Η Δούρου δημοσίευσε φωτογραφία της Μερκούρη με τσιγάρο για να σχολιάσει τον αντικαπνιστικό νόμο

Η Δούρου δημοσίευσε φωτογραφία της Μερκούρη με τσιγάρο για να σχολιάσει τον αντικαπνιστικό νόμο Facebook Twitter
25

Η Ρένα Δούρου δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη να καπνίζει, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

«Σχόλιο περί αντικαπνιστικού... Πολλές καλημέρες!», έγραψε η Ρένα Δούρου στη λεζάντα με την οποία συνόδευσε την ανάρτηση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Η πλειοψηφία των χρηστών του Instagram αποδοκιμάζει ή ειρωνεύεται έντονα τη Ρένα Δούρου για την ανάρτησή της, υπενθυμίζοντάς της πως η Μελίνα Μερκούρη νόσησε και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα που προκαλείται από το κάπνισμα, ενώ άλλοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον συμβολισμό της ανάρτησης. 

«Το ποστάρισμά σας είναι εξοργιστικό! Δείχνει κάποιου είδους προοδευτικότητα; Θα συμβουλεύατε έναν έφηβο να ξεκινήσει το κάπνισμα;», ανέφερε ένας χρήστης. 

«Προσπαθώ να καταλάβω τι μήνυμα θέλετε να στείλετε. Το μόνο που θέλω να ρωτήσω είναι: "Όταν κάνατε την ανάρτηση, ξέρατε ότι η Μελίνα ΠΕΘΑΝΕ από ΚΑΡΚΙΝΟ του ΠΝΕΥΜΟΝΑ;"» σχολίασε κάποιος άλλος.

View this post on Instagram

Σχόλιο περί αντικαπνιστικού... Πολλές καλημέρες!

A post shared by Ρένα Δούρου (@rena.dourou) on

Υπενθυμίζεται πως χθες έγινε γνωστό ότι η πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο του νέου υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια όσο και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως, η ανάρτηση της Δούρου είναι η καλύτερη διαφήμιση του αντικαπνιστικού νόμου. Να μην κατέβει!
Ελλάδα
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
αυτο με τον αντικαπνιστικο νομο, με εχει κουρασει και εκνευρισει. συμφωνω οτι σε κλειστους δημοσιους χωρους, πρεπει να απαγορευεται. αλλα σε οτι αφορα χωρους διασκεδασης, πρεπει να υπαρχει το δικαιωμα της επιλογης: να υπαρχουν μπαρ εστιατορια, καφε για καπνιζοντες και μη, και ας διαλεγει ο πελατης, που θελει να παει. με το ζορι δηλαδη? θελω να πιω εναν καφε, ενα ποτο και να καπνισω και πρεπει να ανεχτω τον φασισμο μιας ισοπεδωτικής αντίληψης? ας πανε οι μη καπνιστες σε χωρους της επιλογης τους. ετσι κι αλλιως τους βρισκω και λιγο βαρετους.... ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ και το θεμα λυθηκε.
Μάλιστα. Κι οι υπάλληλοι τι θα κάνουν; Αυτοί που δουλεύουν στους 'χώρους καπνιζόντων' θα πρέπει απλά να "παραδωθούν" στο παθητικό κάπνισμα; Κι όλο αυτό επειδή κάποιοι θέλουν μαζί με τον καφέ τους να καπνίσουν κιόλας; Ξέρετε, τα δικαιώματα σας σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων, και ο υπάλληλος έχει κάθε δικαίωμα να μην χρειάζεται από ανάγκη να δουλεύει σε έναν χώρο που βλάπτει τόσο πολύ την υγεία του. Ή μήπως ο υπάλληλος που δουλέυει σε τέτοιους χώρους 'επέλεξε' να δουλεύει σε χώρους για καπνίζοντες κι άρα, οκ, καλά να πάθει; Επιπλέον, ναι, στο κάτω κάτω και ο πελάτης που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ τον καπνό έχει το δικαίωμα να μην χρειάζεται να επιλέξει μεταξύ ενός περιορισμένου αριθμού μπαρ και εστιατορίων, με παρόμοιο τρόπο που ένας ΑΜΕΑ έχει αυτό το δικαίωμα. Κι αλήθεια τώρα, αυτό είναι φασισμός;
Δεν είμαι σίγουρος ότι υπήρχε καν συγκεκριμένη, συγκροτημένη σκέψη, πριν την ανάρτηση. Ο Μητσοτάκης μιλάει κατά του καπνίσματος, ας βάλουμε την Μελίνα που είναι σύμβολο (για κάποιους) με ένα τσιγάρο στο χέρι (φαντάζομαι την Δούρου να θυμάται ότι κάπου έχει δει την φωτο της Μελίνας και να googlάρει "Μελίνα τσιγάρο") και ας υποθέσει ο καθένας ό,τι θέλει... πάντως μοιάζει επαναστατικό...Η εναλλακτική είναι ότι πραγματικά θεωρεί ότι είναι επαναστατικό να καπνίζεις και η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι κάποιου είδους αντίδραση στην καταπίεση που επιχειρείται από την κακή δεξιά. Μπορεί να 'ναι και αυτό... στο κάτω κάτω μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι η πρώτη παλαβομάρα που ακούμε/βλέπουμε.
Καλα που ζεις ; Ποιοι νομιζεις οτι εδωσαν 31% στο ΣΥΡΙΖΑ; Ο Πολακης γιατι κερδισε το Σταθακη; Τα χρυσαυγουλα γιατι επαιρναν 450Κ ψηφους; Ο αδωνις γιατι ειναι πρωτος σε ψηφους;
Ποιός ο συμβολισμός;, ρωτάνε.Μα αυτό που τους ανάδειξε! Η τζάμπα μαγκιά που την θαυμάζουν τόσο οι ψηφοφόροι τους γιατί θέλουν κι ίδιοι να γίνουν τζάμπα μάγκες!Επειδή η Μελίνα το πλήρωσε το τίμημα το δικό της, νοσώντας κσι πεθαίνοντας...Ενώ η Δούρου κάνει κηδεία με ξένα κόλλυβα, επιδεικνύοντας την "ανυπακοή" της παράταξής της ως ισάξια με μια αίγλη που δεν μπορεί να συναγωνιστεί, για να πουλήσει φθηνή αντίπολίτευση. Μας περνούν για ζώα.
Επιχείρημα προεφηβικής ψευτοεπαναστασης. Αυτήν την γιαλαντζί ρετρό μαγκιά την μπουχτίσαμε. Η φωτογραφία είναι του περασμένου αιώνα. η Μερκούρη καπνίζει σε εξωτερικό χώρο και η Δούρου δεν φτανει την Μελίνα ούτε μέχρι την πατούσα της.
Πολύ καλά τα λέει η κυρία Δούρου!Υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες που μπορούσε να βάλει.Στα 60s και στα 70s κάπνιζαν κανονικά και οι έγγυες! Γιατί δεν έβαλε κάτι τέτοιο;Επίσης θα μπορούσε να βάλει και κάποιο από τα παιδιά που καπνίζουν σε κάποια από τις πολύ υποβαθμισμένες περιοχές του κόσμου.Έτσι, για να πάμε προς τα πίσω, όπως θα την κάνει να αισθάνεται καλύτερα....
Όμως κ. Δούρου η Μερκούρη πέθανε από καρκίνο.Μπορεί να βάλει και του Humphrey Bogart που επίσης πέθανε από καρκίνο να τα έχει σετ.Αυτοί βέβαια επέλεγαν να καπνίζουν.Είναι όμως πολύ το 2019 που δεν θέλουν και τους αναγκάζουν οι θεριακλήδες σαν τον κ. Πολάκη.
Σοβαρος ανθρωπος τωρα, που ειχε και θεση ευθυνης για εκατομμυρια κατοικους της Αττικης. Πιο παλια δεν ηταν υποχρεωτικα η ζωνη και το κρανος, να γυρισουμε σε εκεινες τις πρακτικες επισης;