Οι κάτοικοι μιας μικρής γειτονιάς στο Παρίσι έχουν κουραστεί από τους ενθουσιασμένους τουρίστες που φωτογραφίζονται έξω από τα σπίτια τους και τα ανεβάζουν στο Instagram, και προσπαθούν να απαγορεύσουν αυτή την πρακτική.

 

Οι Γάλλοι που ζουν στα κτίρια γύρω από την πλακόστρωτη Rue Cremieux, πιέζουν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να περιορίσει την πρόσβαση στη γειτονιά τους, τουλάχιστον κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, καθώς ο δρόμος τους έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media και τα ταξιδιωτικά blog, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να συρρέουν καθημερινά για να τραβήξουν σέλφι στο δρομάκι.

 

Ο πρώτος δρόμος στον κόσμο όπου «απαγορεύεται» το Instagram

 

 

Μάλιστα ένας από τους περίοικους δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram όπου ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες με τους «αδιανόητα πολλούς» τουρίστες που φωτογραφίζουν τη Rue Cremieux. Όπως σχολιάζει η ταξιδιωτική blogger Κρις Μόρτον, «η αναζήτηση της τέλειας φωτογραφίες, μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα» για τους μόνιμους κατοίκους. 

 

 

 

Οι ντόπιοι ζητούν από τον δήμο να τοποθετήσει μια πύλη στον πλακόστρωτο δρόμο, που θα μπορεί να κλείνει τις ώρες που το φως είναι ιδανικό και προσελκύει τους τουρίστες: κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, τα απογεύματα και μέσα στα Σαββατοκύριακα. 

 

«Καθόμαστε να φάμε και απ' έξω άνθρωποι τραβάνε φωτογραφίες, ράπερς γυρίζουν για ώρες βίντεο κλιπ δίπλα στο παράθυρο μας και γυναίκες διοργανώνουν τα bachelorette πάρτι, στριγγλίζοντας. Είναι εξαντλητικό», σχολιάζει ένας από τους μόνιμους κατοίκους.

 

 

 

View this post on Instagram

Petit couple d'amoureux ?#paris #iloveparis #ruecremieux #instapic#photography #amoureux

A post shared by Nadine (@nadinelazaruss) on