Economist: Γιατί ο Τσίπρας ανέχεται τον Ρουβίκωνα

Economist: Γιατί ο Τσίπρας ανέχεται τον Ρουβίκωνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Εκτενές άρθρο για τη δράση του Ρουβίκωνα φιλοξενεί το βρετανικό περιοδικό Economist. Στο άρθρο με τίτλο «Πώς μια ομάδα ταραχοποιών μένει ατιμώρητη» σχολιάζεται πως οι πράξεις του Ρουβίκωνα δεν τιμωρούνται «ίσως γιατί η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τα ριζοσπαστικά της διαπιστευτήρια». 

Το κείμενο ξεκινάει με αναφορές στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, μια περιοχή «γνωστή για τα γεμάτα ζωή μπαρ και ταβέρνες που είναι από παλιά έδρα για μια μικρή αλλά ενοχλητική ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών. Τα Σαββατοκύριακα διεξάγονται οδομαχίες. Εξτρεμιστές πετούν βόμβες μολότοφ στην αστυνομία που απαντά με δακρυγόνα. Οι κάτοικοι λένε πως τα παράπονα τους  στις αρχές επανειλημμένα έχουν αγνοηθεί.

Μια ομάδα , ο Ρουβίκωνας χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες τακτικές για να κάνει γνωστή την παρουσία της. Με έδρα τα Εξάρχεια ο  Ρουβίκωνας στήνει επιθέσεις παρενόχλησης εναντίον πρεσβειών κυβερνητικών κτιρίων και γραφείων πολυεθνικών εταιριών. Τα μέλη του συνήθως δεν συλλαμβάνονται. Οι εισαγγελικές αρχές θεωρούν τη δράση του "ασήμαντη" ώστε να δικαιολογείται διερεύνηση μεγάλης κλίμακας. Όμως τα θύματα του Ρουβίκωνα διαφωνούν», λέει ο Εconomist.  

«Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα δείχνει ανοχή στις δραστηριότητες του Ρουβίκωνα, ελπίζοντας να επαναβεβαιώσει στους αριστερούς ψηφοφόρους πως παρότι εφαρμόζει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που έχουν επιβάλει οι δανειστές στην Ελλάδα, το κόμμα παραμένει κατά βάθος ένα ριζοσπαστικό κίνημα.

Όταν πέρυσι αστυνομικοί συνέλαβαν μέλη του "Ρουβίκωνα" που εισέβαλαν στη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος του Σώματος, κάλεσε τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και έδωσε εντολή για την άμεση απελευθέρωσή τους, με το επιχείρημα ότι επρόκειτο για μία απλή πράξη διαμαρτυρίας» γράφει το περιοδικό. 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτή είναι η αισιόδοξη έκδοση.Η λίγο πιο απαισιόδοξη είναι ότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Άσε που άμα αρχίσουμε να ψάχνουμε τον Ρουβίκωνα μπορεί και να βρούμε τον δολοφόνο του Χαμπίμπι.