Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος δήλωσε χθες πως ο φεμινισμός είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο καθώς προσφέρει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας στις γυναίκες, οι οποίες οφείλουν να αφοσιώνονται στην οικογένεια και τα παιδιά τους.
«Θεωρώ τον φεμινισμό ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο, γιατί οι φεμινιστικές οργανώσεις προωθούν για τις γυναίκες μια ψεύτικη ελευθερία, η οποία εκφράζεται έξω από το σπίτι και έξω από το πλαίσιο της οικογένειας. Ο άντρας θα πρέπει να δουλεύει και να κερδίζει τα προς το ζειν. Η γυναίκα τώρα θα πρέπει να είναι μονίμως προσηλωμένη στα παδιά της και το σπιτικό της. Αν αυτός ο σημαντικός ρόλος της γυναίκας διαβρωθεί, όλα τα άλλα θα καταρρεύσουν ως συνέπεια αυτού – η οικογένεια αλλά και η πατρίδα» δηλώνει ο Πατριάρχης, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Globe and Mail.
Ο Πατριάρχης χαίρει της εμπιστοσύνης του Προέδρου Πούτιν, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει πως η εκκλησία είναι ο θεματοφύλακας των αξιών του ρωσικού έθνους. Και οι δύο άνδρες έχουν καταδικάσει τις διαμαρτυρίες του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot.
Διεθνή /
«Ο φεμινισμός είναι πολύ επικίνδυνο φαινόμενο»
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αλβανία: Είναι 117 ετών και ίσως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο - «Δεν έχει πάει ποτέ σε γιατρό»
Χάντερ Σέιφερ: Αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου πέρυσι τον Δεκέμβριο
Προειδοποιητικά σημάδια θα μπορούσαν να προμηνύουν τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου μια δεκαετία πριν από τη διάγνωση
Σκωτία: Ανασύνθεσαν το πρόσωπο άνδρα που έζησε πριν από 1.900 χρόνια και είχε αποκεφαλιστεί μετά τον θάνατό του
Κάιλ Κένεντι: Πέθανε σε ηλικία 42 ετών η εγγονή του Μπόμπι Κένεντι
σχόλια