Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας,  χαρακτηρίζοντας «Στέφανο Χίο» τον αρχηγό της ΝΔ, ενώ απάντησε για τις διακοπές του στο σκάφος του Περικλή Παναγόπουλου.

 

«Κύριε Μητσοτάκη, έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο. Δεν περίμενα όμως ποτέ ότι θα φτάνατε στο σημείο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 

«Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα»", είπε ο πρωθυπουργός.

 

Σχετικά με τις διακοπές του στην θαλαμηγό του Περικλή Παναγόπουλου, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Είναι γνωστό σε όλους ότι φιλοξενήθηκα τον Αύγουστο στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Εάν μου ζητούσατε θα σας έστελνα εγώ φωτογραφίες, έβγαλα και σέλφι με το προσωπικό, έχω και με ψαροντούφεκο, δεν χρειαζόταν να πληρώσετε. Βάζετε το παρακράτος σας να υποκλέπτει προσωπικές μου στιγμές. Είναι ντροπή σας». 

 

Και συνεχίζοντας την επίθεση, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε παριστάνοντας τον Στέφανο Χίο της πολιτικής; Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο. Εμείς μιλάμε πραγματικά για τους πολλούς και εσείς μιλάμε με επιχειρήματα "κίτρινου Τύπου". Έχετε μετατρέψει τη Ν.Δ. , ένα σοβαρό κόμμα, σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Έρχεστε στο βήμα της Βουλής και ουσιαστικά διαβάζετε τα άρθρα που γράφουν στα "Νέα" και στο "Πρώτο Θέμα". Αυτή είναι η κατάντια σας. Εγώ ότι έχω, το έχω δημόσια και δεν έχω να κρύψω τίποτε. Ούτε τις γνωριμίες μου, ούτε τους συνεργάτες μου, ούτε τους φίλους μου. Εγώ δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens. Δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι. Δεν υπήρξα ποτέ τρόφιμος της Siemens. Δεν πήρα ποτέ δανεικά και αγύριστα από τον Κήρυκα Χανίων, όπως εσείς. Δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore που χρηματοδοτεί και το "Πρώτο Θέμα". Και επίσης κ. Μητσοτάκη, εγώ δεν έχω κουμπάρο, ούτε ανέβηκα ποτέ στο σκάφος του κ. Μαρινάκη που έχει 7 εφημερίδες να σας στηρίζουν, τώρα θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και ο οποίος διώκεται για ναρκωτικά. Αυτός είμαι και αυτός είστε κ. Μητσοτάκη, αφού το θέλετε έτσι. Από τον Αύγουστο του 2018 κάνετε τυμβωρυχία σε συνεργασία με τον Σκάι κι έτσι νομίζετε ότι θα αλλάξετε την ατζέντα πηγαίνοντας στις εκλογές. Το ίδιο επιχειρήσατε να κάνετε και με τον Πολάκη. Δεν πάθατε κανένα σοκ για τον συνεργάτης σας κ. Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για παιδεραστία».

 

«Τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 δεν θρηνούσατε για το Μάτι. Σε ελικόπτερα ήσασταν και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες κ. Μητσοτάκη», είπε ο πρωθυπουργός που απάντησε στην δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν στίχο του ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη. «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.