Την γνώρισε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την ερωτεύθηκε παράφορα και τώρα τη συνάντησε ξανά

Την γνώρισε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την ερωτεύθηκε παράφορα και τώρα τη συνάντησε ξανά Facebook Twitter
Για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια ο Αμερικανός πεζοναύτης δίνει ξανά ένα φιλί στη γαλλίδα που ερωτεύθηκε
1

Ρομαντική και συγκινητική είναι η ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα μεταξύ ενός Αμερικανού στρατιώτη και μιας Γαλλίδας.

Ο Αμερικανός βετεράνος, 97 ετών, και η Γαλλίδα, 92 ετών, που ερωτεύτηκαν κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, επανασυνδέθηκαν για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο KT Robbins γνώρισε την τότε 18χρονη ντόπια Jeannine Pierson και την ερωτεύθηκε παράφορα. Τώρα, 75 χρόνια μετά, ο KT Robbins βρέθηκε αντιμέτωπος με τη γυναίκα, που όπως λέει στοίχειωνε το μυαλό του για περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο Robbins ήταν ένας 24χρονος στρατιώτης και γνώρισε την Jeannine Ganaye, στη βορειοανατολική πόλη Briey το 1944. Ο Robbins χρειαζόταν κάποιον να πλένει τα ρούχα του όταν η μητέρα της νεαρής κοπέλας κλήθηκε να βοηθήσει. Λίγο μετά το ζευγάρι ερωτεύθηκε, αλλά δεν πρόλαβε να ζήσει τη σχέση του καθώς δύο μήνες αργότερα ο Robbins αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό επειδή τον έστειλαν στο Ανατολικό Μέτωπο για να πολεμήσει ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.

 

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2, ο Robbins δήλωσε: «Της είπα ίσως να επιστρέψω και να σε πάρω, αλλά δεν συνέβη ποτέ». «Όταν έφυγε με το φορτηγό φώναζα, φυσικά, ήμουν πολύ λυπημένη. Ευχόμουν μετά τον πόλεμο να μην επιστρέψει στην Αμερική», δήλωσε η Jeannine.

Όταν ο πόλεμος έληξε το 1945, εκείνη άρχισε να μαθαίνει αγγλικά, με την ελπίδα ότι μια μέρα ο Roobins θα γυρνούσε πίσω για εκείνη. Όμως εκείνος είχε επιστρέψει στην πατρίδα του και λίγο μετά γνώρισε μια άλλη γυναίκα την οποία παντρεύτηκε. Η Jeannine ερωτεύτηκε επίσης έναν άλλο άντρα και παντρεύτηκε το 1949 ενώ στη συνέχεια απέκτησε πέντε παιδιά.

Την γνώρισε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την ερωτεύθηκε παράφορα και τώρα τη συνάντησε ξανά Facebook Twitter
Δεν πρόλαβαν να ζήσουν τον έρωτά τους, αγαπήθηκαν παράφορα και τελικά συνβαντήθηκαν αξνά


Ωστόσο, ο Robbins δεν ξέχασε ποτέ τη γυναίκα στη Γαλλία, και όλα αυτά τα χρόνια είχε μαζί του τη φωτογραφία της. Έδειξε την ίδια φωτογραφία σε μια ομάδα γάλλων δημοσιογράφων που έκαναν ρεπορτάζ για βετεράνους του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στις ΗΠΑ, λέγοντάς τους ότι θα ήθελε να επιστρέψει στο χωριό για να τη βρει ή έστω να μάθε τι κάνει, αν ζει ή αν πέθανε.

Οι δημοσιογράφοι ξεκίνησαν έρευνα και τελικά τη βρήκαν σε οίκο ευγηρίας στο Montigny-lès-Metz, περίπου 27 μίλια από το σημείο όπου πρωτοσυναντήθηκε το ζευγάρι.

Την γνώρισε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την ερωτεύθηκε παράφορα και τώρα τη συνάντησε ξανά Facebook Twitter
Ο KT Robbinsκράτησε τη φωτογραφία της γυναίκας που αγάπησε για πάντα κοντά του

«Σε αγάπησα για πάντα. Ποτέ δεν βγήκες από την καρδιά μου» της είπε ο Robbins όταν τη συνάντησε. Μετά από λίγες ώρες μαζί, ο Robbins έπρεπε να φύγει για τους εορτασμούς επετείου στη Νορμανδία, αλλά το ζευγάρι υποσχέθηκε να συναντηθεί ξανά. Τον όρκο τους έδεσαν με ένα φιλί, το πρώτο τους μετά 75 χρόνια.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια