«Είναι σαν σκιάχτρο» - Διχάζει το γλυπτό για τη Μελάνια Τραμπ στην πατρίδα της

«Είναι σαν σκιάχτρο» - Διχάζει το γλυπτό για τη Μελάνια Τραμπ στην πατρίδα της Facebook Twitter
1

Το γλυπτό το οποίο υποτίθεται τιμά την Μελάνια Τραμπ στην πατρίδα της, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και πολλοί δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν την καλλιτεχνική του αξία.

Ο αμερικανός καλλιτέχνης Μπραντ Ντάουνι προσέλαβε έναν ντόπιο καλλιτέχνη, τον Αλες Ζουπέβκ, ο οποίος ειδικεύεται στην γλυπτική με αλυσοπρίονο και του ζήτησε να φτιάξει το ξύλινο άγαλμα σε έναν κορμό δέντρου. Το ξυλόγλυπτο τοποθετήθηκε στην γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ, την πόλη Σεβνίτσα και παρουσιάστηκε πρόσφατα, αλλά οι αντιδράσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες, Μη αναμενόμενο ήταν όμως και το έργο...

Το ξύλινο ομοίωμα της Μελάνια εμφανίζεται να φορά ένα γαλάζιο ταγέρ σαν αυτό αυτό που φορούσε στην ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της η ίδια το 2017, και χαιρετάει τα πλήθη. Κάποιοι κάτοικοι της πόλης το χαρακτήρισαν ντροπή και άλλοι είπαν ότι θυμίζει περισσότερο σκιάχτρο και πως δεν είναι καθόλου καλαίσθητο.

«Είναι σαν σκιάχτρο» - Διχάζει το γλυπτό για τη Μελάνια Τραμπ στην πατρίδα της Facebook Twitter

Η πόλη Σεβνίτσα έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη, το 2016, και η Μελάνια έγινε η Πρώτη Κυρία.

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το μέρος για να πάρουν μια γεύση από τα πρώτα χρόνια της Μελάνια Τραμπ, με τους κατοίκους να εκμεταλλεύονται το γεγονός δημιουργώντας μια σειρά προϊόντων με το όνομά της, όπως παντόφλες, τούρτες και burgers που θυμίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

To συγκεκριμένο γλυπτό αναμένεται να εμφανιστεί και σε ένα ντοκιμαντέρ του Μπάουνι που εξερευνά την πορεία της Μελάνια Τραμπ. Ο καλλιτέχνης αναφέρει πάντως πως η καλλιτεχνική απεικόνιση είναι μεταφορική, εξηγώντας πως μάλλον δεν ήθελε ένα ρεαλιστικό έργο.

«Είναι σαν σκιάχτρο» - Διχάζει το γλυπτό για τη Μελάνια Τραμπ στην πατρίδα της Facebook Twitter

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ