ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.6.2019 | 11:11

Εισπρακτικές εταιρίες

Δούλεψα για κάποιο διάστημα σε εισπρακτική εταιρεία. Έπαιρνα κάθε μέρα ένα σωρό κόσμο και τους πίεζα να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους. Άλλοι δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα, άλλοι με έβριζαν, άλλοι μου έλεγαν ‘δεν μπορώ να πληρώσω γιατί δεν έχουμε να φάμε σαν οικογένεια’. Δεν είναι μια δουλειά έντιμη. Ένιωθα σκουπίδι. Είπα ότι αυτή η δουλειά δεν μου ταιριάζει. Παραιτήθηκα μετά από λίγο καιρό. Καλύτερα άνεργη παρά να βάζω το μαχαίρι στο λαιμό των άλλων ανθρώπων.
28
 
 
 
 
σχόλια
Την είχα κάνει και εγώ αυτήν την δουλειά, όταν τελείωσα την σχολή γιατί λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας είναι οι μόνοι που με προσέλαβαν. Ήταν η πρώτη μου δουλεία. Αρκετά ψυχοφθόρα και σίγουρα δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου για τους λόγους που είπες, αλλά και για άλλους. Διαβάζω όλα τα σχόλια και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Πάντως σίγουρα δεν απειλούσαμε κανέναν, λέγαμε απλά ένα κείμενο που είχαμε απομνημονεύσει απέξω και ο πελάτης απαντούσε αν ήθελε να πληρώσει ή όχι και αν ναι, με τι τρόπο. Δεν είχες δικαίωμα να του πεις οτιδήποτε αν σου έλεγε "Δεν έχω" ή "Δεν θέλω να πληρώσω". Πάντως ήμασταν σίγουρα οι εύκολοι στόχοι, ο καθένας ξεσπούσε τα νεύρα τους επάνω μας για τις κακές επιλογές διαχείρισης των οικονομικών του, λές και ευθυνόμαστε εμείς που ορισμένοι ήθελαν καγιέν με μισθό υπαλλήλου. Πάντως επειδή η καρτέλα υπάρχει, παρόλο που δεν το λέμε ποτέ στους πελάτες, η οικονομική κατάσταση του καθενός είναι εμφανής. Φαινόταν ποιοι ήταν απλά άτυχοι που δεν έφταιγαν για την κατάσταση και ποιοι ήταν λαμόγια. Μαντέψτε ποια από τις δύο κατηγορίες έβριζε και ποια μιλούσε ευγενικά. Το χειρότερο ήταν όταν καλούσαμε κάποιον που δεν βρισκόταν στην ζωή και τον ζητούσαμε, χωρίς να το ξέρουμε, και απαντούσε κάποιος συγγενής του. Είχα παρακαλέσει χιλιάδες φορές να αλλάξουμε το όνομα του θανόντος, γιατί ήταν πολύ άκομψο να παίρνεις κάποιον και να ζητάς τον άνθρωπο του που έχει φύγει. Η υπεύθυνη δεν το έκανε ποτέ, δεν ξέρω τι είδους πολιτική ήταν αυτή. Την ημέρα που έφυγα, βγήκα με την ξαδέρφη μου και ένιωσα ότι μπορώ να περάσω καλά μετά από καιρό, θυμάμαι την ανακούφιση. Το μόνο που έχω να προτείνω ως λύση είναι να διδάσκεται με ουσιαστικότερο τρόπο το μάθημα της οικιακής οικονομίας στα σχολεία. Δεν είναι ένα ανόητο μάθημα όπως νομίζουν πολλοί, είναι ένα μάθημα που αν γίνεται σωστά, μπορεί στο μέλλον να βγάλει συνειδητοποιημένους πολίτες με τις κατάλληλες γνώσεις να προγραμματίσουν και διαχειριστούν την οικονομία ενός σπιτιού. Δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό. Παρόλα αυτά αυτό το μάθημα είναι πάντα η ώρα του παιδιού. Ενώ είναι το πιο σημαντικό: όποιος και να γίνεις, όσα και να παίρνεις, πρέπει να γνωρίζεις πως γίνεται μια στοιχειώδης διαχείριση των χρημάτων. Έτσι, σε περίοδο που τα οικονομικά έχουν άνθιση και οι τράπεζες μοιράζουν τα δάνεια σαν χαρτιά για πίτσες, να μην είναι τόσο εύκολο να παρασυρθείς από αυτούς και να κάνεις μια κακή επιλογή, την οποία ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν θα μπορείς να αποπληρώσεις ποτέ με σκοπό να σε βάλουν στο χέρι. Είναι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ο κάθε ενήλικας, και δεν γεννιούνται όλοι "μάγοι" των οικονομικών, άρα πρέπει να τις διδαχθούμε.
Καραβαν είδες σε κάποιο κειμενο μου να έχω γράψει όλα αυτά που αναφέρεις? Επίσης πιστεύεις ότι μπήκα να γράψω για ένα τέτοιο θέμα χωρίς να έχω δικά μου απτά παράδειγματα και απλά να τα βγάζω από το μυαλό μου? Έλα παιδιά νταξει καταλαβα, καλή σας μέρα.
Ρε Παναμά μπες στη συζήτηση με επιχειρήματα σε παρακαλώ αλλιώς άστο, σίγουρα η Ελλάδα είναι μια διχοτομημένη χώρα, το χουμε καταλάβει αυτό, ασχέτως που δεν υπάρχουν διακριτά σύνορα.
Να φανταστω πως παναμα εννοεις εμενα.μαλλον δλδ.Θεωρω πως ξεπερασα ηδη το οριο μου.Εισαι σε αλλο μηκος κυματος εντελως.Ανεφερα οποια εγω θεωρω επιχειρηματα αλλα κ βαρεθηκα-πολυ ομως-να διαβαζω σχολια ατοπα,ακαιρα,εκτος τοπου κ χρονου,σχεδον επιστημονικης φαντασιας.Οποτε ναι θα το αφησω οπως μου προτεινεις διοτι τα ορια της βαρεμαρας μου τα ξεπερναω μονο εκει που τελικα υπαρχει ενδιαφερον.
Μη μπαίνεις στη συζήτηση άνθρωπε μου αν σου φαίνονται εξωπραγματικα, προχωρά παρακάτω, άσε πήγαινε να μιλήσεις με κεφαλιά, όταν μπαίνω να μιλήσω για ένα θέμα, δεν μπαίνω για να κάνω τον έξυπνο πόσο μάλλον να τσακώνομαι με τον κάθενα εδώ μέσα, κάτι ξέρω, κατι έχω ακουσει, άντε τα λεμε.
Καλοπιστα να πω ότι διαφαίνονται ως εξωπραγματικά τα εξής:1. Δεν χρειάζεται να μπλέξεις με τραπεζα εκτος αν α) σε τρώει ο κωλος σου άρα θελεστα και παθέστα ή β) είσαι ο Λάτσης2.Οι τράπεζες δεν χάνουν ποτέ τα λεφτά τους (ας δούμε τι έγινε με Εργασίας, Ταχ.Ταμιευτήριο κλπ. και με τα καθημερινά ρυθμηστήρια/κιτρέματα ιδιωτων)3. Οι εισπρακτικές λειτουργούν ως διάμεσος της τραπέζης κι όχι ως αυτόνομη επιχείρηση που ξεπλένει ενίοτε χρήμα και υποπληρώνει τα θύματα-εργαζομένους-τραμπούκους τγς4. Οι πολίτες πήραν δάνεια για να κσ´νουν ζωάρα.5. Τα επιτόκια των τραπεζών κινούνται στα πλαίσια του ηθικώς δεκτού (αρκει να πω ότι τγς κάρτας μου είναι στο 18.5%!!!!)Τίποτα απο αυτά δεν ισχύει στην πραγματική ζωή.
Ποιο κούρεμα παιδιά μιλατε σαν αυτό που περιμεναν οι συριζαιοι με την Ελλάδα? Πληρώνει όλη η Ευρώπη για να τα τρώνε οι χαραμοφάηδες από δω και από εκεί, και συνέχεια θα τα κουρεύουν, θα μας τα χαρίζουν δηλ? Δεν είμαστε με τα καλά μας, επίσης να ξέρετε η τράπεζα δε θέλει να πάρει του άλλου το σπίτι, τα λεφτά της θέλει, δεν τη συμφέρει να πάρει το σπίτι, ειδικά σε μια ασταθή κατάσταση όπως εδώ.
Ιδιωτικώς φυσικά και γίνεται κούρεμα. Συμβαίνει καθημερινά. Μπορεις να ρωτήσεις να ενημερωθείς. Τα κουρέματα σε επίπεδο εθνικών κρατών είναι εντελώς άλλη ιστορία, ΑΕΠ, εγγυήσεις κλπ. Μην τα μπλέκουμε.
Καραβαν δε λέω ότι αυτό ίσχυει σε όλες τις τράπεζες, στην εθνική από όσο ξέρω πάντως ισχύει, ειδικά σε μεγάλες ζημιές, κόκκινα δάνεια κλπ
Λοιπόν επειδή έχει τύχει να ζητήσω πριν κανα χρόνο δάνειο για επιχείρηση από την Εθνική. Για εγγύηση ήθελα να υποθηκεύσω ένα ακίνητο. Ξέρεις τι μου είπαν; "Δεν θέλουμε άλλα ακίνητα, τι να τα κάνουμε; Είναι πάρα πολλά. Καμμιά σύνταξη ή μισθό έχετε να προσεινηώσουμε; Όχι δική σας, των γονιων´ σας, πεθερικών σας, κάτι;"Έφυγα φυσικά. Δεν θα αφήσω άλλους ανθρώπους στο δρόμο επειδή έχουν μουρλαθεί τα κεφάλια των τραπεζών. Δεν επέκτεινα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, δεν προσέλαβα άτομο που θα ήταν μια θέση εργασίας ενός νέου ατόμου. Σαν και μένα πόσοι;
Αναφερόμενος μόνο στις εισπρακτικές, θα πω οτι η συγκεκριμένη αηδιαστική απασχόληση, δεν είναι δουλειά. Δουλειά είναι οτιδήποτε έχει μια προσφορά στους άλλους, κάτι το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει σε οποιονδήποτε απευθύνεται και με οποιονδήποτε τρόπο. Όταν όμως κάποιος, εν γνώση του, και ξέροντας που πηγαίνει και τι θα κάνει, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, επιλέγει συνειδητά, να εκβιάζει, να απειλεί, να υποχρεώνει ανθρώπους να ξεπερνούν τα όριά τους, να διαλύει σπίτια και να οδηγεί συνανθρώπους του στην αυτοκτονία, για λίγα ματωμένα κωλόχαρτα με αριθμούς που τα παίρνει έρποντας, τότε είναι το ίδιο αηδιαστικός και σιχαμερός με τις συγκεκριμένες εταιρείες.Ο αυτοσεβασμός και η τιμή, δεν έχουν τιμή. Προς τιμήν της εξ που το κατάλαβε νωρίς.
Θα σου χαλάσω το όνειρο, αλλά αφού δεν είχαν η δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, ας μη το παίρναν το δάνειο, όταν κάνει ανακεφαλαίοποιησηη τράπεζα από πού νομίζεις ότι τα παίρνει, από τα δέντρα? Πληρώνουν οι υπόλοιποι για να του μείνει του αλουνου το σπίτι, επειδή στη τελική δεν ήθελε να μείνει στο νοίκι αλλά ήθελε σπίτι για τα παιδιά, ξυπνάτε παιδιά, μη κοιμαστε ολορθοι.
Οταν πηραν το δανειο κανανε ενα πλανο με δεδομενα της τοτε εποχης.οχι με τα δεδομενα που δημιουργηθηκαν απο το 2009 κ μετα.κ πολυ κανανε γιατι δεν ειμαστε μελλοντολογοι να προβλεψουμε τι θα συμβει σε 10 χρονια.Υπαρχουν ανθρωποι που χασανε δουλειες "σιγουρες",που πεθανανε συγγενεις τους,που αρρωστησαν σοβαροτατα οι ανθρωποι τους ξαφνικα κ παρα πολλα αλλα κ εκτροχιαστηκαν ολα.Δεν επικροτω δανεια δις/για να παρω 3 αμαξια/για να κανω σπιτι 700τμ.δεν ειναι αυτοι οι ανθρωποι η πλειοψηφια.Επισης ουτε κ περιμενω απ την τραπεζα κοινωνικη πολιτικη.στη τελικη χεστηκα κ αν κλεισει(εκτος απ τους ανθρωπους).ομως το να μην εχω να πληρωσω κ να με απειλεις απο πανω ειναι εγκληματικη ενεργεια.
Δεν επικροτω απειλές κλπ, κατά δεύτερον δεν υποστηρίζω τις τράπεζες, υποστηρίζω το κόσμο που έντιμα παλεύει για το ψωμί του και παρόλαυτα έχει τα λαμόγια από τη μια με τους διορισμούς και τα λαμόγια από την άλλη που τα παίρνουν από οποθ μπορούν, η τράπεζα παιδια τα λεφτά της δε τα χάνει ποτέ, βάλτε το καλά στο μυαλό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην μπλέξεις ποτέ.
Πριν η τραπεζα φτασει στο σημειο να κλεισει θα παρει βοηθεια απο το κρατος (αρα απο εμας).Αν κλεισει, ολα τα χρηματα που ειχαν οι ανθρωποι σε λογαριασμους θα εξαφανιστουν (αρα ανθρωποι που ειχαν μερικα λεφτα μαζεμενα τα χανουν).Ακομα δε σε ενδιαφερει αν κλεισουν οι τραπεζες;Εχοντας πει αυτα, το πως κανεις τη δουλεια αυτη την καθιστα αξιοπρεπη ή οχι. Αν βριζεις και εκβιαζεις ή αν ενημερωνεις και ρωτας σε φιλικο τονο και με κατανοηση.Και συμφωνοι, κανενας δεν περιμενε την κρισαρα που περναει η χωρα τοσο συντομα, αλλα ηταν αναμενομενη (οταν σαν χωρα δανειζεσαι και δανειζεσαι, καποια στιγμη θα πρεπει να τα πληρωσεις). Το οτι πολλοι εκμεταλλευτηκαν καταστασεις για να το παιζουν πλουσιοι και μετα τους εσκασε στα μουτρα ειναι και δικη τους ευθυνη. Τωρα μαζι με τα ξερα, καηκαν και καποια χλωρα, ετσι γινεται παντα.
Μονο που τα εν λογω τηλεφωνα που αναφερονται παραπανω ειναι ακριβως σε αυτους που λες.σε αυτους που παιδευονται απ το πρωι μεχρι το βραδυ.γι αυτο συζηταμε.οχι γι αυτον που θα το λυσει αλλιως.Μια χαρα θα χασει η τραπεζα τα λεφτα της κ θα γεμισει σπιτια.να τα κανει τι?γι αυτο κ κανει κρα για ρυθμισεις κ κουρεματα.Ροδα ειναι.κ ειναι ροδα για ολους.κ για τις τραπεζες.
Σοβαρολογεις?!?!??!Θα αφησω τα σπιτια.που δικαιωμα του καθενος ειναι.Ξερεις τι θα πει επαγγελματικο δανειο?καμια δουλεια δε περπατουσε χωρις αυτο πριν το 2009.επαιρνες το επαγγελματικο να ανοιχτεις καπως,να το πληρωνεις συν το να πας καλυτερα στη ζωη σου.εξελιξη λεγεται αυτο.Που κολαει το αν παιδευεσαι δε μπλεκεις με τραπεζα?οι περισσοτεροι μπλεξανε με τραπεζα οταν πηγαιναν καλα.Εντελως ατοπο το σχολιο.
Σαφώς και ισχύουν αυτά που λες. Όμως δεν καθίσταται ανέντιμη η εργασία η δικιά σου από τη στιγμή που λειτουργείς για λογαριασμό άλλων. Καλώς ή κακώς κάποιος θα την κάνει και τη δουλειά αυτή γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ανάγκη...Αν όμως υπάρξει μια τάση για άρνηση των εργαζομένων να δουλέψουν σε τέτοιες θέσεις, τότε τουλάχιστον θα έχουμε αύξηση των αμοιβών.
έχεις δίκιο.τηλεπωλήσεις και εισπρακτικές ο πάτος του βαρελιού στις εργασίεςθα πρέπει να αντικατασταθούν οι τηλεφωνήτριες με αυτόματο σύστημαΓια να σας βρίσουμε πατήστε 1 για να κάνετε διακανονισμό πατήστε 2 κλπ.