Ο Μπογδάνος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία - Και ο ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας

Ο Μπογδάνος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία - Και ο ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας Facebook Twitter
8

Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα είναι ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο. 

Συγκεκριμένα, οκτώ νέους υποψηφίους ανακοίνωσε η ΝΔ για τις εθνικές εκλογές. Πρόκειται για την καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου που ανήκε την ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της δικτατορίας, τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον διεθνή ποδοσφαιριστή της «χρυσής» εθνικής ομάδας του 2004 Τάκη Φύσσα, τον αρχιτέκτονα Αντώνη Γιαννικουρή με μεγάλη εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την οικονομολόγο Βασιλική Τσιλιγγίρη που έχει εξειδίκευση στην Οργάνωση Αθλητικών Επιχειρήσεων και έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και την έμπειρη στη δημόσια διοίκηση Ρένα Βασιλάκη που έχει υπηρετήσει επί χρόνια την παράταξη της ΝΔ.

Ο Μπογδάνος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία - Και ο ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας Facebook Twitter
Η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου που ανήκε την ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της δικτατορίας
Ο Μπογδάνος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία - Και ο ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας Facebook Twitter
Ο Τάκης Φύσσας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Όπως επισημαίνουν από την Πειραιώς, οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη Βουλή. «Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα μια φωτεινή χώρα, συμβολίζουν τα πρώτα οκτώ ονόματα υποψηφίων βουλευτών με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διακριτή επαγγελματική δράση που ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών».

Η κα Μοροπούλου όπως και ο κ. Γιαννικουρής θα είναι υποψήφιοι στα Δωδεκάνησα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και η Ρένα Βασιλάκη θα κατέβουν στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην Α' Αθηνών, ο Δημ. Μαρκόπουλος και η Χριστίνα Τσιλιγγίρη στην Β' Πειραιά και ο Τάκης Φύσσας στον Ανατολικό Τομέα της περιφέρειας Αττικής.

Εδώ θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε και να αναρωτηθούμε για το όνομα του Κ. Μπογδάνου υπενθυμίζοντας πως μόλις πριν από λίγους μήνες μιλώντας σε δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα είναι υποψήφιος. Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τη ΝΔ».

Πολιτική
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Εξαιρετικά απογοητευτική η επιλογή προσώπων της Ν.Δ., με ελάχιστες εξαιρέσεις.Με αυτά τα πρόσωπα θέλουν να κυβερνήσουν; (Με αιχμή του... δόρατος τα φασιστικά και ακροδεξιά βαρίδια που κατέχει, εκ των οποίων, ορισμένα είναι και στενοί συνεργάτες του προέδρου...). Το μόνο που τους νοιάζει είναι να συγκεντρώσουν ψήφους, όχι η ουσία. Με τίποτα η ουσία... (Αυτοί είναι οι... άριστοι;;;...).Δεν πρόκειται για θεατρικό θίασο όπου ο παραγωγός επιλέγει αναγνωρίσιμα, από τα ΜΜΕ, πρόσωπα ώστε να κάνει εισιτήρια (που στο φινάλε αν η παράσταση δεν πάει, κατεβαίνει), αλλά για άτομα τα οποία θα διαχειρίζονται και αποφασίζουν για τις ζωές μας.Μέχρι κάποια (αρκετά) χρόνια πριν, το πολιτικό γίγνεσθαι ποδοσφαιροποιήθηκε, από εδώ και στο εξής, μαζί την ποδοσφαιροποίηση (και κυριολεκτικά, ψηφίζοντας μπαλαδόρους που ούτε το όνομα τους δεν ξέρουν να προφέρουν ή να γράψουν - με απόψεις καφενείου και μηδαμινές γνώσεις σε ακαδημαϊκό αλλά και εγκυκλοπαιδικό επίπεδο), παρουσιάστηκε η instagram-οποίηση και η twitter-οποίηση, όσο αφορά την εικόνα, αλλά και την πολιτική έκφραση και σκέψη. (Λεκτικά -και όχι μόνο- ξεκατινιάσματα μέχρι τελικής πτώσης).Να προσθέσουμε και τους κάθε λογής καλλιτέχνες, κυρίως ηθοποιούς (με απειροελάχιστες, αξιόλογες εξαιρέσεις), οι οποίοι αεροβατούν στα ροζ και κάθε απόχρωσης καλλιτεχνικά τους σύννεφα, αόριστων-σκόρπιων ανησυχιών, με λύσεις νηπιαγωγείου, χωρίς, ιδιοσυγκρασιακά, να κατέχουν τον κυνισμό και ορθολογισμό που απαιτεί, από τη φύση της, η πολιτική πράξη (με τη στενή, κυριολεκτική έννοια).Μεγάλος ξεπεσμός!...Και ναι, εκλέγουμε τους πολιτικούς που μας μοιάζουν. Απόλυτα!Φυσικά γι΄αυτό έχουν την ευθύνη οι ιθύνοντες των πολιτικών παρατάξεων που τους επιλέγουν. (Αλλά είπαμε, τα... κουκιά [ψήφοι] να βγαίνουν...).Μειώθηκαν σημαντικά οι οικονομικές απολαβές των κάθε λογής επώνυμων μετά την κρίση (είχαν μάθει και στα πολλά, πάρα πολλά!...) και από εκεί που, μέχρι κάποτε, ψηφίζανε και τα... δέντρα τώρα άρχισαν και να πολιτεύονται μπας και δουν το μηνιάτικο να ανεβαίνει με τσάμπα κόπο (τρόπο θέλει...!). Κακά τα ψέματα, το ταμείο κοιτάνε όλοι. Ειδικά σε ό,τι αφορά την θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου, εκεί και αν είναι τσάμπα η ψήφος..., αλλά μεγάλο το μηνιάτικο!... Με το κιάλι κοιτούσε ο Έλληνας... μπαλαδόρος το πρωτάθλημα της UEFA, Champions League, που όταν και αν κατάφερνε να προκριθεί, ρουφούσε τα γκολάκια σαν εισπνοές λαχανιασμένου (που έπειτα, στις συνεντεύξεις τύπου δεν μπορούσε να αρθρώσει μια σωστή πρόταση) και τώρα θέλει να έχει και θέση στο Ευρωκοινοβούλιο...!ΞΕΠΕΣΜΟΣ!!!
Συγγνώμην, αλλά το παρακάτω σχόλιο αφορά στον συμβολισμό της επιλογής :Τον κ. Μπογδάνο ;Σαν τι ακριβώς πρότυπο τον επέλεξε η ΝΔ ;Εκτός αν θέλει το αντίβαρο του Ζουράρι...
Αν η σύγκριση είναι το πρόβλημά σας, να σας διευκολύνω, βγάλτε την και περιμένω την απάντηση που όλως τυχαίως δεν πήρα :ΣΑΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Η ΝΔ ;