Τσακαλώτος: Προσκλητήριο σε ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ κατά της ΝΔ

Τσακαλώτος: Προσκλητήριο σε ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ κατά της ΝΔ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Προσκλητήριο σε ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ απηύθυνε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζητώντας από τους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον στηρίξουν στις εθνικές εκλογές. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει το μήνυμα των ευρωεκλογών και τόνισε πως οι ερχόμενες εκλογές δεν είναι «κανονικές», όπου δύο ανταγωνιστικά κόμματα λένε περίπου τα ίδια πράγματα. «Είμαστε μία κυβέρνηση που πήραμε το μήνυμα από τις ευρωεκλογές και θεωρούμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να πάμε μπροστά. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποφασίσουμε για τη ζωή μας. Ο δικός σας κόσμος και ο δικός μας κόσμος θα υποφέρει από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

«Πολλές φορές έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ, πολλές φορές έχει κάνει το λάθος και η αριστερά. Δεν είμαστε στις συνθήκες που ηγεμονεύει ο νεοφιλελευθερισμός, κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά δεν είναι άτρωτος στην αντίδραση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που φοβούνται και την κεντροδεξιά, πόσω μάλλον την άκρα δεξιά. Γι' αυτό εμείς καλούμε το ΚΚΕ και τους ψηφοφόρους του ή να αλλάξετε τη γραμμή και να μπορέσουμε μαζί να αντιμετωπίσουμε το φόβο ή να μη σας ψηφίσουν», είπε.

«Εμένα ένα πράγμα με νοιάζει: να μην είμαστε εδώ μετά από έναν χρόνο και να βλέπουμε να τους έχουν πάρει τα επιδόματα, να έχουν τσακίσει τις εργασιακές σχέσεις, να τους έχουν κόψει τα επιδόματα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα πούμε σε αυτό τον κόσμο όταν σε έναν χρόνο η ζωή τους θα είναι χειρότερη. Αυτό με νοιάζει, τίποτα άλλο», υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Άνοιγμα σε ΚΙΝΑΛ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ είπε ότι παρότι έφυγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος η γραμμή είναι ίδια.

«Μπορούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις από μια κυβέρνηση που μιλά για ισορροπία ανάμεσα σε κοινωνικό κράτος και μείωση της φορολογίας και μια κυβέρνηση εν δυνάμει που δίνει μόνο έμφαση στη μείωση φορολογίας και ετοιμάζει έδαφος καμένης γης με φοροελαφρύνσεις για τις ελίτ; Είναι το ίδιο πράγμα να υποστηρίξεις μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων για να σταματήσει το τσουνάμι που έρχεται;», αναρωτήθηκε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνουμε κάλεσμα στους πράσινους κομμουνιστές και αριστερούς να είμαστε μαζί για να αποτρέψουμε κάτι που δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Έχει τεράστια αξία να ξέρει ο κόσμος. Δεν είναι κανονικές εκλογές που δύο κόμματα λένε περίπου τα ίδια. Λέμε διαφορετικά πράγματα με διαφορετική σοβαρότητα και αξιοπιστία που έχουμε αποδείξει ότι έχουμε και συγχρόνως με κυβέρνηση που –πήρε μήνυμα από ευρωεκλογές – θεωρεί ότι μπορεί να διορθώσει τα κακά κείμενα. Πρέπει να αποφασίσουμε για την ζωή μας», είπε ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει την εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων και της μείωσης στο αφορολόγητο και παράλληλα να εφαρμόσει κάποια από τα αντίμετρα.

Η απάντηση του ΚΚΕ

Στο άνοιγμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο ΚΚΕ και στους ψηφοφόρους απάντησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. «Αυτό που σας πειράζει είναι η πολιτική του ΚΚΕ, δηλαδή να γίνει ένα χρήσιμο κόμμα για την αστική τάξη, για τους ιμπεριαλιστές, αυτό θέλετε όπως έγιναν τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη; Αυτά τα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα κατέληξαν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Έχετε το θράσος να αυτοχαρακτηρίζεστε ως αριστεροί όταν έχετε ξεκόψει κάθε σχέση με την αριστερά και είστε συνδαιτυμόνες του Αμερικανού πρέσβη και λέτε μόνο ναι. Δεν θα γίνει ποτέ χρήσιμο το ΚΚΕ για τους ιμπεριαλιστές για το κεφάλαιο και τους εφοπλιστές. Στο κάτω κάτω με την ακροδεξιά εσείς συνεργαστήκατε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση», ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. 

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια