Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος δήλωσε χθες πως ο φεμινισμός είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο καθώς προσφέρει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας στις γυναίκες, οι οποίες οφείλουν να αφοσιώνονται στην οικογένεια και τα παιδιά τους.
«Θεωρώ τον φεμινισμό ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, γιατί οι φεμινιστικές οργανώσεις προωθούν για τις γυναίκες μια ψεύτικη ελευθερία, η οποία εκφράζεται έξω από το σπίτι και έξω από το πλαίσιο της οικογένειας. Ο άντρας θα πρέπει να δουλεύει και να κερδίζει τα προς το ζειν. Η γυναίκα τώρα θα πρέπει να είναι μονίμως προσηλωμένη στα παδιά της και το σπιτικό της. Αν αυτός ο σημαντικός ρόλος της γυναίκας διαβρωθεί, όλα τα άλλα θα καταρρεύσουν ως συνέπεια αυτού – η οικογένεια αλλά και η πατρίδα» δηλώνει ο Πατριάρχης, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Globe and Mail.
Ο Πατριάρχης χαίρει της εμπιστοσύνης του Προέδρου Πούτιν, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει πως η εκκλησία είναι ο θεματοφύλακας των αξιών του ρωσικού έθνους. Και οι δύο άνδρες έχουν καταδικάσει τις διαμαρτυρίες του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot.
Διεθνή /
«Ο φεμινισμός είναι πολύ επικίνδυνο φαινόμενο»
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Καιρός-Αρναούτογλου: Τέσσερις περιοχές στο επίκεντρο του κρύου - Πού θα εκδηλωθούν ισχυροί άνεμοι
Συνελήφθη γνωστός τράπερ που επέβαινε σε κλεμμένο ΙΧ στη Γλυφάδα
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πάγωσαν» οι λογαριασμοί δεύτερου αγροτοσυνδικαλιστή για υπόθεση επιδοτήσεων
ΗΠΑ: Συζυγικός καβγάς για την τηλεόραση κατέληξε σε δολοφονία, αυτοκτονία και τραυματισμό 13χρονης
Πόσο βαθιά έχει διεισδύσει η ακροδεξιά στην καθημερινή κουλτούρα;
σχόλια