Σάλος με το «Μακεδονία» στην μετάδοση του αγώνα χάντμπολ Ελλάδας με ΠΓΔΜ - Τι απαντά η ΕΡΤ

Σάλος με το «Μακεδονία» στην μετάδοση του αγώνα χάντμπολ Ελλάδας με ΠΓΔΜ - Τι απαντά η ΕΡΤ Facebook Twitter
4

Αντιδράσεις και πολλά σχόλια προκάλεσε η μετάδοση του αγώνα χάντμπολ μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ από την ΕΡΤ καθώς η αντίπαλη ομάδα αναγράφονταν ως «ΜΚD» (Μακεδονία).

Αρκετή ώρα μετά και ενώ το απαράδεκτο λάθος είχε επισημανθεί στα social media, η ΕΡΤ3 διόρθωσε το όνομα σε FYROM.

Η ΕΡΤ απάντησε απόψε με ανακοίνωσή στην οποία σημειώνει ότι «η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομάδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ, «οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

TV & Media
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μα ούτε το "FYR" που βάλανε μετά είναι σωστό! (θα έπρεπε να μας εγκαλέσουν εκείνοι ότι δεν γράφει "FYROM" ). Πάντως άσχετα από την πολιτική, η κατά τα διεθνή πρότυπα συντομογραφία της χώρας είναι (και παραμένει, ασχέτως γεωγραφικό ύψος προσδιορισμού) MKD, μας αρέσει δεν μας αρέσει.
Αφήνω αυτό εδώ για να καταλάβετε τι εστί "Συμφωνία των Πρεσπών"...5.Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτου θα είναι NM και NMK. Για όλους τους άλλους σκοπούς κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD, όπως επισήμως αποδόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό τυποποίησης.
Σιγα τα καλσον!Επισης δεν καταλαβαινω πως ενας οργανισμος με τοσους χιλιαδες υπαλληλους χρειαζεται να αναθετει απλα πραγματα σε εξωτερικες εταιριες. Να ηταν για κατι που θα εκανε μια στις τοσες να το δικαιολογουσα, αλλα εκτος απο αθλητικες καλυψεις, δεν εχει και πολλα να προσφερει η ΕΡΤ στην τρεχουσα μορφη της...
Δεν θα εστίαζα τόσο σαυτό το τεχνικό κομμάτι. Δεν είναι και ασυνηθιστη τακτική, το διορθώσαν on air πάντως. Αλλού είναι το θέμα. "...δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ."Από επίσημο ευρωπαϊκό αθλητικό φορέα. Όχι κάνα πολιτικό φορέα με συμφέροντα. Την άλλη φορά στο Χαντπολ ή βολλευ η Εθνική Γυναικών διαμαρτυρηθηκε ή αποχώρησε επειδη ειχαμε ιδιο σκηνικο και οι παικτριες φορουσαν φανελα με "Macedonia" πανω. Η Ευρωπαϊκη Ομοσπονδια οχι μονο δεν μας υποστηριξε παλι αλλά μας καταδικασε παλι! Αιωνιο σιγονταριμα ολων των γειτόνων μας, αμαν πια. Κατι τετοια δειχνουν πώς βλεπουν τα Σκοπια ο κοσμος και ας σκουζουμε για τα αντιθετα εμεις.