Eurovision 2019: Τι απαντά η Κατερίνα Ντούσκα για το μποϊκοτάζ

Eurovision 2019: Τι απαντά η Κατερίνα Ντούσκα για το μποϊκοτάζ Facebook Twitter
19

Με μία συνέντευξη που έδωσε στο Antivirus η Κατερίνα Ντούσκα, αποκαλύπτει τη στάση που σκοπεύει να τηρήσει απέναντι στις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της Eurovision στο Ισραήλ.

«Σαν μουσικός θεωρώ ότι ο σκοπός της τέχνης είναι να ενώνει τον κόσμο, όχι να τον διχάζει και γι' αυτό δεν πρέπει να λογοκρίνεται η μουσική», απαντά η Κατερίνα Ντούσκα, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Ισραήλ.

  

Ο Γουότερς ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, έχει ζητήσει από την Ελληνίδα να μποϊκοτάρει τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

«Κατερίνα, νομίζω ότι το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος», είχε σχολιάσει ο καλλιτέχνης σε βίντεο προς την καλλιτέχνιδα. Ο Γουότερς είναι από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους του διεθνούς κινήματος BDS που ζητά κυρώσεις κατά του Ισραήλ για την πολιτική σε βάρος των Παλαιστινίων.

Σε συνέντευξη της στο Antivirus, η Κατερίνα Ντούσκα τονίζει πως η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός φιλίας και ενότητας. 

«Έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις αυτό το θέμα, το μποϊκοτάζ. Για μένα η Eurovision ήταν πάντα ένας διαγωνισμός φιλίας, ενότητας και πολυπολιτισμικότητας. Αυτό πρεσβεύει σαν μουσικός διαγωνισμός, ανεξάρτητα από τη χώρα που τον φιλοξενεί κάθε χρόνο. Σαν Κατερίνα είμαι μουσικός, δεν είμαι πολιτικός, δεν μπορώ να μιλήσω για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης, κανενός κράτους».

«Σαν μουσικός θεωρώ ότι ο σκοπός της τέχνης είναι να ενώνει τον κόσμο, όχι να τον διχάζει και γι' αυτό δεν πρέπει να λογοκρίνεται η μουσική. Αν αυτό με ρωτάτε. Δεν έχω δει ποτέ τον διαγωνισμό να συμπεριφέρεται ρατσιστικά και να κάνει διακρίσεις. Άλλο το τι κάνουν τα κράτη. Και για αυτό θεωρώ ότι έχει αντέξει τόσο πολύ μέσα στον χρόνο η Eurovision», προσθέτει.


«Το Ισραήλ πάντα συμμετείχε και αγκαλιαζόταν από αυτόν τον διαγωνισμό. Κάθε χρόνο θα φιλοξενηθεί κάπου ο διαγωνισμός, δεν είναι πολιτικό το θέμα», συνεχίζει, λέγοντας πως «σκοπός του είναι να γεφυρώνονται οι διαφορές, συμμετέχουν χώρες από τη Δύση, από την Ανατολή, πολύ διαφορετικά πολιτεύματα μεταξύ τους, διαφορετικές θρησκείες.


»Όλοι εκείνη τη στιγμή έρχονται κοντά, συνυπάρχουν σε έναν θεσμό, που αυτό σαν γεγονός είναι φοβερό. Κρατάνε όλοι τη σημαία της χώρας τους σε ένα ενιαίο κοινό, ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι διασκεδάζουν το ίδιο. Δεν υπάρχει έχθρα.


»Κι εγώ, μεγαλωμένη στον Καναδά, δεν έχω συνηθίσει σε κάτι άλλο. Ήμουν σε μία σχολική τάξη 40 παιδιών, όπου σχεδόν το κάθε παιδί ήταν από διαφορετική χώρα, καταγωγή. Αυτό είναι το φυσικό μου περιβάλλον και μου αρέσει πάρα πολύ που έχουμε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο οποίος επεκτείνεται»

Κλείνοντας, η Κατερίνα Ντούσκα δηλώνει πως, μέσα από τη μουσική της, θέλει να αναδείξει «έναν χώρο ο οποίος δεν προβάλλεται».

«Είμαστε μία φοβερή γενιά ανθρώπων, με πολυπολιτισμικά ερεθίσματα, είτε γιατί οι περισσότεροι πλέον σπουδάζουν έξω είτε γιατί πολλοί μένουν έξω, επιστρέφουν. Έχει πάρα πολλά να δώσει αυτή η γενιά. Είναι μια τρομερά ανοιχτόμυαλη γενιά και το θεωρώ πολύ βασικό για να προχωράμε στις τέχνες»

Υπενθυμίζεται πως το κίνημα BDS Greece διοργανώνει συναυλία - μποϊκοτάζ στη Eurovision στις 5 Μαΐου, στο Gagarin205, με τίτλο: «Φέτος δεν πάμε Eurovision - στηρίζουμε Παλαιστίνη».

Διόρθωση: Η συνέντευξη δόθηκε στο Antivirus magazine για το τεύχος Απριλίου (5/4 - πριν την προσωπική έκκληση του Ρότζερ Γουότερς στην Κατερίνα Ντούσκα) και αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Antivirus. 

Πολιτισμός
19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σάι Τουόμπλι όπως δεν τον είχαμε ξαναδεί: οι φωτογραφίες που βρέθηκαν σε μια σοφίτα

Πολιτισμός / Ο Σάι Τουόμπλι όπως δεν τον είχαμε ξαναδεί: οι φωτογραφίες που βρέθηκαν σε μια σοφίτα

Το 2022, η εγγονή του Σάι και της Τάτια Φρανκέτι Τουόμπλι βρήκε χιλιάδες φωτογραφικά αρνητικά στο οικογενειακό σπίτι στην Ιταλία. Το βιβλίο Stella Honey και η έκθεση στη Ρώμη αποκαλύπτουν τον μεγάλο ζωγράφο μέσα από το βλέμμα της γυναίκας που τον φωτογράφιζε όταν δεν πόζαρε για την Ιστορία.
THE LIFO TEAM
Βρέθηκαν τα οστά του πραγματικού ντ’ Αρτανιάν; Το DNA ίσως λύσει το μυστήριο του τέταρτου σωματοφύλακα

Πολιτισμός / Βρέθηκαν τα οστά του πραγματικού ντ’ Αρτανιάν;

Σκελετικά κατάλοιπα που βρέθηκαν κάτω από εκκλησία στο Μάαστριχτ μπορεί να ανήκουν στον Σαρλ ντε Μπατζ ντε Καστελμόρ, τον ιστορικό ντ’ Αρτανιάν που ενέπνευσε τον ήρωα των Τριών Σωματοφυλάκων του Αλέξανδρου Δουμά. Η εξέταση DNA ίσως φωτίσει ένα μυστήριο 350 ετών, αλλά και την απόσταση ανάμεσα στον πραγματικό στρατιώτη και τον λογοτεχνικό μύθο.
THE LIFO TEAM
Αρχαιολόγοι βρήκαν μούμια θαμμένη με στίχους από την Ιλιάδα

Πολιτισμός / Αρχαιολόγοι βρήκαν μούμια θαμμένη με στίχους από την Ιλιάδα

Σε τάφο ρωμαϊκής περιόδου στην αρχαία Οξύρρυγχο της Αιγύπτου, αρχαιολόγοι εντόπισαν πάπυρο με στίχους από τη Β΄ ραψωδία της Ιλιάδας πάνω σε μουμιοποιημένο σώμα. Το εύρημα φωτίζει τη θέση του Ομήρου όχι μόνο στην εκπαίδευση και την ανάγνωση, αλλά και στις τελετουργίες γύρω από τον θάνατο.
THE LIFO TEAM
Η Lee Lai έγινε το πρώτο non-binary πρόσωπο που κερδίζει το Stella Prize

Πολιτισμός / Η Lee Lai έγινε το πρώτο non-binary πρόσωπο που κερδίζει το Stella Prize

Το Cannon της Lee Lai έγινε το πρώτο graphic novel που κερδίζει το αυστραλιανό Stella Prize, ενώ η δημιουργός του είναι το πρώτο non-binary άτομο που τιμάται με το βραβείο. Η ιστορία ακολουθεί μια queer Κινέζα στο Μόντρεαλ που φροντίζει τους πάντες, μέχρι η καταπιεσμένη οργή της να αρχίσει να παίρνει μορφή.
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ θα πληρώσει για μουσικό απόσπασμα που ακούστηκε μόνο πριν κυκλοφορήσει το Donda

Πολιτισμός / Ο Κάνιε Γουέστ έχασε δίκη για ένα sample που ακούστηκε πριν γίνει τραγούδι

Ο Ye κρίθηκε υπεύθυνος για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων επειδή έπαιξε σε μεγάλη εκδήλωση ακρόασης του Donda μια πρώιμη εκδοχή του Hurricane με sample που δεν είχε αδειοδοτηθεί. Το επίμαχο απόσπασμα δεν μπήκε στην τελική κυκλοφορία, αλλά οι ένορκοι έκριναν ότι η δημόσια και εμπορική χρήση του είχε συνέπειες.
THE LIFO TEAM
Λίγο πριν από τις Κάννες, το γαλλικό σινεμά ανοίγει μέτωπο με τον ακροδεξιό δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ

Πολιτισμός / Λίγο πριν από τις Κάννες, το γαλλικό σινεμά ανοίγει μέτωπο με τον ακροδεξιό δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ

Περισσότεροι από 600 επαγγελματίες του γαλλικού κινηματογράφου, ανάμεσά τους η Ζιλιέτ Μπινός, η Αντέλ Ενέλ και ο Ρεϊμόν Ντεπαρντόν, υπέγραψαν κείμενο στη Libération, προειδοποιώντας ότι η συγκέντρωση δύναμης γύρω από την Canal+, τη StudioCanal και την UGC μπορεί να απειλήσει την ανεξαρτησία της γαλλικής κινηματογραφικής παραγωγής
THE LIFO TEAM
Δύο ελληνικές ταινίες στις Κάννες: γοργόνες, resorts και ένα χαμόγελο που λείπει

Πολιτισμός / Δύο ελληνικές ταινίες στις Κάννες: γοργόνες, resorts και ένα χαμόγελο που λείπει

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη παρουσιάζει το Titanic Ocean στο Un Certain Regard, η Αλεξάνδρα Ματθαίου φέρνει το Free Eliza στη Quinzaine des cinéastes, ενώ Έλληνες παραγωγοί συμμετέχουν στο Marché du Film με νέα projects.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Μετά τις αντιδράσεις για τη σκοτεινή πανοπλία του Αγαμέμνονα και την επιλογή του Τράβις Σκοτ στον ρόλο ενός ραψωδού, ο Κρίστοφερ Νόλαν υπερασπίζεται το The Odyssey και εξηγεί γιατί η ταινία δεν αντιμετωπίζει τον Όμηρο επιπόλαια.
THE LIFO TEAM
Το παιδί-μετανάστης του Banksy επιστρέφει στη Βενετία — αυτή τη φορά πάνω στο νερό

Πολιτισμός / Το έργο του Banksy που έσβηνε από την υγρασία επιστρέφει στα κανάλια της Βενετίας

Το Migrant Child, το έργο του Banksy με ένα παιδί που κρατά φωτοβολίδα φορώντας σωσίβιο, αποκαταστάθηκε έπειτα από χρόνια φθοράς στην πρόσοψη του Palazzo San Pantalon. Η τοιχογραφία επιστρέφει τώρα στο κοινό πάνω σε πλωτή πλατφόρμα στα κανάλια της Βενετίας, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για το αν η street art πρέπει να διασώζεται ή να αφήνεται να χαθεί.
THE LIFO TEAM
Από τον Andrew Tate στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: δύο μουσεία ξαναβλέπουν την αρρενωπότητα

Πολιτισμός / Από την ανδρόσφαιρα στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: η αρρενωπότητα μπαίνει στο μουσείο

Δύο εκθέσεις στην Ολλανδία κοιτούν την αρρενωπότητα σήμερα, τη στιγμή που η ανδρόσφαιρα πουλά δύναμη, σώμα και κυριαρχία ως lifestyle. Από τον Andrew Tate, το kickboxing και τα σώματα του TikTok μέχρι τη μόδα, το drag, τα τακούνια, τα packers και την ευαλωτότητα, τα μουσεία ρωτούν αν υπάρχει χώρος για πιο τρυφερές εκδοχές του να είσαι άνδρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες το The Odyssey, ο Κρίστοφερ Νόλαν μιλά στο Time για την ομηρική ταινία που κουβαλούσε μέσα του εδώ και δύο δεκαετίες. Από έναν Δούρειο Ίππο που βυθίζεται στη θάλασσα μέχρι γυρίσματα εξ ολοκλήρου σε IMAX, αληθινά καράβια και ελάχιστα ψηφιακά εφέ, η δική του Οδύσσεια θέλει να ξανακάνει το αρχαίο έπος μεγάλο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ για τη σιωπή τους σε Γάζα και Τραμπ

Πολιτισμός / Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ ότι σιώπησαν για τη Γάζα και τον Τραμπ

Λίγο πριν επιστρέψει στις Κάννες με το Bitter Christmas, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά για τα αποστειρωμένα Όσκαρ, τη σιωπή του Χόλιγουντ, την άρνησή του να πάρει σαουδαραβικά χρήματα και την πολυτέλεια, στα 76 του, να λέει ακόμη τα πράγματα με το όνομά τους..
THE LIFO TEAM
Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πολιτισμός / Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πριν γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες queer φωνές του βρετανικού θεάτρου και σινεμά, ο Ίαν ΜακΚέλεν άκουσε έναν θρύλο της παλιάς γενιάς να του λέει ότι η στήριξή του στη Stonewall ήταν «απρεπής». Ευτυχώς δεν τον άκουσε, είπε
THE LIFO TEAM
Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Πολιτισμός / Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Με το Butterfly Jam του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ να ανοίγει το Directors’ Fortnight, ο Μπάρι Κίογκαν επιστρέφει στις Κάννες και μιλά για τη νέα του φάση: την αποχώρηση από το Peaky Blinders, τη διαδικτυακή τοξικότητα και την ανάγκη να αφήσει επιτέλους τη δουλειά του να μιλήσει για εκείνον.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Kαλά τα λέει ο Ρότζερ.Κατανοώ, φυσικά, και την θέση της καλλιτέχνιδος Κατερίνα Ντούσκα, βέβαια η απάντησή της είναι ελαφρώς άλα ντάλα.The activistRoger Waters, the former singer of Pink Floyd, has received rave reviews for his current world tour. But critics have accused the 75-year-old Briton of anti-Semitism for his vocal support of BDS, an organization that calls for a boycott of Israel. His response: "They just want me to keep my mouth shut!" A debate.https://projekte.sueddeutsche.de/artikel/leben/a-debate-with-roger-waters-e407219/ +JVP Supports the BDS MovementJewish Voice for Peace endorses the call from Palestinian civil society for Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) as part of our work for freedom, justice and equality for all people. We believe that the time-honored, non-violent tools proposed by the BDS call provide powerful opportunities to make that vision real.We join with communities of conscience around the world in supporting Palestinians, who call for BDS until the Israeli government:Ends its occupation and colonization of all Arab lands occupied in June 1967 and dismantles the Wall; recognizes the fundamental rights of the Arab-Palestinian citizens of Israel to full equality; and respects, protects and promotes the rights of Palestinian refugees to return to their homes and properties as stipulated in UN Resolution 194.https://jewishvoiceforpeace.org/jvp-supports-the-bds-movement/
Το ό,τι στο Ισραήλ δεν επικρατεί η Δημοκρατία παρά την έξοχα καλλιεργημένη/ φροντισμένη κρατική βιτρίνα και το ό,τι γίνονται συχνότατα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με στόχο τους Παλαιστινίους εδώ και δεκαετίες, είναι γεγονότα που δεν τα αμφισβητούν πλέον ολοένα και περισσότεροι Εβραίοι Ισραηλινοί.Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να πεταχτεί το μπαλάκι του μποϊκοτάζ στους τραγουδιστές, αλλά στην ίδια την Eurovision που θα έπρεπε να έχει εξοβελίσει από την αγκάλη της το Ισραήλ εδώ και χρόνια.Είναι θέμα πολιτισμού διότι αποτελεί ολοφάνερη στήριξη σε ένα κράτος που καταπατά συλλήβδην ανθρώπινα δικαιώματα αρνούμενο να συμμορφωθεί με πολλές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών παρά και την παγκόσμια κατακραυγή για τις βάρβαρες μεθόδους του καταστολής εναντίον κατακτημένων πληθυσμών.
Ας ηταν πχ η Βρετανια περιτριγυρισμένη απο Αραβες και σε πολεμο με ολους τους και θα βλεπαμε ποσο δημοκρατικα θα σεβονταν τα δικαιωματα των σχετικων μειονοτητων.
Αυτός δεν ήταν που τραγούδησε στο Μπέλφαστ την εποχή που γινοταν αιματοκύλισμα στη βόρεια Ιρλανδία? Και 20 χρόνια αργότερα στην ΕΣΣΔ με τους χιλιάδες αντιφρονούντες και φυλακισμένους?
Τι να κάνει κι αυτός ο καημένος. Φαίνεται ότι είναι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Στάλιν απελευθέρωσε την Ευρώπη από τους Ναζί.(Αν δεν ήταν ο Τσώρτσιλ... γερμανικά θα μιλούσαμε σήμερα.)
Εικάζω ότι ο Ρογήρος Ύδατος ήταν το ίδιο αυστηρός και με την αποικιοκρατική εισβολή της Τουρκίας εις την ανεξάρτητον χώραν υπό το όνομα Δημοκρατία της Κύπρου. Ότε και χάθηκε το 10% του πληθυσμού της χώρας ετούτης και ποσοστό αυτών αγνοείται έκτοτε, ως μηδέποτε υπάρξαν.Νεοανερχόμενο συγκρότημα οι Pink Floyd τότε είμαι σίγουρος ότι είχαν τα κακάλια να κάνουν πολιτική και όχι μουσική. Πώς όχι;Τι ασχοληθήκαν με αυτά μόνο όταν κατέστησαν συνταξιούχοι μουσικοί; Δεν το πιστεύω! Και κάνουν δημοσίως bullying σε noobies του χώρου να καταστούν ομοϊδεάτες των; Αμάν!
κάθε λέξη και λάθος, αλλά αυτό δεν με εκπλήσσει πλέον. Το κολπάκι "γιατί-αυτό-και-όχι-το-άλλο" έχει παλιώσει απελπιστικά, οι pink Floyd δεν είναι ο Roger Waters και κανένα bullying δεν κάνει ο ίδιος. Τώρα αν ενοχλεί ότι και αυτός και ο Brian Eno αντί να κάτσουν στα αυγά τους ενοχλούν τον διεθνή σιωνισμό και τα τσιράκια του - ε, αυτό είναι κάτι με το οποίο θα μάθουν να ζούν και η μαντάμ Μπαρτσιλάι που έσπευσε να ουρλιάξει "ραντεβού στην Ιερουσαλήμ" και ο Μπενίτο Νετανιάχου...
Αυτό που όλοι οι αριστερολαλά ξεκινάνε την ανάγνωση της ιστορίας από τη σελίδα που τους συμφέρει με ξεπερνάει...Αν αυτό που λες εσύ "διεθνής σιωνισμός" είναι ανάχωμα στον συνεχή επεκτατισμό του ισλαμικού παναραβισμού, τι να κάνουμε τώρα...Ξέρεις, πριν τις ιντιφαντες υπήρξαν πόλεμοι που ενωμένα τα αραβικά κράτη της περιοχής την πεφταν στο Ισραήλ. Technicalities...Και ναι. Γουστάρω μια φορά ένας ακτιβιστής να μιλήσει για την Κύπρο και την παράνομη Κατοχή της. Για την σφαγή του 10% του πληθυσμού της. Για το γεγονός ότι οι συγγενείς των θυμάτων εμπαιζονται ακόμη και σήμερα καθώς "αγνοούνται" κάμποσα από τα θύματα.Αυτό με τις μονομερείς ευαισθησίες είναι πολύ πασχαλιάτικο... Τσουρέκια!
δεν στα έχουν μάθει καλά, ο σιωνισμός είναι η περίφημη τρομοκρατική οργάνωση που έκανε τρομοκρατικές πράξεις εναντίον των Βρετανών. Όσο γιαυτό που στη θολούρα σου αποκαλείς ισλαμικό παναραβισμό, πα΄λι τα έχεις μπερδέψει. Ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός επινοήθηκε και ενισχύθηκε ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ για να αποτελέσει ανάχωμα στις αραβικές αριστερές κινήσεις (απλώς όταν το σκυλί που ταΊζεις αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο και για σένα, του ρίχνεις και καμμία καρπαζιά, ίσα-ίσα για να εμπεδώσει τη θέση του)
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο Waters. Πολύ με εκνευρίζει αυτό το πατρονάρισμα.Μπαίνεις στο γιουτουμπ με Έλληνες και Τούρκους καλλιτέχνες και τα σχόλια που διαβάζεις και από τις δύο πλευρές είναι πολύ συγκινητικά σχόλια αγάπης και ομόνοιας, γιατί η μουσική ενώνει. Αυτός εδώ είναι συγκρουσιακός και πρέπει να τον ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι; Άραγε ήταν ανέκαθεν έτσι ή τού'ρθε με το γήρας; Μετάνιωσα για τα 80 ευρώπουλα που έδωσα πριν από 8 χρόνια για να παρακολουθήσω ένα The Wall σκέτο αντισημιτικό μανιφέστο.
Αν διαβάσεις προσεκτικότερα το σχόλιο, μιλάω για την συναυλία του Waters (όχι την ταινία των Pink Floyd) πριν από 8 χρόνια στο γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Αν είχες πάει, θα τα είχες προσέξει, δεν τράβηξα βίντεο.
Πρωτον, ΤΙ δουλεια εχει το Ισραηλ στη Γιουριβιζιον!Κι αν ειναι το Ισραηλ γιατι να μην ειναι και το Μαροκο και η Αιγυπτος κλπ.Δευτερον, αυτα τα.επιχειρηματα για "μουσικη που ενωνει τους λαους κλπ κλπ" θα τα χρησιμοποιουσες και για να πας να τραγουδησεις στην Ν.Αφρικη του Απαρτχαιντ;
Φορ δε ρεκορντ Ηροστρατε το Ισραηλ δεν εχει απαρτχαιντ. Πολεμο εχει, εδω και δεκαετιες με ολους τους λαους γυρω του (και μερικους Παλαιστινιους στην επικρατεια του) που πολυ απλα θα ηθελαν να το εξαφανισουν απ τον χαρτη. Οπως αν εμεις μπλεκομασταν σε πολεμο με την Τουρκια, η Τουρκικη μειονοτητα στην Θρακη επισης δεν θα περναγε πολυ καλυτερα. Προφανως και δεν ειναι καλο που συμβαινει αυτο αλλα ετσι ειναι οι πολεμοι. Ειναι δυσαρεστοι.