Πολάκης: Καπνίζω επειδή έχω στρες - Προσπάθησα να το κόψω

Πολάκης: Καπνίζω επειδή έχω στρες - Προσπάθησα να το κόψω Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
3

Για την επανειλημμένη προσπάθειά του να κόψει το κάπνισμα μίλησε δημοσίως ο Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας πως κάθε φορά το ξανάρχιζε λόγω του στρες από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία και τις καταστάσεις που αντιμετώπιζε ως γιατρός στις ΜΕΘ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε πως εάν δεν υπάρξει μια συνειδητή, οργανωμένη και στοχευμένη παρέμβαση στις μικρές ηλικίες, δεν θα αλλάξει η συνήθεια και η συμπεριφορά. «Μπορεί να επιβάλλουμε απαγορεύσεις αλλά αυτό δεν είναι λύση για το κάπνισμα. Η λύση είναι να μην το επιλέγεις. Να μαθαίνεις από πολύ μικρός τι σου προκαλεί το κάπνισμα και να μην το επιλέγεις», είπε ο Παύλος Πολάκης και παρατήρησε πως, όπως και ο ίδιος, «υπάρχουν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις καπνιστών που ήταν γιατροί και λόγω του στρες του βιώνουν... ξεθύμαιναν εκεί».

«Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων, χειρουργών, που λόγω τρόπου δουλειάς και του στρες ξεθύμαναν εκεί. Εγώ το είχα κόψει 3 φορές και το ξεκίνησα με τον ίδιο τρόπο. Βράδυ μετά από πάρα πολύ βαρύ χειρουργείο που είχα μέσα στη ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του Προέδρου της ΝΔ για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υποστήριξε ότι δεν απαιτείται η αλλαγή του νόμου για να μην καπνίζει κάποιους.

«Είναι προφανές το στήσιμο που έχει γίνει με το γεγονός ότι καπνίζω. Έχω απόλυτη γνώση τι βλάβη μου προκαλεί, και έχω απόλυτη πεποίθηση ότι, όπως έκανα άλλες επιλογές στη ζωή μου, έρχεται η ώρα που θα κάνω και αυτή...», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Κανείς νομίζω δεν έχει διαφορετική γνώμη, ότι εκείνο που θα αλλάξει τα πράγματα είναι μια τεράστια εκστρατεία, στις μικρές ηλικίες. Αυτό είναι το σημείο τομή, το σημείο καμπής».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μία από τα ίδια.Πολακηάδας συνέχεια, τα καλά και συμφέροντα όταν στριμώχνονται οι "παλληκαράδες".Μια ...αντρίκια συγγνώμη όμως πουθενά.Γιατί το ηθικό μπόϊ δεν πάει απαραίτητα πακέτο με το φυσικό.
Ότι να ναι…Ο κ. Πολάκης μπορεί να καπνίζει όσο θέλει, δικαίωμα του και δεν μας αφορά.Αυτό που δεν είναι δικαίωμα του είναι να καπνίζει σε κλειστούς δημόσιους χώρους.Ο νόμος αυτός προστατεύει όλους όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους (καπνιστές και μη) από τους καπνίζοντες.