Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit Facebook Twitter
1

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές της καμπάνιας που ζητάει να μη γίνει το Brexit και να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

H καμπάνια διεξάγεται στην ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου και ξεκίνησε από την Μάργκαρετ Ανν Νιούσαμ Γεωργιάδου, Βρετανίδα πολίτη παντρεμένη με Κύπριο.

«Η κυβέρνηση έχει ισχυριστεί επανειλημμένα πως η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "η θέληση του λαού". Πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας την τωρινή υποστήριξη των πολιτών στην παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως δεν υπάρξει λαϊκή ψηφοφορία. Όποτε ψηφίστε τώρα», αναφέρεται το κείμενο της καμπάνιας.

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit Facebook Twitter

Ανάμεσα σε όσους υπογράφουν είναι και διασημότητες όπως ο Χιου Γκραντ και ο σεφ Τζακ Μονρόε. 

Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η μεγάλη συμμετοχή δημιούργησε προβλήματα στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου. 

Οι καμπάνιες με πάνω από 100.000 υπογραφές αυτόματα γίνονται υποψήφιες για να συζητηθεί το αίτημα τους στο κοινοβούλιο. 

Αν και το άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα της εκστρατείας δεν είναι σαφές, το σίγουρο είναι πως έχει επηρεάσει το πολιτικό θερμόμετρο, σχολιάζει το BBC

«Ακόμα και ο πιο φανατικός πολέμιος του Brexit ξέρει πως θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για κάθε πρωθυπουργό να ανατρέψει το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος χωρίς να θέσει το ερώτημα ξανά στον λαό». 

«Όμως», λέει το BBC, «αυτό ακριβώς ζητούν τώρα στα social media βουλευτές που είναι υπέρ της παραμονής». 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Διεθνή / Φρένο από τη Γροιλανδία σε αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία που συνδέεται με τον Τραμπ

Η εξέλιξη αυτή απέχει πολύ από τις εκτιμήσεις που διατύπωνε μόλις τον Μάιο ο Τζεφ Λάντρι, ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα που ορίστηκε από τον Τραμπ ως ειδικός απεσταλμένος στη Γροιλανδία
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟ ΟΡΜΟΥΖ ΠΛΟΙΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: ΗΠΑ και Ιράν ισχυρίζονται ότι έχουν τον έλεγχο - Παραμένει το αδιέξοδο

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη (12/8) το Ιράν είχε διαψεύσει τουρκικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για συμφωνία εκεχειρίας με τις ΗΠΑ, επικαλούμενα Πακιστανό αξιωματούχο με γνώση των συζητήσεων
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΚΑΡΟΛΑΪΝ ΛΕΒΙΤ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Λευκός Οίκος: Αποχωρεί από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου η Κάρολαϊν Λέβιτ - Η ανάρτηση του Τραμπ

«Η Κάρολαϊν θα είναι πλέον μία από τις κορυφαίες εξωτερικές συμβούλους μου και μια επιδραστική φωνή μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πω πω πω! Άμεση δημοκρατία ονλαιν!! Με κάποια προβληματάκια βέβαια, όπως ότι πχ οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει email και γνωρίζει την μορφή των ταχυδρομικών κωδίκων του ηνωμένου βασίλειου μπορεί να ψηφήσει όσες φορές θέλει. Δεν θα ήταν τέλειο εάν η τεχνολογία μας επέτρεπε να υπάρχει ένα σύστημα ψηφοφορίας που μονό οι Βρετανοί ικανής ηλικίας θα μπορούσαν να ψηφήσουν, και όχι παραπάνω από μια φορά, χωρίς να έχουν απαραίτητα γνώσεις υπολογιστών? Α ναι. υπάρχει! λέγετε εθνικό δημοψήφισμα και 17.4 Εκατομμύρια Βρετανοί ψήφησαν ότι θέλουν να αποχωρίσουν από την ευρωπαϊκή ένωση και μαντέψτε... 16 εκατομμύρια ψήφησαν ότι θέλουν να παραμείνουν. Είναι είδηση ότι κάποιοι από τους ηττημένους θέλουν να περάσει το δικό τους?βέβαια, τα δημοψηφίσματα δεν είναι και πολύ τις μόδας πλέον, γιατί τα αποτελέσματα πολλές φορές (Βορεια Μακεδονία, τσιπρας μνημόνιο κ.α) δε βγάζουν αυτό που θέλουν κάποιοι. Ευτυχώς μέχρι στιγμής το Ηνωμένο βασίλειο φαίνεται οτι ακούει τους πολίτες της χωράς του, και όχι κάποια κέντρα αποφάσεων.