Πολάκης: Καπνίζω επειδή έχω στρες - Προσπάθησα να το κόψω

Πολάκης: Καπνίζω επειδή έχω στρες - Προσπάθησα να το κόψω Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
3

Για την επανειλημμένη προσπάθειά του να κόψει το κάπνισμα μίλησε δημοσίως ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως κάθε φορά το ξανάρχιζε λόγω του στρες από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και τις καταστάσεις που αντιμετώπιζε ως γιατρός στις ΜΕΘ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε πως εάν δεν υπάρξει μια συνειδητή, οργανωμένη και στοχευμένη παρέμβαση στις μικρές ηλικίες, δεν θα αλλάξει η συνήθεια και η συμπεριφορά. «Μπορεί να επιβάλλουμε απαγορεύσεις αλλά αυτό δεν είναι λύση για το κάπνισμα. Η λύση είναι να μην το επιλέγεις. Να μαθαίνεις από πολύ μικρός τι σου προκαλεί το κάπνισμα και να μην το επιλέγεις», είπε ο Παύλος Πολάκης και παρατήρησε πως, όπως και ο ίδιος, «υπάρχουν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις καπνιστών που ήταν γιατροί και λόγω του στρες του βιώνουν... ξεθύμαιναν εκεί».

«Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων, χειρουργών, που λόγω τρόπου δουλειάς και του στρες ξεθύμαναν εκεί. Εγώ το είχα κόψει 3 φορές και το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ μετά από πάρα πολύ βαρύ χειρουργείο που είχα μέσα στη ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του Προέδρου της ΝΔ για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υποστήριξε ότι δεν απαιτείται η αλλαγή του νόμου για να μην καπνίζει κάποιους.

«Είναι προφανές το στήσιμο που έχει γίνει με το γεγονός ότι καπνίζω. Έχω απόλυτη γνώση τι βλάβη μου προκαλεί, και έχω απόλυτη πεποίθηση ότι, όπως έκανα άλλες επιλογές στη ζωή μου, έρχεται η ώρα που θα κάνω και αυτή...», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Κανείς νομίζω δεν έχει διαφορετική γνώμη, ότι εκείνο που θα αλλάξει τα πράγματα είναι μια τεράστια εκστρατεία, στις μικρές ηλικίες. Αυτό είναι το σημείο τομή, το σημείο καμπής».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μία από τα ίδια.Πολακηάδας συνέχεια, τα καλά και συμφέροντα όταν στριμώχνονται οι "παλληκαράδες".Μια ...αντρίκια συγγνώμη όμως πουθενά.Γιατί το ηθικό μπόϊ δεν πάει απαραίτητα πακέτο με το φυσικό.
Ότι να ναι…Ο κ. Πολάκης μπορεί να καπνίζει όσο θέλει, δικαίωμα του και δεν μας αφορά.Αυτό που δεν είναι δικαίωμα του είναι να καπνίζει σε κλειστούς δημόσιους χώρους.Ο νόμος αυτός προστατεύει όλους όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους (καπνιστές και μη) από τους καπνίζοντες.