Υποκριτικό και σκανδαλώδες: η Εκκλησία δίνει 3,7 εκ. για κατασκευή ιστοσελίδας

Υποκριτικό και σκανδαλώδες: η Εκκλησία δίνει 3,7 εκ. για κατασκευή ιστοσελίδας Facebook Twitter
9

Με μεγάλη άνεση παρά την κρίση, η εκκλησία διαθέτει -και με κονδύλια από το ΕΣΠΑ,- 3.737.000 ευρώ για την οργάνωση ψηφιακής πλατφόρμας για την οργάνωση του εθελοντισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί», το πρότυπο τηλεματικό κέντρο θα κοστίσει 594.327,4 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα υποέργα η «ψηφιακή πλατφόρμα οργάνωσης» έχει προϋπολογισμό 2.680.380,09 ευρώ και το «επιχειρησιακό μοντέλο λειτουργίας εφαρμογών και συστημάτων» έχει προϋπολογιστεί στις 271.092 ευρώ. Παράλληλα, έχουν προβλεφθεί και 72.570 ευρώ για «ενέργειες δημοσιότητας» και άλλες 119.160 ευρώ για «δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην πράξη με ίδια μέσα».

Η Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι σκοπός του έργου είναι η «μετουσίωση της εθελοντικής προσφοράς σε προνοιακό έργο» και καθορίζεται ως «βασική λειτουργία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των λοιπών φορέων που συνθέτουν την Εκκλησία της Ελλάδος».

(Αν τα 3,7 εκατ. διετίθεντο απ΄ευθείας στον αγαθό σκοπό, πόσο πιο αποδοτικά θα ήταν τα πράγματα -και χωρίς "μεσάζοντες"!)

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
τα business plans που στοχεύουν σε χρήματα του έσπα θα πρέπει να αξιολογούν Ευρωπαίοι μάνατζερς.Αυτά τα χρήματα που πεταχτήκανε σε αυτή την απάτη της εκκλησίας θα μπορούσαν να πληρώσουν ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ μεροκάματα σε κλάδους της παραγωγικής οικονομίας. Το έργο απο αυτή την εργασία θα είχε επιπλέον οικονομικό όφελος για όλο τον κύκλο για τον οποίο προορίζεται αλλά και για τα έσοδα του κράτους μέσω της φορολογίας του.
Για βρες μια επένδυση που δεν τη σταμάτησε το ΣΤΕ, οι δήμαρχοι ή οι επιτροπές πολιτών... Όσο δεν αλλάζουμε τέτοιου είδους αρπαχτές θα περνάνε για επενδύσεις εδώ πέρα.
Οργανωμένος εθελοντισμός= Ανύπαρκτες ή Ανεπαρκέστατες κρατικές δομές. Με λίγα λόγια, καλείται ο πολίτης να συνεισφέρει ¨εθελοντικά" να γίνουν δουλειές που ένα οργανωμένο κράτος θα εκτελούσε ήδη. Δεν κοιτάνε να πράξουν το ίδιο (εθελοντικά πάντα) με τις τελετές που λειτουργούν και ζητούν να πληρώνονται?
Άρα δεν τα δίνει η εκκλησία. Το ΈΣΠΑ τα δίνει. Δηλαδή εσείς κι εμείς. Συνολικά πάντως απορροφούν (η εκκλησία) πάρα πολλα κονδύλια από διάφορα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Κι αυτό επίσης είναι σκανδαλώδες.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει συμβάλλει στον βαθμό που θα μπορούσε στην ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού. Οι εκπρόσωποί της δεν έχουν σταθεί στο ύψος των προκατόχων τους που πχ έλιωναν τα εκκλησιαστικά σκεύη για να χρηματοδοτήσουν εθνικούς σκοπούς.Από εκεί και πέρα για να ακριβολογούμε, 2 παρατηρήσεις:α) Είναι προφανές ότι τα 3,7 εκ. δεν αφορούν την κατασκευή μίας ιστοσελίδας, αλλά και την μηχανογράφηση, αγορά εξοπλισμού, κτλ.β)Τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν είναι λεφτά που δίνουμε εσείς κι εμείς. Είναι χρήματα αποτελούμενα κατά πλειοψηφία (άνω του 60%) από Ταμεία της Ε.Ε. Στο άρθρο δεν αναφέρεται ποιος καλύπτει την ελληνική συμμετοχή (δηλ. η Εκκλησία με δικούς της πόρους ή το κράτος), πάντως (δυστυχώς)είναι εξαιρετικά συνηθισμένο φαινόμενο να επιλέγονται προγράμματα με μόνη σκοπιμότητα να μην χαθούν τα ευρωπαϊκά λεφτά (και να εμφανίζουμε ικανοποιητικότερη απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων). Επομένως, είναι και εντελώς άστοχη η σύγκριση με τα 100 χιλ. μεροκάματα σε κλάδους της οικονομίας: Η ΕΕ δεν θα μας έδινε λεφτά, απλά για να τα μοιράσουμε στον κόσμο. Μακάρι όλες αυτές τις δεκαετίες να υπήρχαν projects που θα αξιοποιούσαν πραγματικά τους κοινοτικούς πόρους και θα προσέδιδαν προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία: Πιθανότατα να είχαμε αποφύγει την χρεοκοπία. Αλλά το να ανακαλύπτουμε κάτι τέτοιο το 2013 με το project των 3,7 εκ. της Εκκλησίας, είναι και ελαφρώς παραπλανητικό.
ουαου η εκκλησια φτιαχνει το νεο sparked.com ....και εχει αναγκη 3,7 εκατομμυρια !!!!!! οαυαου !!! θα μπορουσαν βεβαια αντι για ιστοσελιδα να πριμοδοτουσαν μικρες επιχειρησεις που θα τις δουλευαν ανεργοι και αποροι τυπου νονου ντονατς για να εχουν εισοδημα συν καποιο βοηθημα στους αστεγους για να μην μενουν στον δρομο.