Επιτέλους λύθηκε η απορία τι γύρευε η κοσμική πλουσία με τις μαύρες δαντέλες Κατερίνα Παναγοπούλου στα αριστερά βοσκοτόπια. Αφότου ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε σύμβουλος του πρωθυπουργού στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας, διαπορούσαν όλοι, ποια ακριβώς είναι η εμπειρία της στα θέματα αυτά. Ασφαλώς υπήρξε σύζυγος ενός ισχυρού, διορατικού και ηθικού επιχειρηματία. Αλλά η ίδια; Σε τι δοκιμάστηκε; Σε τι διακρίθηκε ποτέ; Τι δημιούργησε και τι διαχειρίστηκε;

 

Απάντηση: Τίποτε. Τίποτε απολύτως.

 

Όπως όλες σχεδόν οι άεργες σύζυγοι πολύ πλουσίων ίδρυσε έναν σύλλογο κυριών, την Καλλιπάτειρα, με πολλά τέια και πολλά πάρτι και πολλά μπότοξ και πολλά μεγάλα, υψιπετή λόγια ― διότι ο χρόνος περνάει αργά και στο μούσκιο της πλήξης, χρειάζεται η ψευδαίσθηση του μεγαλείου. Και λίγο κουτσομπολιό. Και ένας κάποιος δημόσιος ρόλος. Με τη λεοντή του λόμπινγκ.

 

Η κυρία Παναγοπούλου, φαίνεται ότι έκανε ένα συμφερτικό ντιλάκι με τον κύριο Τσίπρα. Του προσφέρει κρουαζιέρες (με τα συνοδευτικά φιστίκια) έναντι ενός δημόσιου ρόλου με ασαφές αντικείμενο και άδηλα πεπραγμένα. Ένα τίμιο barter. Win-win.

 

Είναι τόσο το κενό που αισθάνονται οι πολύ πλούσιες δίχως ουσιαστικό έργο που καταλήγουν να θέλουν να εξαγοράσουν τα πιο αντίθετα προς τον εαυτό τους πράγματα: άλλες γίνονται γιλαντζί πρέσβειρες, άλλες γιαλαντζί ακαδημαϊκοί, άλλες συγγραφείς με βιβλια που τους γράφουν σκιώδεις άλλοι, άλλες ευεργέτισσες με λεφτά υφαρπαγμένα!

 

Βάσανα, όχι αστεία! Και παρενδυσία ολκής.

 

Τέλος πάντων, η κυρία Παναγοπούλου, φαίνεται ότι είναι μια περίπτωση πιό απλή, πιο μονοσήμαντη. Έκανε ένα συμφερτικό ντιλάκι με τον κύριο Τσίπρα. Του προσφέρει κρουαζιέρες (με τα συνοδευτικά φιστίκια) έναντι ενός δημόσιου ρόλου με ασαφές αντικείμενο και άδηλα πεπραγμένα. Ένα τίμιο barter. Win-win. 

 

Eίναι πράγματι αβάσταχτο να σέρνεις 100 νεκρούς. Θες λίγη λησμονιά, λιγη δροσιά, λίγη πολυτέλεια. Ένα ντράι μαρτίνι στο κατάστρωμα της θαλαμηγού, αγναντεύοντας το Αιγαίο (ίσως). 

 

Αλλά κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα της αλήθειας, όπου πρέπει να μιλήσεις, να ζυγιστείς, να αποδείξεις ποιά πραγματικά είσαι. Και τότε αποδεικύεσαι ίση με τα κόκκαλά σου, ίση με το μυαλό σου και τη γλώσσα σου και τις πράξεις σου. Το πρωί Καλλιπάτειρα, το βράδυ Κατερίνα.

 

Μοναδική απορία των κυριών που κάνουν μύτες και νύχια στο Κολωνάκι είναι γιατί στα επίσημα δείπνα του Μαξίμου οι φωτογράφοι απαθανατίζουν κυρίως την έτερη αγωνίστρια της λευτεριάς, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και όχι και την Κατερίνα Παναγοπούλου που τόσα έχει προσφέρει στην πατρίδα.

 

Τελικά, η αριστερά δεν έχει μόνο παχνιά για τύπους σαν τον Πολάκη. Έχει και μπουντουάρ για κυρίες σαν την Παναγοπούλου. Γιατί δεν έχει σημασία τι καμαρίνι έχει ο καθένας. Σημασία έχει ότι στο τέλος όλοι είναι πρόθυμοι να παίξουν θέατρο στην ίδια σκηνή.