Ο Ηλίας Ψινάκης δήλωσε ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι για εκείνον ανακούφιση σχολιάζοντας την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του για την πυρκαγιά στο Μάτι

 

«Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της. Από την πρώτη στιγμή έχω πει πως μόνο μπροστά στη δικαιοσύνη θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και τι ακριβώς έγινε εκείνες τις τραγικές ώρες», δήλωσε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για προσέλκυση επενδύσεων ο δήμαρχος Μαραθώνα, σύμφωνα με το irafina.gr. 

 

«Η οδός της δικαιοσύνης μπορεί για άλλους να είναι εφιάλτης, για εμένα όμως είναι ανακούφιση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Ψινάκης.

 

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε ποινικές διώξεις για σειρά αδικημάτων κατά της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνού, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Οι ποινικές διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν σε τρία αδικήματα: Εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

 

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει πως κοιμάται κανονικά και με τη συνείδησή του ήσυχη προκαλώντας αντιδράσεις.