Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: «Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και τις συντάξεις Αυγούστου».

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: «Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και τις συντάξεις Αυγούστου». Facebook Twitter
3

Τις θέσεις του για το μακεδονικό το δημογραφικό και την οικονομία παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ότι «την Κυριακή θα γράψουμε όλες και όλοι μαζί τη δική μας ξεχωριστή ιστορία»,είπε ξεκινώντας την προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κλείνω εδώ στη Θεσσαλονίκη μια μακρά πορεία που κράτησε κάτι παραπάνω από 3 χρόνια. Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Συνάντησα χιλιάδες Έλληνες. Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν στην κρίση. Είδα και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια» ανέφερε τονίζοντας ότι «πρώτα απ' όλα ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία»

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: «Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και τις συντάξεις Αυγούστου». Facebook Twitter

«Είναι ώρα ευθύνης. Η ΝΔ ενώνει τις δυνάμεις της με μπροστάρη πάντα τη νεολαία. Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων . Η σημερινή ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη» είπε ο κ Μητσοτάκης και συνέχισε «αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί ιστορία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θίγοντας το θέμα της μακεδονικής ταυτότητας είπε «Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα».

«Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδονες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ.Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι» σχολίασε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: «Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και τις συντάξεις Αυγούστου». Facebook Twitter


Για το θέμα του Μακεδονικού ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι «πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι . Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου».

«Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας» συνέχισε.

«Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων» τόνισε.

 

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: «Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και τις συντάξεις Αυγούστου». Facebook Twitter

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα των Ελληνικών συνόρων είπε ότι «θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας γιατί σύνορα υπάρχουν και δεν είναι μια γραμμή στο χάρτη» προσθέτοντας ότι «η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές από το 1974 και μετά με αλήθειες και με ρεαλισμό».


Στο θέμα της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις».
«Με νέες καλοπληρωμένες δουλειές. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες, από τη βία των μολότοφ. Η ασφάλεια δικαίωμα όλων και πρώτα από όλα των παιδιών που πρέπει να σπουδάζουν χωρίς κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια. Γι' αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο. Μίλησα για ένα κράτος δικαίου. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη» τόνισε.

Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: «Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και τις συντάξεις Αυγούστου». Facebook Twitter

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους μισθούς και τις συντάξεις λέγοντας ότι «μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθούς και αυξήσεις στις συντάξεις. Θα πολεμήσουμε τη φτωχοποίηση με κάθε τρόπο. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε μόνιμη βάση» ενώ για το αφορολόγητο είπε ότι θα διατηρηθεί «εκεί που είναι σήμερα» καταργώντας τη μείωση που «μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ»


Το γεγονός ότι πληρώθηκαν οι συντάξεις νωρίτερα σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι «μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα στείλουν το λογαριασμό στο Μαξίμου».

Αγγίζοντας το θέμα του δημογραφικού ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση της ΝΔ» ενώ όπως είπε «απαντάμε και στο δημογραφικό. 2000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας».


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πόλη της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «θα ξαναγίνει κέντρο παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού».

«Στρέφομαι και στους πολίτες που ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. έχουν πρώτη θέση δίπλα μας στην προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι «μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης να φτάσει παντού. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αλλά και ο Μητσοτάκης δεν πάει πίσω.Έχει τάξει στους πάντες τα πάντα και "'εχει δεσμευθεί προσωπικά" για όλα.Κατά τα άλλα - οι δύο μονομάχοι κυρίως -, μόνο για τις Ευρωεκλογές και την Αυτοδιοίκηση δεν μίλησαν.Ο προεκλογικός αγώνας θύμισε ότι - δυστυχέστατα -, τα κόμματα και οι πολιτικοί απευθύνονται σε μια κοινωνία, που το οικονομικό κυρίως επίπεδό της, έπεσε στο αντίστοιχο των μεταπολεμικών δεκαετιών '50 και '60.Μείναμε στα βασικά και απλά προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Και οι απελπισμένοι πολίτες ψάχνουν πολωτικά τους πολιτικούς-μεσσίες.Φταίμε όμως και εμείς σαν πολίτες, που πριμοδοτούμε αυτό το μοντέλο.Η επιλεκτική ανοχή και η ιδιοτελής εκμετάλλευση αυτού του μοντέλου εναλλάξ από τα κόμματα εξουσίας και τους αντίστοιχους ψηφοφόρους τους, είναι μοιραίο να έχει οδηγήσει σε συνολική μακροπρόθεσμη διάβρωση της Οικονομίας.Και δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, δυστυχώς.
N'αλλάξει τί;Τσίπρας μπρος και πίσω Κούλης με τα γραφικά επιτελεία τους αμφότεροι και μετις συγκεντρώσεις τους σαν χορούς βρυκολάκων με ενθουσιώδη πρόβατα για ακροατήριο.