Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί τη μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την Κυριακή του Πάσχα, από την σφαίρα που έριξε με το περίστροφο του ο 54χρονος, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

 

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Α. Κυριακού», η 8χρονη έχει χειρουργηθεί, για διαμπερές τραύμα εκ πυροβόλου όπλου και έχει υποβληθεί σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή (Δ) κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας καθώς και σε αφαίρεση της βολίδος.

 

Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ σε βαθιά καταστολή. Η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (Μαγνητική τομογραφία).

 

Συμπερασματικά η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν σταθερή όμως αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της, καταλήγει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

 

Υπενθυμίζεται ότι στον 54χρονο που πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η 8χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα αλλά και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.