Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit Facebook Twitter
1

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές της καμπάνιας που ζητάει να μη γίνει το Brexit και να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

H καμπάνια διεξάγεται στην ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου και ξεκίνησε από την Μάργκαρετ Ανν Νιούσαμ Γεωργιάδου, Βρετανίδα πολίτη παντρεμένη με Κύπριο.

«Η κυβέρνηση έχει ισχυριστεί επανειλημμένα πως η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "η θέληση του λαού". Πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας την τωρινή υποστήριξη των πολιτών στην παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως δεν υπάρξει λαϊκή ψηφοφορία. Όποτε ψηφίστε τώρα», αναφέρεται το κείμενο της καμπάνιας.

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit Facebook Twitter

Ανάμεσα σε όσους υπογράφουν είναι και διασημότητες όπως ο Χιου Γκραντ και ο σεφ Τζακ Μονρόε. 

Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η μεγάλη συμμετοχή δημιούργησε προβλήματα στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου. 

Οι καμπάνιες με πάνω από 100.000 υπογραφές αυτόματα γίνονται υποψήφιες για να συζητηθεί το αίτημα τους στο κοινοβούλιο. 

Αν και το άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα της εκστρατείας δεν είναι σαφές, το σίγουρο είναι πως έχει επηρεάσει το πολιτικό θερμόμετρο, σχολιάζει το BBC

«Ακόμα και ο πιο φανατικός πολέμιος του Brexit ξέρει πως θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για κάθε πρωθυπουργό να ανατρέψει το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος χωρίς να θέσει το ερώτημα ξανά στον λαό». 

«Όμως», λέει το BBC, «αυτό ακριβώς ζητούν τώρα στα social media βουλευτές που είναι υπέρ της παραμονής». 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

26 λεπτά αρκούν για να σου προτείνει ο αλγόριθμος μισογυνικό περιεχόμενο

Διεθνή / 26 λεπτά αρκούν για να σου προτείνει ο αλγόριθμος μισογυνικό περιεχόμενο

Νέα έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας προειδοποιεί για την άνοδο αντιφεμινιστικών ανδρικών δικτύων, που εξαπλώνονται μέσα από TikTok, YouTube Shorts, memes, influencers, incel κοινότητες και ακροδεξιές αναφορές.
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς άνδρες απέναντι στην απαγόρευση Τραμπ στον αμερικανικό στρατό

Διεθνή / Δύο τρανς άνδρες απέναντι στην απαγόρευση Τραμπ στον αμερικανικό στρατό

Ο Λόγκαν Άιρλαντ αποστρατεύεται μετά από 15 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ ο Κλέιτον ΜακΚάλιστερ συνεχίζει να διεκδικεί μια θέση στη στολή. Δύο τρανς άνδρες δείχνουν τι σημαίνει να έχεις αποδείξει ότι μπορείς να υπηρετήσεις και να σου ζητούν ξανά να το αποδείξεις.
THE LIFO TEAM
«Ένα χάπι την ημέρα»: Η μάχη των ανθρώπων με HIV για μια θέση στον αμερικανικό στρατό

Διεθνή / «Ένα χάπι την ημέρα»: Η μάχη των ανθρώπων με HIV για μια θέση στον αμερικανικό στρατό

Μια δικαστική ανατροπή άνοιξε προσωρινά την πόρτα του αμερικανικού στρατού σε ανθρώπους που ζουν με HIV. Η υπόθεση δείχνει πόσο πιο γρήγορα έχει προχωρήσει η επιστήμη από τους θεσμούς και το στίγμα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πω πω πω! Άμεση δημοκρατία ονλαιν!! Με κάποια προβληματάκια βέβαια, όπως ότι πχ οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει email και γνωρίζει την μορφή των ταχυδρομικών κωδίκων του ηνωμένου βασίλειου μπορεί να ψηφήσει όσες φορές θέλει. Δεν θα ήταν τέλειο εάν η τεχνολογία μας επέτρεπε να υπάρχει ένα σύστημα ψηφοφορίας που μονό οι Βρετανοί ικανής ηλικίας θα μπορούσαν να ψηφήσουν, και όχι παραπάνω από μια φορά, χωρίς να έχουν απαραίτητα γνώσεις υπολογιστών? Α ναι. υπάρχει! λέγετε εθνικό δημοψήφισμα και 17.4 Εκατομμύρια Βρετανοί ψήφησαν ότι θέλουν να αποχωρίσουν από την ευρωπαϊκή ένωση και μαντέψτε... 16 εκατομμύρια ψήφησαν ότι θέλουν να παραμείνουν. Είναι είδηση ότι κάποιοι από τους ηττημένους θέλουν να περάσει το δικό τους?βέβαια, τα δημοψηφίσματα δεν είναι και πολύ τις μόδας πλέον, γιατί τα αποτελέσματα πολλές φορές (Βορεια Μακεδονία, τσιπρας μνημόνιο κ.α) δε βγάζουν αυτό που θέλουν κάποιοι. Ευτυχώς μέχρι στιγμής το Ηνωμένο βασίλειο φαίνεται οτι ακούει τους πολίτες της χωράς του, και όχι κάποια κέντρα αποφάσεων.