Ο Γαβρόγλου ζητά εξαίρεση από το ΣτΕ για 15.000 διορισμούς στην εκπαίδευση

Ο Γαβρόγλου ζητά εξαίρεση από το ΣτΕ για 15.000 διορισμούς στην εκπαίδευση Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε αίτημα προς το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου, για τους 15.000 διορισμούς στην Εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ζητά να εξακολουθήσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών. Η εξαίρεση αφορά στους 4.500 μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019 – 2020 και 10.500 εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2020 – 2021 και 2021 – 2022, και την κατάρτιση των νέων ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.

Την προηγούμενη Τρίτη υπεγράφη η απόφαση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλειδη Τσακαλώτο και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ. Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, στη συνέχεια, την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

«Διαψεύδονται όσοι προδίκαζαν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο και ενισχύει τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Όπως τονίζει η εφημερίδα «Καθημερινή», ο προγραμματισμός του αριθμού των διορισμών προκύπτει αφού γίνουν οι αιτήσεις των συνταξιοδοτήσεων και καταγραφούν οι κενές οργανικές θέσεις και η διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί για φέτος αλλά δεν ισχύει το ίδιο για το 2020 και το 2021.

Χθες, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν οι αποφάσεις για τον ορισμό της διάρκειας του πρώτου κύκλου σπουδών των οκτώ Τμημάτων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και των τριών Τμημάτων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σε δέκα ακαδημαϊκά εξάμηνα όπως συμβαίνει με τα πολυτεχνεία.

Ειδικότερα, οι σπουδές γίνονται πενταετείς για τα εξής Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής:

1) Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών
2) Μηχανικών Βιοϊατρικής
3) Μηχανικών Βιοµηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής
4) Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών
5) Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής
6) Μηχανολόγων Μηχανικών
7) Ναυπηγών Μηχανικών
8) Πολιτικών Μηχανικών

Παράλληλα ορίζονται σε δέκα ακαδημαϊκά εξάμηνα οι σπουδές στα εξής Τμήματα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου:

1) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
2) Ηλεκτρονικών Μηχανικών
3) Μηχανολόγων Μηχανικών

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο διορισμός θα γίνει από τον ΑΣΕΠ, με μόρια (άρα κανένα περιθώριο κομματικών διορισμών και ρουσφετιών).Επιπλέον, αφορά ανθρώπους που έβαλαν πλάτη στην τρομερή δεκαετία της κρίσης για να μην καταρρεύσει η εκπαίδευση, ζώντας σαν τους νομάδες εις βάρος της προσωπικής και της οικογενειακής τους ζωής. Γνωρίζω 50άρη αναπληρωτή ο οποίος, όταν κάποιες χρονιές στάλθηκε σε τουριστικούς προορισμούς, "επιδοτούσε" την δουλειά του με τα χρήματα ενός ενοικίου που εισέπραττε, επειδή ο μισθός δεν έφτανε. Ηρθε η ώρα, τόσο να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι, όσο και να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία. Γιατί, όταν σε ένα μικρό επαρχιακό σχολείο η πλειονότητα των διδασκόντων αποτελείται από αναπληρωτές, διαφορετικούς κάθε χρονιά, είναι αδύνατον να υπάρξει και να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο σύλλογος των διδασκόντων, ένα από τα σημαντικότερα όργανα της σχολικής μονάδας. Οταν ο αναπληρωτής αρχίζει να μαθαίνει τις ιδιαιτερότητες του τόπου όπου δουλεύει, αλλά και δένεται με τους συναδέλφους του και να λειτουργεί ομαδικά στις αρχές Φεβρουαρίου ή Μαρτίου και τα μαθήματα τελειώνουν τέλη Μαΐου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς το μπάχαλο. Το οποίο ξαναρχίζει κάθε χρόνο...