Ο Τραμπ επιτίθεται στη NASA και λέει πως «η Σελήνη είναι κομμάτι του Άρη»

Ο Τραμπ επιτίθεται στη NASA και λέει πως «η Σελήνη είναι κομμάτι του Άρη» Facebook Twitter
3

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η NASA μπήκε στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε ένα σχόλιο που θα συζητηθεί αναφέροντας πως «η Σελήνη είναι κομμάτι του Άρη». 

Ο Τραμπ προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Twitter αναφερόμενος στη διαστημική πολιτική της κυβέρνησης του. «Ξοδεύουμε τόσα πολλά χρήματα που η NASA δεν πρέπει να μιλάει για το να πάμε στο φεγγάρι, αυτό το κάναμε πριν 50 χρόνια. Πρέπει να επικεντρωθούν σε πολύ μεγαλύτερα πράγματα που κάνουμε, όπως το να πάμε στον Άρη (τμήμα του οποίου είναι Σελήνη». Άμυνα και Επιστήμη». 

Η αναφορά του Τραμπ προκάλεσε απορίες σε πολλούς καθώς το φεγγάρι παραδοσιακά δεν θεωρείται κομμάτι του Άρη.  Η επικρατούσε θεωρία είναι πως το φεγγάρι προήλθε από τα υπολείμματα μιας σύγκρουσης της Γης με ένα άλλο μεγάλο ουράνιο σώμα, ενώ η Σελήνη με τον Άρη απέχουν, κατά μέσο όρο ανάλογα την τροχιά τους κάθε στιγμή περίπου 220 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Πέρα από το ζήτημα των γνώσεων για το διάστημα, η  επίθεση του Τραμπ στη NASA για τα σχέδια ενός ταξιδιού στη σελήνη δεν ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς πριν περίπου 3 εβδομάδες είχε φανεί ενθουσιώδης απέναντι στην προοπτική ενός τέτοιου ταξιδιού. 

 Στις 13 Μαίου ο Τραμπ είχε γράψει το Twitter «επιστρέφουμε στη Σελήνη». Τον περασμένο Μάρτιο, ο διοικητής της ΝASA, ο Τζιμ Μπράιντενστιν, ο οποίος έχει διοριστεί από τον Τραμπ, είχε ανακοινώσει πως σχεδιάζεται η αποστολή Αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη έως το 2024, ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είχε αναφέρει τον περασμένο Οκτώβριο πως «είμαστε αποφασισμένοι να ξαναδούμε Αμερικάνους στο φεγγάρι στο πολύ κοντινό μέλλον». 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Τι decadence να είναι αυτός ο άνθρωπος πρόεδρος της χώρας που έστειλε ανθρώπους στη Σελήνη.For all of the money we are spending…Για ποια λεφτά μιλάει; Το budget της NASA από τη δεκαετία του 90 και μετά συνεχώς μειώνεται, ως ποσοστό του ΑΕΠ. Από το 4% της δεκαετίας του 60, έχουμε φτάσει σε ποσοστά της τάξης του 0,5% σήμερα. Έτσι για να έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης, οι αμυντικές δαπάνες είναι 34 φορές περισσότερες (680 δις. και 20 δις. αντίστοιχα).…of which the Moon is a part…Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με ανθρώπους που έχουν πολύ εξουσία. Νομίζουν ότι μπορούν να έχουν άποψη για όλα. Αξίζει να πάτε στο twitter του Τραμπ, γίνεται πάρτι στα σχόλια.
Η αναφορά σε ποσοστά μπορεί να είναι ΠΟΛΥ παραπλανητική:Σας δίνω ένα παράδειγμα: Το 4% του 100 είναι όσο το 0.5% του 800.Αν λοιπόν το τότε ΑΕΠ των USA ήταν 100 και τώρα είναι 800, το ποσό που λαμβάνει η NASA είναι το ίδιο.Εξάλλου 19,3 το 2016 δις δεν τα λες και λίγα άσε που το 2015 έλαβε περισσότερα από όσα ζητήθηκαν.Όσο για τη δήλωση Trump νομίζω πως πρέπει να αναγνωστεί σαν: «το πρόγραμμα για τη Σελήνη ήταν/ είναι μέρος του (μεγαλύτερου) προγράμματος για τον Άρη»