Ο Τσίπρας ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ Facebook Twitter
9

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας.


«Ως επιστέγασμα της δουλειάς μας στο χώρο της αγοράς εργασίας, αλλά και ως επιστέγασμα της ανάπτυξης της οικονομίας, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε μια πρωτοβουλία που θα έχει θετικές συνέπειες.

Σήμερα μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, θα προβούμε σε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, θα καταργηθεί ο υποκατώτατος μισθός και θα αναδιαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός. Ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στο ύψος των 650 ευρώ μηνιαίως».

Στις καθαρές αποδοχές αναμένεται αύξηση έως και 39 ευρώ, καθώς από τα 492 ευρώ ο βασικός μισθός θα ανέλθει στα 531 ευρώ. Οι μισθολογικές αλλαγές υπολογίζεται ότι θα επηρεάσουν 600.000 εργαζόμενους. Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εξεταστούν επίσης οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης πως οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. «Στόχος μας είναι τον Οκτώβριο του 2019 οι Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν Ελλάδα του σήμερα με ό,τι παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του χθες» ανέφερε.

«Είναι η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Η πλειοψηφία αυτή έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στο έργο της», σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Έδωσαν οι βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης αναγνωρίζοντας ότι η χώρα και η οικονομία έχουν ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές πρέπει να υλοποιηθούν από μία κυβέρνηση, πρέπει να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα έξω από τα μνημόνια».

 
Πολιτική
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Γιατί 650€ και όχι 950€; Ή 3.050€... ή καλύτερα 13.050€. Ακόμα οι Έλληνες πιστεύουν ότι η οικονομία ρυθμίζεται με ένα νόμο και ένα άρθρο. Ότι κάπου φυτρώνουν λεφτά. Μειώστε τους έμμεσους, άμεσους, διπλούς και τριπλούς φόρους και ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί πολύ περισσότερο. Και κυρίως απαλλάξτε μας από την φιλοδοξία σας να μας σώσετε. Δεν θελουμε να μας σώσετε. Βρείτε μια δουλειά να κάνετε και εσείς και θα σωθούμε μόνοι μας.
Ο ελληνικός λαός τσιμπάει με τα κοκαλα που ριχνει η κυβερνηση και είναι καλος στο να τα ξεκοκαλίζει να τα γλυπφει,και να κουναει την ουρά του ευχαριστημενος σαν υπάκουος πιστός σκύλος!!!
Καιρός ήταν πάντως. Και αναμενόμενο για μένα, όχι μόνο λόγω Εκλογών. Αυτός έκανε απλά την βαρύγδουπη ανακοίνωση. Η Αχτσιόγλου είχε κάνα ένα με ενάμιση χρόνο που έλεγε προσεκτικά πως θα ανεβει μετά την λήξη του Μνημονίου και ήταν σε συζητήσεις ενώ είχε επισημάνει (γκρεμίζοντας το αφήγημα των 751 ευρώ, άλλωστε εξωκοινοβουλευτική είναι, εξ ου και πιο τεχνοκρατική και δεν τα λέει τόσο φουσκωμένα σαν τίποτα Πολάκηδες και Τσίπρες ενώ για τον εαυτό της -αδιανόητο για τους άλλους- έλεγε πως δεν είναι αριστερή εφόσον μόνο τμήμα των πολιτικών είναι τέτοιας φύσεως) πως δεν δύναται να ξεπερνά την αντοχή της Ελληνικής Οικονομίας γιαυτό και "μόνο" 10% αύξηση (την στιγμή που ακούγαμε και πιο υψηλά ποσοστά ελέω Εκλογών). Γιαυτό και συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άλλωστε και άλλα πρώην μνημονιακά κράτη δεν κάναν τίποτα φοβερές αυξήσεις. Α, σημειώνω και αυτό: απ όλους τους κοινωνικούς εταίρους που συνδιαλέχτηκαν με την Υπ. Εργασίας μόνο ο πλουσιότερος ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την αύξηση: οι βιομήχανοι (ΣΕΒ). Δεν είναι και η εθνική επιτυχία της 10ετίας αλλά είναι θετικό μέτρο η αύξηση απ το να παρέμενε στάσιμο ή να μειωνόταν αδικαιολόγητα. Μαζί με 24 επιδόματα του ΟΑΕΔ κάτι βγαίνει. 880.000 ωφελούμενοι δεν είναι λίγοι οπότε μπράβο. Βέβαια έτσι βλέπουμε κιόλας δυστυχώς πως 600.000 εργαζόμενοι δεν ξεπερνάνε τα 600 ευρώ καθαρά (οι μόνοι πουναι καλά είναι ΔΥ και όσοι είναι σε συλλογική σύμβαση - 200.000 άτομα ως τώρα απ όταν επανερχονται απ το καλοκαίρι - καθώς ξεκινάνε από 800άρι και άτομα με καλό εργοδότη από τύχη)....Εγώ όμως αλλού βλέπω την μεγαλύτερη αδικία που αποκαταστάθηκε: στο ότι θάναι ενιαιος για ΟΛΟΥΣ! Ήταν απαράδεκτο με τόση νεανική ανεργία και υποτιθέμενη στήριξη της νεολαίας, τα παιδιά κάτων των 25 ετών να τα αμοίβεις για την ΊΔΙΑ εργασία με λιγότερα χρήματα. Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία!!Αρκετοί είδα λένε "τους επιχειρηματίες τους ρωτήσατε;". Σόρρυ αλλά ανταπαντώ: οι εργαζόμενοι ερωτήθηκαν πριν η ΝΔ το 2012 τους μειώσει κάτα 22% (!) τον κατώτατο, κάτα 32% (!!) των νέων και όλα τα επιδόματα? Όχι. Και ενισχυσε την ανεργία καί μειώσε την εσωτερική ζήτηση. Λυπάμαι αλλά αν ως επιχείρηση δεν μπορείς ΟΥΤΕ κατώτατο να δίνεις, άστο κλείστο ή δουλεψε το μόνος σου.... Οκ υπαρχουν οντως αρκετοί έτσι αλλά και πάρα πολλοί τα έχουν τα λεφτά απλά δεν ήθελαν! Και στο κάτω κάτω, τώρα θα τσιμπήσουν και επιδοτήσεις εισφορών...
Ναι ελληνικε λαε, μετα απο 4 χρονια αχρειαστων μνημονιων, capital control, παγωμα οικονομιας και ανελεητης φορολογησης παρε πισω 39€ το μηνα μαζι με τον καθιερωμενο σανο. Και μην ξεχασεις τον Μαη να μας ψηφισεις παλι με την λογικη "ποσο χειροτερα μπορουν να τα κανουν απο τους προηγουμενος;" - και πιστεψε μας για αλλη μια θα καταφερουμε να ξεπερασουμε τις προσδοκιες σου.