Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα

Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα Facebook Twitter
28

Τελειωμό δεν έχει η διαδικτυακή κόντρα μεταξύ της Έλενας Ακρίτα και της Βίκυς Φλέσσα στο Facebook, με αφορμή ένα σχόλιο της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ για τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και τους λόγους που ήταν θλιμμένος στην «υπέροχη Πρέβεζα». 

Στο πλαίσιο της περιοδείας της, η πρώην δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ, βρέθηκε στην πόλη της Πρέβεζας όπου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, αναρωτήθηκε γιατί ο Καρυωτάκης ήταν «τόσο λυπημένος σε μια υπέροχη πόλη».  «Χαίρομαι πολύ που είμαι στην Ήπειρο. Ξεκινάω από εδώ την προεκλογική μου περιοδεία. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Καρυωτάκης ήταν τόσο πολύ λυπημένος για να είμαι ειλικρινής, σε αυτή την υπέροχη πόλη», είπε η κα Φλέσσα σύμφωνα με τοπικά μέσα. 

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα social media και μεταξύ αυτών που το καυτηρίασαν ήταν και η συγγραφέας και σεναριογράφος Έλενα Ακρίτα.

«Κυρία Φλέσσα, εύστοχη η παρατήρηση σας, προσωπικά αποδίδω την δυσφορία του ποιητού στις κάργες που κοπανούσαν τις μαύρες στέγες και τα κεραμίδια και στις γυναίκες που καθάριζαν κρεμμύδια. Ο συνδυασμός αυτός ντάπα ντουπα οι κάργες βάλε και την κρεμμυδίλα δεν το αντέχει άνθρωπος αυτό το χάλι κι αυτοκτονεί. Και η Μαρία η Πολυδούρη που τον είχε αγαπητικό τα ίδια του έλεγε 'βρε Κώστα μου πού να τρέχεις ν' αυτοκτονείς τώρα ολίγη υπομονή κι η ρουφιάνα η κάργια κάποτε θα τον βγάλει τον καρασκασμό η δε κρεμμυδίλα φεύγει όταν το τσιγαρίσεις λιγουλάκι'», έγραψε μεταξύ άλλων η κα Ακρίτα, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με το χάσταγκ «Μας τη ζητάνε και από άλλες χώρες». 

Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα Facebook Twitter

«Κι εγώ εχω τέτοιες απορίες διότι ο Καβαφης σου λέει ρωτούσε για την ποιότητα των μαντηλιών. Με τις ώρες αυτό τώρα, που εμένα η γιαγιά με την πρώτη την καταλάβαινε την ποιότητα το καλό το μεταξωτό κάνει μπαμ έλα παιδιά τωρα σε τα μάς αυτά; Εγώ πιστευω κυρία Φλέσσα πως εξεπιτουτου καθυστερούσε και σκοπίμως ερωτούσε για την ποιότητα μάλλον του άρεσε η πωλήτρια υποψιάζομαι, προκύπτει κι από τα συμφραζόμενα πως στάνταρ αυτό θέλει να πει ο ποιητής. Κι ο Σεφέρης έπαθε τα νεύρα του που τα αηδόνια δεν τον άφηναν να κοιμηθεί στις Πλατρες μεγάλο μαρτύριο σου λέει. Τελικώς και οι καργες και τ' αηδόνια πολύ σκατόπουλα απεδείχθησαν πάει τους ρημάξανε τους ποιητές μας. Αυτά τα ολίγα αγαπητή κυρία, καλή επιτυχία να ευχηθώ στον άοκνο αγώνα σας για την παιδεία και τον πολιτισμό στην Ελλάδα μας. #μαςτηζητάνεκιαπόάλλεςχώρες».

Άμεση ήταν και η απάντηση της Βίκυς Φλέσσα στο Facebook, που απέδωσε την αντίδραση της κυρίας Ακρίτα σε ανάγκη της για αυτοθαυμασμό: «Καθώς έχουν σβήσει τα φώτα για τη «βέρα στο δεξί» και τον «πιο αδύναμο κρίκο», η κυρία Έλενα Ακρίτα εξαντλείται σε σχόλια με σκοπό να θαυμάσει τον εαυτό της. Προσπερνάμε!», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα Facebook Twitter

Τη σκυτάλη πήρε ο σύζυγος της Έλενας Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης που στάθηκε «στο πλευρό» της. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο ηθοποιός κατηγόρησε μάλιστα την κα Φλέσσα πως στο παρελθόν είχε «μάταια» επιχειρήσει να αντιγράψει εκπομπή της κυρίας Ακρίτα. 

«Υποστήριξη η Έλενα δεν χρειάζεται. Μόνο δυο λογάκια από μένα στην υποψήφια που η εκπομπή της δεν έγινε ποτέ όσο κι αν το προσπάθησε μάταια η ίδια να μιμηθεί τα ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ της γυναίκας μου. Όταν τα...φώτα σβήνουν κυρία Βίκυ Φλέσσα, δεν έχεις σχεδόν 200.000 ακόλουθους στο Facebook όπως η Έλενα. Όταν τα φώτα σβήνουν δεν αρθρογραφείς σε εφημερίδες και περιοδικά με τόση επιτυχία για τους αναγνώστες σου που σε διαβαζουν και σε εμπιστεύονται. Όταν τα φώτα σβήνουν δεν συγγράφεις βιβλία και θεατρικά έργα. Και γενικώς, δεν κάνεις τη λαμπρή σταδιοδρομία της Έλενας Ακρίτα μέσα σε 40 χρόνια καριέρας. Όσο για την τηλεόραση, εσείς ειδικά όσο και αν προσπαθήσατε να αντιγράψετε την εκπομπή της με συνεντεύξεις μεγάλων προσωπικοτήτων ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ούτε απ' έξω δεν περάσατε. Δυστυχώς για εσάς. Όχι για τη γυναίκα μου. Αφήστε λοιπόν τον Καρυωτάκη στην ησυχία του κι ασχοληθείτε λίγο με τις ναυμαχίες που από το πολύ νερό τις κάνατε μούσκεμα».

Η κα Φλέσσα δεν επανήλθε αλλά αυτό δεν εμπόδισε την κα Ακρίτα να προσθέσει δύο ακόμα στάτους για το θέμα:  «Ο Γιώργος μου πάντα... αντικειμενικός. Καλά όλη η Ελλάδα την τρολαρει εγώ την πείραξα;», έγραψε αρχικά και λίγο αργότερα επανήλθε με μία ακόμα περιπαικτική ανάρτηση στο ίδιο ύφος και με χάσταγκ «Είμαστε όλες Πρέβεζες»: «Μα τι όμορφη πόλη το Παρίσι ξέρουμε γιατί ήταν λυπημένος ο φιλόσοφος Νίκος Πουλαντζάς κι αυτοκτόνησε εκεί; #είμαστεόλεςπρεβεζες».

Όλη στιχομυθία σε screenshot με χρονολογική σειρά:

 

Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα Facebook Twitter

 

Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα Facebook Twitter

Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα Facebook Twitter
Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα Facebook Twitter
Ακρίτα - Φλέσσα καβγαδίζουν στο Facebook για τον θλιμμένο Καρυωτάκη στην Πρέβεζα Facebook Twitter

 

 

Ελλάδα
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Κι εμένα αυτό μου χτύπησε χειρότερα. Να μην ξεχνάμε ότι τα σήριαλ-σαπουνόπερες που έκαναν μαζί για πάρα πολλά χρόνια ήταν επιπέδου Φώσκολου και κάτω. Πέρασαν από διάφορα κανάλια ακόμα κι από την ΕΡΤ που πληρώναμε. Ακόμα και το Χαϊκάλη θυμάμαι να παίζει σε ένα από αυτά στον Alpha του Κοντομηνά. Μετά από τόσες σαχλαμάρες που "δημιούργησε" μας σέρβιρε και καρπώθηκε γενναία ποσά, το δίδυμο της επιτυχίας, θα ήταν καλύτερα να μην κουνούν τώρα τόσο επίμονα το δάχτυλο και να μην επεμβαίνουν με τέτοιο μένος και ειρωνεία για να τραβήξουν το αυτί και να βάλουν στη θέση του όποιον κρίνουν οι ίδιοι κάθε φορά ότι ξέφυγε. Ας γυρίσουν λίγο και στις δικές τους πίσω σελίδες κι ας μην φορούν με τέτοια έπαρση το φωτοστέφανο του απόλυτου διανοούμενου και ειδήμονα επί παντός επιστητού, ακόμα και για το αδιέξοδο της αριστεράς που ώθησε τον Πουλαντζά στην πτώση από το μπαλκόνι του Βεργόπουλου στο Παρίσι κι όλα τα υπαρξιακά και ιδιοτροπίες των ποιητών, Αλεξανδρινών, μεσοπολέμου ή σύγχρονων, αυτόχειρων ή μη. Επίσης έχω βαρεθεί την Ακρίτα να μας τρίβει στη μούρη την αστική της καταγωγή σε κάθε ευκαιρία (γιαγιά, μεταξωτά μαντήλια). (για να μην παρεξηγηθώ, η Φλέσσα δεν ήταν ποτέ η συμπάθειά μου και δεν ψηφίζω ΝΔ. Εχω βρει εύστοχα πολλά από τα σχόλια της Ακρίτα στο fb τα προηγούμενα χρόνια αλλά τελευταία έχει εντελώς ξεφύγει σε χλεύη και αλαζονεία)
Προφανώς το σχόλιο προοριζόταν για κομπλιμέντο στην πόλη, όχι για ιατρική γνωμάτευση, αλλά κάποιος ψάχνει συνεχώς ευκαιρίες να αρπάζεται. Έχω χάσει τον λογαριασμό με τους διαδικτυακούς καυγάδες της κ Ακρίτα. Κι αυτό το ύφος πια, λες κι ο Καρυωτάκης ήταν κολλητός της...Σαπουνόπερες γράφετε, συνέλθετε!
Η κ. Φλέσσα, με τόσες εκπομπές με ψυχολόγους, γιατρούς και φιλοσόφους, μεσα στην αγωνία της για τα ψηφαλάκια, ξεχνά ότι για να αυτοκτονήσει κάποιος σημαίνει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας. Η κ. Ακρίτα, η οποία πάσχει χρόνια από κατάθλιψη, όπως έχει παραδεχτεί, δεν την αφήνει να το ξεχάσει και πολύ καλά κάνει.
Μια καθηγήτρια μου μου είχε πει: " το κακό του να είσαι μεγάλος είναι ότι σε πιάνουν όλοι στο στόμα τους".Φλέσσα, Ακρίτα και το χιούμορ.Τη βλέπω να συνεργάζεται με το Δελφινάριο και αυτή.
Δεν ξέρω αν είναι αποτυχημένη η Ακρίτα, πάντως δείχνει να βαριέται πολύ στο σπίτι της. Διότι αυτό δεν είναι ενασχόληση με τα κοινά, αλλά ένα μάταιο ξεκατίνιασμα με οτιδήποτε κινείται. Και σίγουρα είναι παρασυρμένη από τις φτηνές, επιπόλαιες ζητωκραυγές του διαδικτυακού όχλου, που εκτιμά πολύ ένα καλό κράξιμο. Αυτό που με απώθησε σε αυτό το σχόλιο, είναι η γλώσσα της: κάτι μεταξύ καλιαρντών και ελληνικού σίριαλ-- από αυτά που όλοι γκαρίζουν και λενε «μωρή φιλενάδα». Και από πάνω με μια αλαζονική ανωτερότητα, τύπου «εγω δεν ειμαι σαν τις άλλες». Όχι αγαπητή κυρία Ακρίτα. Σαν τις άλλες είσαι κι εσύ. Και σαν τον Σεφερλή. Σίριαλ για κατίνες σε κάνανε γνωστή και στα πιο λαϊκά μέσα έκανες το σουξέ σου, κλείνοντας το μάτι σε ημιαγράμματους που κάνουν τους ημιεγγράμματους. Είχαμε πολλούς εισαγγελείς, δεν έλειπες...
Την Ακρίτα την διάβαζα όταν πήγαινα στο γυμνάσιο, τότε που χρονογραφούσε στον Ταχυδρόμο, για να γελάω. Μετά το'κοψα γιατί σοβάρεψα.Την Φλέσσα δεν την ξέρω, αλλά αυτό που έγραψε μοιάζει μάλλον με κομπλιμάν προς την πόλη της Πρέβεζας παρά σαν ψυχανάλυση του Καρυωτάκη. Αλλά η Ακρίτα κάτι έχει πάθει τώρα τελευταία και αρπάζεται με το παραμικρό. Όσο, δε, δεν της απαντούν, γκαζώνει περισσότερο. ΟΚ, την μάθαμε την γνώμη της για τον Σεφερλή (που δεν μας ενδιέφερε η γνώμη της). Στην Μυρσίνη λίγα είπε γιατί η εν λόγω λούφαξε (δεν ήταν και δυνατός αντίπαλος, να υποθέσω, είχε και έναν πατέρα βαρύ όνομα και το σεβάστηκε). Τώρα της την έδωσε η Φλέσσα. Μήπως τον θέλει έναν ψυχίατρο, εδώ που τα λέμε, η κυρία Ακρίτα; Το τι βασάνιζε τον Καρυωτάκη και την Πολυδούρη ή τον Σεφέρη δεν μας ενδιαφέρει. Ας πάει σε ένα φιλολογικό καφενείο να ξεδώσει, αν νιώθει έτσι. Εμείς (οι περισσότεροι δηλαδή) έχουμε σοβαρά θέματα (επιβίωσης) να ασχοληθούμε.
Άθλια ξεκατινιάσματα.. Στην Ακρίτα ουδέποτε απευθύνθηκε ο λόγος εν προκειμενω.. Ρίχνει μόνη της το επίπεδο με τέτοιες αναρτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, πολύ ασχοληθήκαμε, ουστ
Αν αληθεύουν τα όσα άκουσα στο ραδιόφωνο, η Φλέσσα μπέρδεψε και την ναυμαχία του Ακτίου με εκείνη της Ναυπάκτου : 16 αιώνες διαφορά, πάνω από 100 χιλιόμετρα απόσταση, εντελώς διαφορετικό διακύβευμα, εντελώς διαφορετική ιστορική εμβέλεια, με άρωμα γυναίκας η πρώτη, με τον Δον Ζουάν η δεύτερη...Βέβαια, όταν θέλεις να κολακέψεις το τοπικό σου ακροατήριο για να μαζέψεις κανένα ψηφαλάκι και όταν δεν έχεις ένα στοιχειώδες επίπεδο γενικής παιδείας (πράγμα πολύ συχνό σε πολιτικούς και τεχνοκράτες), τότε η κοτσάνα διαπράττεται πολύ εύκολα.
Το "τεχνοκράτης" αναφερόταν γενικά και όχι στην Φλέσσα, αυτή ανήκει στην πρώτη κατηγορία, των (νεόκοπων αν δεν κάνω λάθος) πολιτικών. Μάλιστα, το γεγονός ότι είναι απόφοιτος φιλοσοφικής καθιστά εντελώς ασυγχώρητη τη σύγχυση των δύο ναυμαχιών, αλλά και το χαζό σχόλιό της για τον Καρυωτάκη αφού οφείλει να έχει διδαχθεί κάμποσα πράγματα για το έργο του, τη ζωή του και τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.
Εν τω μεταξύ είναι τόσο τιτανοτεράστιου διαμετρήματος η πολιτιστική κόντρα "έλα να σου δείξω ποιός την έχει μεγαλύτερη" (την λογοτεχνική παιδεία, ντε!) που χάθηκε η ευκαιρία να επισημάνει η Φλέσσα στην Ακρίτα, ότι, αν τυχόν δεν το ξέρει, ομοφυλόφιλος ήταν ο Καβάφης και για ομοερωτική ενστάλαξη πόθου ομιλούσε στην ....πωλήτρια (!) των μεταξωτών μαντηλιών στο περίφημο ποίημά του. Αλλά όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα...άμοιροι Καρυωτάκη, Καβάφη, Σεφέρη....τι ατυχία που την γλώσσα σας έδωσαν ελληνική...πού να ξέρατε...ΥΓ.Εδώ ολόκληρο το ποίημα.http://www.greek-language.gr/digitalResources/literature/tools/concordance/browse.html?cnd_id=9&text_id=784
Θα κάνουμε σχόλιο για τον Πύργο της Τήνου ή για τον ρόλο της μητέρας στην ψυχική υγεία των τέκνων ομιλώντας για τον Χαλεπά;Θα δούμε. Ανάλογα που θα βάλεις υποψηφιότητα...
Α...δεν ξέρω, πήγα πρώτα στο Ισμαήλ και μετά στον Πύργο....Και εκεί ανάμεσα στα γλυπτά, που κατοικοεδρεύουν, πλέον, πλησίον του κενδρικού λιμένος, θα άκουγες να έλεγε ο πατήρ Χαλεπάς: Μα, γιατί δεν γινόσουνα έμπορας, που σου έλεγα, Γιαννούλη;
Πάντως οι Αλαβαναίοι εξελέγοντο εις την νήσον Τηνον. Από την εποχή του ανθρώπου - αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.Και βλέπεις ποιον έφεραν στην εξουσία...Λοιπον; θα κατεβεις;
Μα τον Κθουλου, τον Παζουζου και την Λίλιθ τότε ας αφήσουμε τον ορισμό των μιλφ Φλέσσα να πολιτευτει όπως αγαπάει.Η δε κα Ακρίτα δύναται να αποσυρθεί στο γκέτο του Δήμου Φιλοθέης-Π. Ψυχικού και να αφήσει τον λαουντζίκο στη μοίρα του...Μας έσωσε αρκετά ψηφίζοντας Συριζα το 2015. Όχι άλλο σώσιμο!
Όλα κι όλα, κύριος. Δεν φτάνει που η μύτη μας ρέει ωσάν τον καταρράκτη της Πυθάρας μετά το λιώσιμο των πρώτων χιονιων, ε...δεν θα μας στερείτε και την χαρά να γελάμε μ' αυτές τις μπαρούφες. Jamais monsier!
Να κάνουν αυτοκριτική, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού εκλογικού σώματος για βάθος χρόνου.Κι όσοι δεν ξέρουν δια τι ομιλούν, να το κλείσουν και να μην πετούν φρύνους. Αυτή η αβάσταχτη ελαφρότητα του χύνε είναι υποτιμητική και για τα θέματα ψυχικής υγείας.