Ο Τσίπρας προτείνει να καθιερωθεί το λαϊκό δημοψήφισμα

Ο Τσίπρας προτείνει να καθιερωθεί το λαϊκό δημοψήφισμα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
9

Να καθιερωθεί το λαϊκό δημοψήφισμα είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε διεξοδικά τις προτάσεις της κυβέρνησής του και μεταξύ άλλων ανέλυσε τον τρίτο άξονα πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της δημοκρατίας και την εμπλοκή του λαού στη λήψη των αποφάσεων.

«Προτείνουμε την καθιέρωση λαϊκού δημοψηφίσματος αλλά και λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. Ο τρίτος άξονας πρότασης αφορά στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της εμπλοκής του λαού στη λήψη των αποφάσεων, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή η πρόταση έρχεται ως δικαίωση ενός μαζικού λαϊκού αιτήματος, ιδιαίτερα την περίοδο των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στη λιτότητα το 2011-2012, για περισσότερη και βαθύτερη δημοκρατία, για συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Προτείνουμε λοιπόν την καθιέρωση λαϊκού δημοψηφίσματος αλλά και λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. Ταυτόχρονα θεσπίζουμε την υποχρέωση να κυρώνεται με δημοψήφισμα κάθε διεθνής συνθήκη η οποία παραχωρεί κυριαρχικές αρμοδιότητες της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς».

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
"Ταυτόχρονα θεσπίζουμε την υποχρέωση να κυρώνεται με δημοψήφισμα κάθε διεθνής συνθήκη η οποία παραχωρεί κυριαρχικές αρμοδιότητες της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς Πηγή: www.lifo.gr"Ρε Alex, πόσο πιο τρολ? Πέραν της κωλοτούμπας του προηγούμενου δημοψηφίσματος (βλέπε 61%), ΤΩΡΑ σκέφτηκες τις "κυριαρχικές αρμοδιότητες της χώρας"? Μετά από 3 μνημόνια που παραχωρούν κυριαρχία και περάσαν αντισυνταγματικά? (για διεθνές συμβάσεις χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία [δλδ 180 βουλευτές] και όχι απλή πλειοψηφία [δλδ 151 βουλευτές] - περιέργως το ΣτΕ έκρινε ότι χρειαζόταν απλή πλειοψηφία για το 1ο μνημόνιο..)
Δε καταλαβαινω τι θελει να πετυχει ο Τσιπρας. Απο την μια εκανε ενα αχρηστο δημοψηφισμα το 2015 που, περα απο την καταστροφη στην οικονομια που προκληθηκε, δεν τιμησε. Απο την αλλη για ενα εθνικο θεμα οπως το σκοπιανο που θα μπορουσε να του δωσει διαπραγματευτικα οπλα απλα αγνοησε οποιαδηποτε ιδεα δημοψηφισματος. Αρα, αλλα λογια να αγαπιομαστε; Δημοψηφισμα μονο οταν εξυπηρετει την κοντοφθαλη μικροπολιτικη του αντζεντα;
Ωραίο! Αλλά να το κανονίζουν τις μέρες που έχει λαϊκή, οπότε σε ανάλογη περίπτωση με τις Πρέσπες π.χ., να μπορείς να αγοράσεις τίποτα γίγαντες αν -ω μη γένοιτο-, συμβεί κάνα πολιτικό νταραβέρι περίεργο.
Πώς τον λέγανε εκείνον τον πρωθυπουργό που μέσα στις ψευδαισθήσεις του, γυρισε το "οχι" του δημοψηφίσματος σε "ναι"; τωρα γυρναει και μιλαει για λαϊκή βούληση και μπούρδες. Χωρίς τσίπα, όνομα και πράμα..
Σωστός ο παίχτης. Αφού έκανε ένα και μοναδικό δημοψήφισμα, το οποίο αγνόησε παντελώς, και ενώ δε θα εκλεγεί πάλι, θέλει (προφανώς) να δυσκολέψει την επόμενη κυβέρνηση με δημοψηφίσματα που είναι σίγουρο ότι δε θα αρέσουν στους κυβερνώντες και ακόμα πιο σίγουρο ότι θα τα "υποστηρίζει" ως αντιπολίτευση (για το θεαθήναι πάντα). Απλά, δεν υπάρχει!
Win/WinΟταν δεν τους συμφερει το αποτελεσμα θα το γραφουν στα @@ τους.Και οταν ξερουν το αποτελεσμα εξ αρχης (πχ Μακεδονια) δεν θα κανουν ποτε δημοψηφισμα.
Το λαϊκό δημοψήφισμα θέλει και ώριμους πολίτες. Θέλει σωστή εκπαίδευση. Ο αχικαταληψίας λαϊκιστής που ως πολιτικός κάνει ό,τι μπορεί για την κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος επιθυμεί τα λαϊκά δημοψηφίσματα ώστε να μπορεί με μεθόδους Μαδουροπαππά να χειραγωγεί έναν ανώριμο και αμόρφωτο λαό κοάζοντας τον σιχαμερό λαϊκισμό του.