Παραδοχή Χριστοδουλοπούλου: Η μετάταξη της κόρης μου στη Βουλή έγινε χάρη σε γνωριμίες και διασυνδέσεις

Παραδοχή Χριστοδουλοπούλου: Η μετάταξη της κόρης μου στη Βουλή έγινε χάρη σε γνωριμίες και διασυνδέσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
18

Σάλο έχει προκαλέσει η δημόσια παραδοχή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τον τρόπο που η κόρη της πήρε μετάταξη στη Βουλή των Ελλήνων. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Alpha για το κατά πόσο εγείρεται ηθικό ζήτημα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες» και δεν θα μπορούσε να αποσπαστεί ο καθένας στη Βουλή. 

«Ε κοιτάξτε τώρα, προφανώς, με την έννοια που λέμε ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη βουλή, ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα, αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις, και τα λοιπά. Δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή βγήκε και φώναζε "έλα εδώ"», δήλωσε «στον αέρα» η αντιπρόεδρος της Βουλής. 

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τις εκλογές, η κόρη της μετατάχθηκε από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στη Βουλή των Ελλήνων. Η κα Χριστοδουλοπούλου παραδέχθηκε κλείνοντας πως και άλλα παιδιά είχαν τα ίδια προσόντα με την κόρη της που εργαζόταν αλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου εργαζόταν στο παρελθόν και στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολιτική
18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Νομίζω ότι το γεγονός και μόνο είναι τρομακτικό: η κυνικότητα με την οποία γίνονται τέτοιες κινήσεις, στο παρα πέντε των εκλογών και αφού έχουν υποστεί μια πρώτη ήττα, ο τρόπος με τον οποίο μιλάει η Χριστοδουλοπούλου λες και είναι κάτι απόλυτα λογικό αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτό από τον ηλεκτρονικό τύπο: ο Μητσοτάκης παραμένει δράκουλας, ο Μπακογιάννης η κορωνίδα του νεποτισμού και ο κόσμος που ξαφνικά έγινε δεξιός. Περαστικά μας φίλτατοι...
Βλέπω ότι οι περισσότεροι σχολιαστές αναφέρονται στο "Ηθικό πλεονέκτημα" και με το δίκιο τους. Θα ήθελα να γράψω και εγώ λίγες σκέψεις για αυτό, με κίνδυνο να κουράσω.. Το "Ηθικό πλεονέκτημα" ήταν από την αρχή κάτι που θα έπρεπε να μας προβληματίσει, ακόμη και αν κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν διόριζε κανέναν. Και αυτό γιατί είναι στην ουσία ένα (όχι και τόσο) κρυφό «ad hominem», δηλαδή ‘εμείς είμαστε ηθικοί και οι άλλοι ανήθικοι’. Στην Ελλάδα φυσικά πιάνει, γιατί τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, έχουν ‘εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα’ ενώ αυτά που δεν έχουν κυβερνήσει όχι (γιατί που να περάσει από το μυαλό μερικών ότι μπορεί και ένας βουλευτής να εξυπηρετεί συμφέροντα, χωρίς να είναι στην κυβέρνηση). Με αυτή τη λογική το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για να κυβερνήσει κανείς, είναι… να μην έχει κυβερνήσει. Τρικυμία εν κρανίω… Αλλά το κακό με αυτό το επιχείρημα είναι ότι πιάνει μόνο την πρώτη φορά, άμα κυβερνήσεις το χάνεις. Ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτό το επιχείρημα είναι ότι είναι φτηνό. Και το χρησιμοποιούν όλοι οι λαϊκιστές. Συγνώμη αλλά στο δικό μου μυαλό, το «Ηθικό πλεονέκτημα» είναι το ίδιο με το «αυτά τα χέρια μπορεί να χαιρετούν έτσι αλλά είναι καθαρά». Ή με το “crooked Hillary”. Το ξέρω ότι θα στεναχωρήσω πολλούς με αυτό που λέω αλλά το πιστεύω. Και ακόμη πιστεύω ότι η πολιτική ζωή μας θα βελτιωθεί πάρα πολύ όταν σταματήσουμε να συζητάμε για την ‘ηθική’ του κάθε κόμματος και αρχίσουμε να συζητάμε για το πρόγραμμά του και τις πολιτικές που προωθεί όταν είναι στην κυβέρνηση. Αλλά δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα.Τώρα, εφόσον αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις τέτοια φτηνά επιχειρήματα, πως στο καλό πας και κάνεις ρουσφέτια στην κόρη σου, με ξεπερνά... Σε ποιο κόσμο ζούνε αυτοί οι άνθρωποι? Αφού αυτοί οι ίδιοι πολιτεύονται με αυτό τον τρόπο, πως δεν σκέφτονται ότι και οι ‘άλλοι’ μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν? Δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα να ‘μην μας πολεμάνε με τα ίδια μας τα όπλα’?Η πιο απλή απάντηση είναι μάλλον ότι είναι ΄τόσο στον κόσμο τους ή τόσο κυνικοί που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητά τους. Και στην πορεία φαίνεται να ‘χαρίζουν’ και την αυτοδυναμία στον Μητσοτάκη.Ίσως καλύτερα. Με απλή αναλογική και τέτοιου επιπέδου πολιτική ζωή (προδότες ανήθικοι κλπ), δηλαδή χωρίς κουλτούρα συμβιβασμού και συνεργασίας, η μόνη άλλη επιλογή είναι η ακυβερνησία. Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση για άλλη μέρα.
Νομιζω οτι οι υπαλληλοι στη βουλη εχουν ειδικο μισθολογιο (2-3 χιλιαρικα το μηνα ) ΚΑΙ 16 μισθους (οι μονοι δημοσιοι που παιρνουν ακομα 14+ 2 μισθοι bonus για ανοιγμα/κλεισιμο της βουλης). Γιαυτο διαχρονικά ήταν τα μεγαλύτερα βύσματα. Αλλα το να βγαινεί η αλλη και να σου λεει, επι της ουσιας, ναι χωθηκε γιατι ειναι κόρη μου και εχω τα κονέ να το κάνω, ξυδακι, ειναι ανω ποταμών. Ουτε τα προσχηματα.
Ελάτε τώρα όλοι οι δήθεν αγανακτισμένοι....Όλοι οι λοιποί υπάλληλοι είναι αξιοκρατικότατα στα εκεί πόστα...Να ακόμη μια ευκαιρία για να επιβληθεί το αυτονόητο που πάει χαμένη εξαιτίας του οπαδικού τρόπου αντιμετώπισης των πραγμάτων: Αντί να απαιτείται κάθαρση σε βάθος, το ρίχνουμε στο κομματικό.Άντε με τέτοια μυαλά να γίνει Κράτος.
Όχι δήθεν αγανακτισμένοι. Αγανακτισμένοι σκέτο.Κατά τ'άλλα Θα συμφωνήσω με την δεύτερη και την τελευταία σειρά του σχόλιου σας. Φυσικά, οι περισσότεροι εκεί μέσα είναι διορισμένοι μη αξιοκρατικά, από όλα τα κόμματα. Αλλά εν έτει 2019, με την "πρώτη φορά Αριστερά" να "έχει το ηθικό πλεονέκτημα" και να "είναι κάθε λέξη του Συντάγματος", το δούλεμα έχει περάσει σε εμετικό επίπεδο.
"Αγανακτισμένος είσαι όταν αναγνωρίζεις συνολική ευθύνη στα κόμματα που μας έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα.".Τι μου θυμίζει αυτό: τους αγανακτισμένους χρυσαυγίτες παρέα με τους ακροαριστερούς στο Σύνταγμα. Τέτοιοι ΑΚΡΙΒΩΣ αγανακτισμένοι δεν ήταν όλοι αυτοί; Αυτό το "συνολική" που γράφετε είναι σκέτη ισοπέδωση! Όχι, αγαπητέ. Επιβάλλεται να αγανακτούμε σε πολλά επίπεδα, αναγνωρίζοντας ευθύνη και πέρα από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει. Με τους οι μπαχαλάκηδες που δεν μας έχουν κυβερνήσει, δεν δικαιούμαστε δηλαδή να αγανακτούμε; Με τα κουφοντινάκια;"Κι αν μου επιτρέπεις, ηθικό πλεονέκτημα ευαγγελίζονται επίσης τόσα χρόνια άμεσα ή έμμεσα όλες οι νέες κυβερνήσεις και μη (χούντα).""Ηθικό πλεονέκτημα" δεν ευαγγελίστηκε ΚΑΝΕΙΣ, πέραν του Σύριζα. Κανείς. Ακόμη και ο άχρηστος της Ραφήνας είχε πει τη ρήση "Σεμνά και ταπεινά". Ο Σύριζα όμως το πήγε δαρβινικά: είσαι αριστερός, είσαι ηθικός, τέλος. Merde. Φάτε τώρα ηθική του πούρου, του κότερου, του "αει στο διάολο", του "θα σας τελειώσουμε". Το πιο κοντινό τσιτάτο που έρχεται στο μυαλό μου από το παρελθόν, είναι εκείνο το εφεύρημα της "Δημοκρατικής παράταξης", λες και οι άλλοι ήσαν εκτός του δημοκρατικού πλαισίου.
Κατ' αρχήν - όπως και ο Ορίων - και εγώ θα συμφωνήσω με την δεύτερη και την τελευταία σειρά του σχoλίου σας. Όμως, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝΙΑ και για να καθαρίσει το μυαλό μας, για ποια "ευκαιρία για να επιβληθεί το αυτονόητο που πάει χαμένη εξαιτίας του οπαδικού τρόπου αντιμετώπισης των πραγμάτων: Αντί να απαιτείται κάθαρση σε βάθος, το ρίχνουμε στο κομματικό." μιλάτε ;Ποια είναι ΣΗΜΕΡΑ - και με αφορμή το κυρίως θέμα - η χαμένη ευκαιρία ; Εκτός αν δεν έχει υποπέσει στην προσοχή σας ότι έχουν ήδη χυθεί τόνοι μελανιού στο παρελθόν για αυτό.Γιατί, δεν θέλω να πιστέψω ότι έχετε παρασυρθεί από την οπαδική γλώσσα του ΠΘ μας και - μεσούντος του ματσακίου - πετάτε την μπάλλα στην εξέδρα.Αλλιώς - αν δεν πάρουμε απάντηση -, άντε με τέτοιους πολίτες να γίνεις Κράτος.
"η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι «αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες" Πηγή: www.lifo.grΗ κυρία Χριστοδουλοπούλου, που μόνιμα ήταν με το δάκτυλο σηκωμένο και ύφος δασκάλας που τιμωρεί τους άτακτους μαθητές ;Είναι δυνατόν ; Α-πο-κλεί-ε-ται !Ένας-ένας, μία-μία, αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι "αδέκαστοι"... Πάντως. οι προεδρίες της θα μείνουν στην ιστορία.Σαν υποδείγματα μη προέδρου, αλλά καθοδηγητή.
Όταν έγραψα το παραπάνω σχόλιο, είχα μόνο διαβάσει το άρθρο.Προ ολίγου, είδα και το σχετικό βίντεο.Από τον τρόπο και το ύφος που μιλάει, ειλικρινά προβληματίζομαι αν καταλαβαίνει τι λέει με τέτοιο κυνικό τρόπο.
Ούτε ένας που δουλεύει στην βουλή με τα ειδικά μισθολόγια ή στο πανεπιστήμιο με τις ειδικές άδειες δεν έχει μπει εκεί σαν μόνιμος, αποσπασμένος, μετακλητος χωρίς μέσο. Αν δείτε τα ονόματα όλα σε αυτούς τους χώρους είναι συγγενών. Αλλά ρε παιδιά εσείς που θα κάνατε το νέο και που είχατε την ηθική της αριστεράς καταφέρατε να μας κάνετε να ντρεπόμαστε. Κοινός το να είσαι ειλικρινής δεν παύει να σε κάνει κάφρο.
Ο απροκάλυπτος αμοραλισμός και το απόλυτο φτύσιμο της Τασίας στη μούρη μας. Κι αυτό το πλάσμα θα ξαναζητήσει την ψήφο μας στις ερχόμενες εκλογές. Πίσσα και πούπουλα!