ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ευθανασία σε σκύλο για να τον θάψουν μαζί με την ιδιοκτήτριά του - Το είχε ζητήσει στη διαθήκη της

Ευθανασία σε σκύλο για να τον θάψουν μαζί με την ιδιοκτήτριά του - Το είχε ζητήσει στη διαθήκη της Facebook Twitter
3

Μια γυναίκα στη Βιρτζίνια ζήτησε να γίνει ευθανασία στον σκύλο της και να τον θάψουν μαζί της, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ

Ο ασυνήθιστος θάνατος του σκύλου της γυναίκας έχει προκαλέσει την κατακραυγή αλλά και μία μεγάλη συζήτηση για το αν είναι θεμιτό να θανατώνεται ένα υγιές κατοικίδιο και να θάβεται με τον ιδιοκτήτη του, αν αυτό αποτελούσε την τελευταία του επιθυμία. Στην Έμμα, το ημίαιμο Σιχ Τσου, έγινε ευθανασία και αποτεφρώθηκε τον Μάρτιο σύμφωνα με την επιθυμία της γυναίκας στην οποία άνηκε. Η ευθανασία πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε καταφύγιο ζώων για να μεταπείσουν τον εκτελεστή της διαθήκης. Η ευθανασία της Έμμα πραγματοποιήθηκε από έναν κτηνίατρο στο Ρίτσμποντ της Βιρτζίνια όπου και αποτεφρώθηκε. Οι στάχτες του ζώου παραδόθηκαν στον εκτελεστή της διαθήκης. 

Η Κάρι Τζόουνς, διευθύντρια του Chesterfield Animal Services, ανέφερε ότι ο σκύλος θα μπορούσε εύκολα να υιοθετηθεί, επιλογή που έδωσαν στον εκτελεστή της διαθήκης. Στη Βιρτζίνια τα κατοικίδια θεωρούνται περιουσιακό στοιχείο και σύμφωνα με την Ένωση Κτηνιάτρων των ΗΠΑ οι κτηνίατροι έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην ευθανασία του ζώου σε τέτοιες περιπτώσεις. Πολλά κοιμητήρια επιτρέπουν την ταφή των κατοικίδιων μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, έτσι το θέμα είναι περισσότερο ηθικό παρά νομικό.

Ο κτηνίατρος Κένι Λούκας, ωστόσο, υποστήριξε πως δεν θα έκανε ευθανασία στον σκύλο και πρόσθεσε πως η ευθανασία πρέπει να γίνεται με ηθικό τρόπο και σύμφωνα με τους όρκους που οι κτηνίατροι έχουν δώσει. «[Η ευθανασία] είναι κάτι που κουβαλάμε. Μας βαραίνει ως επαγγελματίες», δήλωσε στο WWBT. Από την πλευρά του ο Λάρι Σπιάτζι, πρόεδρος των ιδιοκτητών γραφείων τελετών της Βιρτζίνια, χαρακτήρισε το γεγονός ως αποτροπιαστικό. Παράλληλα, πολιτειακός βουλευτής, εξετάζει την αναθεώρηση της νομοθεσίας για ζητήματα όπως αυτό.

Mε πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια