Ευθανασία σε σκύλο για να τον θάψουν μαζί με την ιδιοκτήτριά του - Το είχε ζητήσει στη διαθήκη της

Ευθανασία σε σκύλο για να τον θάψουν μαζί με την ιδιοκτήτριά του - Το είχε ζητήσει στη διαθήκη της Facebook Twitter
3

Μια γυναίκα στη Βιρτζίνια ζήτησε να γίνει ευθανασία στον σκύλο της και να τον θάψουν μαζί της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. 

Ο ασυνήθιστος θάνατος του σκύλου της γυναίκας έχει προκαλέσει την κατακραυγή αλλά και μία μεγάλη συζήτηση για το αν είναι θεμιτό να θανατώνεται ένα υγιές κατοικίδιο και να θάβεται με τον ιδιοκτήτη του, αν αυτό αποτελούσε την τελευταία του επιθυμία. Στην Έμμα, το ημίαιμο Σιχ Τσου, έγινε ευθανασία και αποτεφρώθηκε τον Μάρτιο σύμφωνα με την επιθυμία της γυναίκας στην οποία άνηκε. Η ευθανασία πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε καταφύγιο ζώων για να μεταπείσουν τον εκτελεστή της διαθήκης. Η ευθανασία της Έμμα πραγματοποιήθηκε από έναν κτηνίατρο στο Ρίτσμποντ της Βιρτζίνια όπου και αποτεφρώθηκε. Οι στάχτες του ζώου παραδόθηκαν στον εκτελεστή της διαθήκης. 

Η Κάρι Τζόουνς, διευθύντρια του Chesterfield Animal Services, ανέφερε ότι ο σκύλος θα μπορούσε εύκολα να υιοθετηθεί, επιλογή που έδωσαν στον εκτελεστή της διαθήκης. Στη Βιρτζίνια τα κατοικίδια θεωρούνται περιουσιακό στοιχείο και σύμφωνα με την Ένωση Κτηνιάτρων των ΗΠΑ οι κτηνίατροι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην ευθανασία του ζώου σε τέτοιες περιπτώσεις. Πολλά κοιμητήρια επιτρέπουν την ταφή των κατοικίδιων μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, έτσι το θέμα είναι περισσότερο ηθικό παρά νομικό.

Ο κτηνίατρος Κένι Λούκας, ωστόσο, υποστήριξε πως δεν θα έκανε ευθανασία στον σκύλο και πρόσθεσε πως η ευθανασία πρέπει να γίνεται με ηθικό τρόπο και σύμφωνα με τους όρκους που οι κτηνίατροι έχουν δώσει. «[Η ευθανασία] είναι κάτι που κουβαλάμε. Μας βαραίνει ως επαγγελματίες», δήλωσε στο WWBT. Από την πλευρά του ο Λάρι Σπιάτζι, πρόεδρος των ιδιοκτητών γραφείων τελετών της Βιρτζίνια, χαρακτήρισε το γεγονός ως αποτροπιαστικό. Παράλληλα, πολιτειακός βουλευτής, εξετάζει την αναθεώρηση της νομοθεσίας για ζητήματα όπως αυτό.

Mε πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΝΔΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΦΟΔΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ινδία: 56 νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας

Το Ούταρ Πραντές, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας με περισσότερους από 240 εκατομμύρια κατοίκους, πλήττεται συχνά από βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ετήσιας περιόδου των μουσώνων
THE LIFO TEAM
ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Αποκάλυψη Wall Street Journal για Γκίλφοϊλ: «Μπορούμε να ρίξουμε όποια κυβέρνηση θέλουμε, ακόμη και την ελληνική»

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και έναν καυγά ανάμεσα στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και τον υπουργό Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου και τις κινήσεις της νέας πρέσβειρας στα ανατολικά Βαλκάνια
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια