Μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει, ο Νίκος Βούτσης απάντησε για τις φωτογραφικές τροπολογίες και τις μετατάξεις, δηλώνοντας πως δεν αισθάνεται «ίχνος ενοχής και ευθύνης».

 

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν την διάλυση της Βουλής για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, έκανε λόγο για νόμιμη διαδικασία που είχε την συναίνεση και άλλων πολιτικών κομμάτων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν νιώθω ίχνος ενοχής και ευθύνης που κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς».

 

«Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης για το ότι πρέπει - είτε προσωπικά είτε με τη θεσμική μου ευθύνη είτε ως πλειοψηφία - να είμαστε απολογούμενοι για το εξής, ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς το οποίο υπήρχε ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων».

 

 

Μάλιστα αναφορικά με τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις στο Κοινοβούλιο ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Με προτάσεις που έγιναν και από άλλα κόμματα, ετέθη το ζήτημα - και η απόφαση ελήφθη από τη Βουλή τον Φλεβάρη - να μπει και η Βουλή στη διαδικασία κινητικότητας κατά νόμο. Έτσι έγινε γνωστό προς όλους τους υπάλληλους της Βουλής, δεν έχει καμία σχέση με επιλεκτική επιλογή, μπορούν να κάνουν χρήση της διαδικασίας κινητικότητας όλοι. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και εγώ δεν είχα ιδέα για το ποιοι συμπεριλαμβάνονται και ποιοι ήταν ανάμεσα στους 64 που συμμετείχαν στη διαδικασία της κινητικότητας. Δεν έχει καμία σχέση με εντολή της τελευταίας στιγμής και με επιλεκτική εντολή. Είναι κατηγορία συγκεκριμένη».