Ο πρώτος δρόμος στον κόσμο όπου «απαγορεύεται» το Instagram

Ο πρώτος δρόμος στον κόσμο όπου «απαγορεύεται» το Instagram Facebook Twitter
1

Οι κάτοικοι μιας μικρής γειτονιάς στο Παρίσι έχουν κουραστεί από τους ενθουσιασμένους τουρίστες που φωτογραφίζονται έξω από τα σπίτια τους και τα ανεβάζουν στο Instagram, και προσπαθούν να απαγορεύσουν αυτή την πρακτική.

Οι Γάλλοι που ζουν στα κτίρια γύρω από την πλακόστρωτη Rue Cremieux, πιέζουν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να περιορίσει την πρόσβαση στη γειτονιά τους, τουλάχιστον κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα, καθώς ο δρόμος τους έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media και τα ταξιδιωτικά blog, με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να συρρέουν καθημερινά για να τραβήξουν σέλφι στο δρομάκι.

Ο πρώτος δρόμος στον κόσμο όπου «απαγορεύεται» το Instagram Facebook Twitter

Μάλιστα ένας από τους περίοικους δημιούργησε λογαριασμό στο Instagram όπου ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες με τους «αδιανόητα πολλούς» τουρίστες που φωτογραφίζουν τη Rue Cremieux. Όπως σχολιάζει η ταξιδιωτική blogger Κρις Μόρτον, «η αναζήτηση της τέλειας φωτογραφίες, μπορεί να γίνει μεγάλο πρόβλημα» για τους μόνιμους κατοίκους. 

Οι ντόπιοι ζητούν από τον δήμο να τοποθετήσει μια πύλη στον πλακόστρωτο δρόμο, που θα μπορεί να κλείνει τις ώρες που το φως είναι ιδανικό και προσελκύει τους τουρίστες: κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, τα απογεύματα και μέσα στα Σαββατοκύριακα. 

«Καθόμαστε να φάμε και απ' έξω άνθρωποι τραβάνε φωτογραφίες, ράπερς γυρίζουν για ώρες βίντεο κλιπ δίπλα στο παράθυρο μας και γυναίκες διοργανώνουν τα bachelorette πάρτι, στριγγλίζοντας. Είναι εξαντλητικό», σχολιάζει ένας από τους μόνιμους κατοίκους.

View this post on Instagram

Petit couple d'amoureux ?#paris #iloveparis #ruecremieux #instapic#photography #amoureux

A post shared by Nadine (@nadinelazaruss) on

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ σωστό μέτρο!Πρέπει να εφαρμοστούν μια σειρά μέτρων και κανόνων για τον homo turisticus, που για να γεμίσουν το ψυχικό κενό τους ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο σαν κοπάδια βουβαλιών. Μπορεί να παρομοιαστεί με ένα εθισμό, που στόχο έχει να προσελκύσει likes, comments και follows, χάνοντας την πραγματική ουσία.Το να μην μπορείς να βρεις σπίτι στην Αθήνα λόγω του air-bnb συμπεραίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος.