ειναι κοκκινομαυρη, ΧΑ, του Πανιωνιου, η των ρασταφαρι..καποιοι νιωθουν μια υπερηφανια και κατι να τους εννωνει, βλεπωντας αυτη τη σημαια, χωρις καταναγκη ναναι εθνικιστες ή λοιπα..κουνα το κεφαλι σου καμαρι μου και θα δεισ οτι οσο δικιο και να εχετε. τετοιες ενεργειες θα βρισκουν τη μαζα απεναντι..και υποψιν σου φιλαρακι..το οτι καποιος δε ασπαζετε την 'αναρχια' οπως τη πιστευεις, δε σημαινει οτι ειναι κοπανος..
Nα σου που ρε φιλε εσυ ειχες παππου που πολεμησε στην Αλβανια η στη μαχη της Κρητης? Ειχες παππου που εφαγε δυο σφαιρες απο πυροβολο στο μηρο εχασε τη μονδαδα του και κατεβηκε τη Πινδο με το κωλο? Τι εκανε εκει ο παππους και τι εκανε μετα που βγηκε στα βουνα χωρις να ειναι κομμουνιστης ουτε δεξιος ουτε τιποτα αλλο? Για πια καραμελα μιλας οταν ολοι εμεις που ειμαστε στα 30+ ειχαμε παππου γιαγια βετερανους...Που οφειλεις την κωλοελευθερια σου για να μιλας για μαυροκοκκινες και αλλες σαχλαμαρες..Γιατι πολεμησαν ολοι αυτοι ? Εστω οτι σημερα η σημαια αυτη δεν αντιπροσωπευει τα ιδανικα των παππουδων μου που ηταν η ελευθερια και η εθνικη ανεξαρτησια εστω οτι σημερα η σημαια δεν αντιπροσωπευει τιποτα , με τι σκοπευεις να την αντικαταστησεις με τη σημαια της Παναχαικης? (για οσους δεν ξερουν ειναι η μοναδικη αγωνιστικη αναρχικη οντοτητα στην ιστορια της Ελλαδας δημιουργηθηκε απο αναρχοσυνδικαλιστες στη Πατρα)Αντε ξυπνατε λιγο και εσεις ο μονος λογος που ασχολιομαστε μαζι σας ειναι γιατι υπαρχει το lifo και σας δινει χωρο να εκφραστειτε , χωρο που δεν τον σεβεστε ποτε σαν καλομαθημενα παιδακια που ειστε.. Τελειωνοντας θα σου πω οτι ο παππους που σου ελεγα με συμβουλεψε να γινω αντιρρησιας συνειδησης και να μην παω στον Ελληνικο στρατο επειδη και αυτος ηταν απογοητευμενος απο την Ελλαδα . Αλλα οφειλω σε αυτον την εθνικη και πολιτισμικη ταυτοτητα μου που ειναι Ελληνικη και συμβολιζεται απο τη σημαια θελεις δεν θελεις ναι θα τιμησω τη μνημη οσων επελεξαν να αντισταθουν πραγματικα και οχι οσων καταφευγουν σε χωρους που ιστορικα δεν εχουν να προσφερουν τιποτα αλλο στην Ελλαδα εκτος απο τη Παναχαικη..
Χαλάρωσε λίγο. Κανείς δεν απαξιώνει τους αγώνες που έγιναν, αλλά κατάλαβε ότι όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, η ελευθερία του λόγου είναι πιο σημαντική από μία σημαία και όταν αυτή καταστέλεται ΑΝΤΙΔΡΑΣ!Τίμα τους προγόνους σου όπως νομίζεις, αλλά ειλικρινά πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά ελεύθερος;; Όλοι εσείς που βάζετε χολή για τους αντιεξουσιαστές και τις κινητοποιήσεις, άραγε τάσεστε και κατά των ελλήνων πολιτικών που με τις πρακτικές τους έχουν εξαθλιώσει τη χώρα που τόσο σθεναρά υπερασπίζεστε; Και αν ναι, τι κάνετε γι αυτό; Εδώ μας έχουν πηδήξει κανονικά και εσείς αντιδράτε επειδή κατέβηκε η ελληνική σημαία! Καταντάει γελοίο!
Κάποτε κάποιοι διακινδυνεύαν και δίναν και τη ζωή τους για να αναρτήσουν αυτή τη σημαία. Σήμερα μερικές δεκάδες κακομαθημένα κωλόπαιδα του καναπέ με κουκούλες στο άδειο τους κεφάλι και με μόνη τους σημαία το θράσος , την κατεβάζουν για ανεβάσουν το δικό τους άθλιο πατσαβούρι. Για να υποστηρίξουν ένα site που υμνεί δολοφόνους και εμπρηστές.
Είναι "διαμάντι" για τη δημοκρατία και τον αναρχισμό να υπάρχει μια ιστοσελίδα η οποία θα μπορεί να στοχοποιεί επιλεκτικά όποιον και ότι "μπει" στο μάτι αυτών που τη διαχειρίζονται.Επειδή πολλά "φρούτα" ωριμάζουν τον τελευταίο καιρό, βρίσκω εδώ ευκαιρία να το βγάλω από μέσα μου για να τελειώνω επιτέλους.Δεν εξετάζω το αν κάποιοι είναι πουλημένοι,δωσίλογοι και γερμανοτσολιάδες,αν πρέπει να δικαστούν και να λογοδοτήσουν αλλά αυτό το αίσχος που κάποιοι προσπαθούν να διατηρήσουν ως κόρη οφθαλμού δηλαδή το "δικαίωμα" 20-30 ιντερνετικών αναρχοσερίφηδων να το παίζουν δικαστές και να προτρέπουν σε ανθρωποκυνηγητό είναι μια ξεφτιλισμένη κατάντια της σύγχρονης Ελλάδας.Πόσα χαμένα κορμιά θα ασελγήσουν πια σε αυτό το αγέρωχο πτώμα που ακόμα και η θέα του, όντας άψυχο, προκαλεί δέος.Άμε στο γεροδιάολο αντιεξουσιαστές, σταλινικοί, χρυσαυγίτες και ότι άλλο άρρωστο σέρνεται στην πατρίδα μου.Που θα σταθεί μπροστά μου το κάθε κωλόπαιδο,ο κάθε κωλόγερος και θα ορθώσει την πωρωμένη σάπια ιδεολογία του,σε ποιόν;Σε μένα που έχω απο καταβολής κόσμου τα θεμέλια της ανθρωπιάς,της δημοκρατίας και της ελευθερίας μέσα μου.Που έχω τον Ηράκλειτο,το Σωκράτη,τον Αριστοτέλη,το Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη, τον Παναγούλη,το Νίκο Παππά, το Γιώργο Παπανικολάου και τόσους άλλους αμέτρητους και αθάνατους να με καθοδηγούν.Χεσμένο έχω το διεθνισμό και τις φράξιες της κάλπικης προλεταριακής "ελπίδας".Η καταμέτρηση των εγκλημάτων σας ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.Άμε στο γεροδιάολο λιγόψυχα και σκατόψυχα σαπάκια, εσείς και οι εισαγώμενες ηθικές σας.Αν κάποιος θέλει να πουλήσει ιδεολογία αληθινή, πολιτισμό και πνεύμα θα το κάνω εγώ, ο Έλληνας, όχι οι πουτάνες των απανταχού "πατερούληδων" και οι αυτόκλητοι "βοσκοί" του πονεμένου λαού.Εγώ έχω το απόθεμα καθίκια,εγώ καθορίζω και την τιμή.Στα σπίτια σας.Μαύρο στις μαύρες ψυχές.
Από "τον Ηράκλειτο,το Σωκράτη,τον Αριστοτέλη,το Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη" μέχρι "τον Παναγούλη,το Νίκο Παππά, το Γιώργο Παπανικολάου" όλοι αρσενικοί, ρε φίλε; Μόνες θηλυκές "οι πουτάνες των απανταχού "πατερούληδων"; Σιγά, ρε μεγάλε! 2013 έχουμε και γράφεις στη Lifo... Άδικο θα έχουν αν σε καταψηφίσουν οι περισσότερες αναγνώστριες;
Ετσι κι αλλιώς σε πατριαρχάτο με "μοντέρνα" ένδυση ζούμε, οπότε όλα, ήρωες, πολιτικοί, αυγουλάδες, κρυπτο-ομοφυλόφιλοι ελληνάρες κυνηγοί,ψευτοεπαναστάτες που περιμένουν να τους πλύνουν τα σώβρακα οι γκόμενες-μαμάδες και βαμμένοι χρήστες μπουρδέλων, άντρες είναι. Δικό τους το b-movie έργο που ονομάζουν..Ιστορία. Ιστορία της Ηλιθιότητας και της Αδηφαγίας...
"Που έχω τον Ηράκλειτο,το Σωκράτη,τον Αριστοτέλη,το Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη, τον Παναγούλη,το Νίκο Παππά, το Γιώργο Παπανικολάου και τόσους άλλους αμέτρητους και αθάνατους να με καθοδηγούν."Συνδρομο unwarranted self importance κλασσικου ελληναρα.
Έλληνα, η αυτοπραγμάτωση επιτυγχάνεται μόνο μέσω των ατομικών μας κατορθωμάτων, και όχι με την επίκληση αρχαίων φιλοσόφων που δεν έχεις ιδέα για το τι είπαν.Ηρόδοτος: Όυτε να κυβερνώ θέλω, ούτε να με κυβερνούν(Νομίζω πως αυτό το πανό βρισκόταν και στη Βίλλα Αμαλίας)http://eagainst.com/wp-content/uploads/2013/04/AOX_Oute-gar-arxein_AF.jpgΚωνιοπότης: Δεν είμαι Αθηναίος, ούτε Έλληνας πολίτης, αλλά πολίτης του κόσμου.Για Αντιγόνη και Προμηθέα Δεσμώτη να μην πω. Εμείς λοιπόν, έχουμε γραμμένο τον εθνικισμό σας και τις σημαίες σας και παίρνουμε γνώσεις από όλους τους ανθρώπους του πλανήτη. Εσείς μικροί και απάνθρωποι θα παραμείνετε με τα συμπλέγματά σας και το μίσος να σας δείχνει το δρόμο.Υ.Γ Πάρε και ελληνικό τραγουδάκιhttp://www.youtube.com/watch?v=m9rOkmTKFHI
Έκανα λογαριασμό για να σου απαντήσω.. Την ημέρα που θα καταλάβετε όλοι εσείς οι «ελληνόψυχοι» (ναι, με μικρό) ότι δεν υφίσταται η έννοια της κληρονομικής υπερήφανιας, θα γίνετε πολύ καλύτεροι άνθρωποι.Το πτώμα σε κανέναν δεν προκαλεί δέος. Άντε, ίσως μόνο σε αυτούς που δεν έχουν ζήσει πάνω από 1 εβδομάδα σε αυτή τη χώρα και νομίζουν ότι σε κάθε γωνιά θα βρουν τον Αριστοτέλη. Όλοι οι υπόλοιποι νιώθουν απλά τη μυρωδιά της αποσύνθεσης.Ποιόν πολιτισμό παράγει λοιπόν ο νεοέλληνας και πού τον παράγει? Στα σκυλάδικα με την Πάολα. Στα πάρτυ της κομματικής νεολαίας.
Πάτησα κατά λάθος καταχώριση οπότε συνεχίζω από εδώ.Στα πάρτυ λοιπόν της κομματικής νεολαίας. Στην Μύκονο, στις καφετέριες, στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στις ράμπες και στους οδηγούς των τυφλών, στα σκουπίδια στους δρόμους, στις πιο άσχημες πόλεις της Ευρώπης, στην eurovision, στην Πετρούλα. Τι αξιόλογο έχουμε παράγει την τελευταία εικοσαετία, για να μην πάω πιο μακριά; ΤΙΠΟΤΑ. Με κεφαλαία. Καμία κληρονομική, από καταβολής κόσμου, ανθρωπιά και δημοκρατία λοιπόν. Τα έργα του Σωκράτη, του Ηράκλειτου, του Αριστοτέλη, φίλε μου, είναι παγκόσμια, όχι δικά σου και δικά μου. Το χώμα δεν κληροδοτεί τίποτα απολύτως. Κανένα απόθεμα.To μόνο κληρονομικό είναι το χρέος, το κυριολεκτικό χρέος.Αλήθεια, με φιλική διάθεση, δεν είναι λίγο ειρωνικό να μιλάς για απόθεμα πολιτισμού,ανθρωπιάς, πνεύματος, στο ίδιο κείμενο με τις λέξεις κωλόγεροι, πουτάνες και σαπάκια; Ζω στο εξωτερικό φίλε μου πια, ως διδακτορικός φοιτητής και όταν λέω τόπο καταγωγής, ξέρεις ποιές είναι οι πιο κοινότυπες απαντήσεις; Μalakas και souvlaki. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας, λυπάμαι.Γύρισα χθες για τις γιορτές. Ήρθε σήμερα συμφοιτητής της αδερφής μου από τη σχολή και ξεκαρδίστηκε με ένα βιβλίο του Καστοριάδη που έφερα, επειδή του φάνηκε απίστευτα αστείο όνομα το Κορνήλιος και το ότι ήταν φαλακρός. Κατάντια και βλακεία λοιπόν.Όσο για το θέμα του άρθρου, ο Διαμαντόπουλος τα λέει πολύ καλύτερα από μένα: https://www.youtube.com/watch?v=ovoeq_IV6loΑυτά από εμένα και να είσαι καλά.
Αν οντως η γενικη εικονα σου για τους Ελληνες (με κεφαλαιο) ειναι αυτη, τοτε μαλλον συναναστρεφεσαι με λαθος ατομα (ή βλεπεις πολλη τηλεοραση). Εμεις οι υπολοιποι νοιαζομαστε για αυτον τον τοπο οπως ακριβως νοιαζομαστε και για το σπιτι μας. Οποιος δεν ειναι διατεθημενος να παλευει καθημερινα για να κανει το σπιτι του ενα καλυτερο, ομορφοτερο και ασφαλεστερο μερος για τους κατοικους του ειναι ελευθερος να φυγει (ουτε καν διαβατηριο δεν χρειαζεσαι πλεον)... Οχι να πολεμαει εκ των εσω (και εκ του ασφαλους) τα συμβολα και τις ιδεες που κρατανε το λαο ενωμενο και συσπειρωμενο τις δυσκολες αυτες συγκυριες...
Φαίνεται ότι έχεις καταβολές από τον Παναγούλη! Το άρρωστο που κυκλοφορεί στην πατρίδα σου όπως λες, είναι οι πολιτικοι που ΕΣΥ ψηφίζεις και κάθε λογής φασισταριό!
Ναι ρε, ακου να δεις οι πωρωμενοι ξενοκινητοι εβραιομπολσεβικοι, αφου "οι Ελληνες δεν μπορουν ποτε να ασπαστουν τον κομμουνισμον", που ειχε πει καποιος καποια χρονια πριν, μου διαφευγει και το ονομα του τωρα..
δημοκρατια, ανθρωπινα δικαιωματα, ελευθερια λογου, σεβασμος στον συνανθρωπο..μερικοι πρεπει να μελετησουν αυτες τις εννοιες γιατι δειχνουν επιοικως αδιαβαστοι..υπαρχουν πολλες μορφες που μπορει να παρει μια ειδους αντιδραση..ελπιζω αυτοι που επικροτουν αυτη την ενεργεια να ειναι απλα νεοι που το αιμα τους 'βραζει', ειδαλως ειναι παντελως ΚΟΥΤΟΡΝΗΘΙΑ..οφθλαμος αντι οφθαλμου να υποθεσω ειναι αυτη η κινηση?