Ζωντανά στον «αέρα», παραιτήθηκε σήμερα από την ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, που θα κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Άλλη Διάσταση» που παρουσίαζε μέχρι σήμερα ο ίδιος, το κανάλι συνδέθηκε απευθείας με το συνεργείο έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, όπου ανακοινώθηκαν οι πρώτοι δεκαέξι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές

 

Καθώς ο ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης Κώστας Σκουλάς μετέδιδε τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων ευρωβουλευτών που επέλεξε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, έφτασε και στο όνομα του παρουσιαστή Κώστα Αρβανίτη.

 

«Τώρα για σένα δεν ξέρω πώς να το αναφέρω. Να πω συγχαρητήρια;» αναρωτήθηκε ο Κώστας Σκουλάς. «Άστα να πάνε στο δι@@@@», απάντησε ο παρουσιαστής.

 

Λίγο αργότερα (στο 3:03 του βίντεο που ακολουθεί) ο Κώστας Αρβαντίτης διέκοψε ευγενικά τον συνάδελφό του και την κανονική ροή της εκπομπής.

 

«Κώστα, θα μου κάνεις μια χάρη; Το ήξερα εγώ από προχτές. Θέλω να διακόψουμε την κουβέντα αυτή και να τη συνεχίσετε σε πέντε λεπτά γιατί δεν μπορείς να κρατάς δημόσιο χώρο όταν παίρνεις μια τέτοια απόφαση (...) πρέπει να αποχωρήσω», του απάντησε ο κ. Αρβανίτης. 

 

«Παίρνω τον Οβελίξ μου και σας χαιρετώ, ΕΡΤ για πάντα, ΕΡΤ παντού», είπε ο δημοσιογράφος, σηκώθηκε από τη θέση του και αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό με τη φράση «γεια σας παιδιά».

 

Οι συνεργάτες του είχαν ετοιμάσει ένα μικρό βίντεο – αφιέρωμα για να αποχαιρετήσουν τον παρουσιαστή.