Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit Facebook Twitter
1

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές της καμπάνιας που ζητάει να μη γίνει το Brexit και να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

H καμπάνια διεξάγεται στην ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου και ξεκίνησε από την Μάργκαρετ Ανν Νιούσαμ Γεωργιάδου, Βρετανίδα πολίτη παντρεμένη με Κύπριο.

«Η κυβέρνηση έχει ισχυριστεί επανειλημμένα πως η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "η θέληση του λαού". Πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας την τωρινή υποστήριξη των πολιτών στην παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως δεν υπάρξει λαϊκή ψηφοφορία. Όποτε ψηφίστε τώρα», αναφέρεται το κείμενο της καμπάνιας.

Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι υπογραφές που ζητούν ακύρωση του Brexit Facebook Twitter

Ανάμεσα σε όσους υπογράφουν είναι και διασημότητες όπως ο Χιου Γκραντ και ο σεφ Τζακ Μονρόε. 

Τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η μεγάλη συμμετοχή δημιούργησε προβλήματα στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου. 

Οι καμπάνιες με πάνω από 100.000 υπογραφές αυτόματα γίνονται υποψήφιες για να συζητηθεί το αίτημα τους στο κοινοβούλιο. 

Αν και το άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα της εκστρατείας δεν είναι σαφές, το σίγουρο είναι πως έχει επηρεάσει το πολιτικό θερμόμετρο, σχολιάζει το BBC

«Ακόμα και ο πιο φανατικός πολέμιος του Brexit ξέρει πως θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για κάθε πρωθυπουργό να ανατρέψει το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος χωρίς να θέσει το ερώτημα ξανά στον λαό». 

«Όμως», λέει το BBC, «αυτό ακριβώς ζητούν τώρα στα social media βουλευτές που είναι υπέρ της παραμονής». 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βρετανία παρουσίασε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής και για τρανς άτομα

Διεθνή / Η Βρετανία παρουσίασε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση των θεραπειών μεταστροφής και για τρανς άτομα

Μετά από οκτώ χρόνια υποσχέσεων και καθυστερήσεων, η βρετανική κυβέρνηση δημοσίευσε σχέδιο νόμου που απαγορεύει τις θεραπείες μεταστροφής όχι μόνο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά και για την ταυτότητα φύλου.
THE LIFO TEAM
Το «femboy» ήταν ο πιο δημοφιλής όρος στο Pornhub για το Pride Month

Διεθνή / Το «femboy» ήταν ο πιο δημοφιλής όρος στο Pornhub για το Pride Month

ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το Pornhub λέει κάτι που οι ομοφοβικοί μάλλον δεν θα χαρούν να ακούσουν: το «femboy» ξεπέρασε το «twink» στις αναζητήσεις του Pride Month, ενώ σχεδόν το μισό κοινό του gay ερωτικού περιεχομένου είναι πια γυναίκες.
THE LIFO TEAM
Δικαστής μπλόκαρε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για ιατρικά αρχεία τρανς νέων

Διεθνή / Δικαστής μπλόκαρε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για ιατρικά αρχεία τρανς νέων

Τρανς νέοι και οι οικογένειές τους στη Νέα Υόρκη κέρδισαν μια προσωρινή προστασία απέναντι στην κυβέρνηση Τραμπ, καθώς δικαστής μπλόκαρε την παράδοση ευαίσθητων ιατρικών αρχείων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
THE LIFO TEAM
Gay διεθνείς φοιτητές στην Αυστραλία εκβιάζονται με απειλές outing μέσω dating apps

Διεθνή / Gay διεθνείς φοιτητές στην Αυστραλία εκβιάζονται με απειλές outing μέσω dating apps

Στη Βικτώρια της Αυστραλίας, gay και bisexual άνδρες παγιδεύονται μέσω dating apps, ξυλοκοπούνται και εκβιάζονται με απειλές outing. Πολλά θύματα είναι διεθνείς φοιτητές που φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν στις οικογένειές τους.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πω πω πω! Άμεση δημοκρατία ονλαιν!! Με κάποια προβληματάκια βέβαια, όπως ότι πχ οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει email και γνωρίζει την μορφή των ταχυδρομικών κωδίκων του ηνωμένου βασίλειου μπορεί να ψηφήσει όσες φορές θέλει. Δεν θα ήταν τέλειο εάν η τεχνολογία μας επέτρεπε να υπάρχει ένα σύστημα ψηφοφορίας που μονό οι Βρετανοί ικανής ηλικίας θα μπορούσαν να ψηφήσουν, και όχι παραπάνω από μια φορά, χωρίς να έχουν απαραίτητα γνώσεις υπολογιστών? Α ναι. υπάρχει! λέγετε εθνικό δημοψήφισμα και 17.4 Εκατομμύρια Βρετανοί ψήφησαν ότι θέλουν να αποχωρίσουν από την ευρωπαϊκή ένωση και μαντέψτε... 16 εκατομμύρια ψήφησαν ότι θέλουν να παραμείνουν. Είναι είδηση ότι κάποιοι από τους ηττημένους θέλουν να περάσει το δικό τους?βέβαια, τα δημοψηφίσματα δεν είναι και πολύ τις μόδας πλέον, γιατί τα αποτελέσματα πολλές φορές (Βορεια Μακεδονία, τσιπρας μνημόνιο κ.α) δε βγάζουν αυτό που θέλουν κάποιοι. Ευτυχώς μέχρι στιγμής το Ηνωμένο βασίλειο φαίνεται οτι ακούει τους πολίτες της χωράς του, και όχι κάποια κέντρα αποφάσεων.